Co děláte, když nefotíte?

Moderátor: Moderátoři

kolista2
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od kolista2 » 28 srp 2008, 22:21

Hola,
je mi zítra 29 a pracuju na tom pracovat jako konstruktér. Dokončil jsem VUT v Brně a můj obor je konstrukce motorových vozidel (naneštěstí už přes 3 roky dělám v tepelných výměnících a nebaví mě to, chci Z5 k autům). Po škole jsem byl 6 měsíců v Londýně. K mým zájmům kromě focení patří mimo jiné četba (dobrou technickou knížku aby pohledal :( ), hudba, film-jednou za čas, cestování-ale cestuju málo, konstrukce aut a poslední asi rok taky anime a japonsko obecně-sem tam si hraju s myšlenkou japonštiny, ale jako koníček je to dost časově náročné, a dělat to napůl nejde a nemá smysl.
Ze sportu cyklistika a plavání, rád chodím :-) Jo možná taky motoristický sport, možná si budu stavět autko na slalom nebo záv. do vrchu (nějakou starou šunku+bezp.rám).
Co se politiky týká mám rád období první repubiky a postoj TGM ke vzdělávání se.
Nezbývá než souhlasit se slovy třídního na průmyslovce: "Pánové pracujte na sobě, nebo zdětkovatíte." Měl svatou pravdu..
těla:K10D+BG2,MZ-3
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Miro Gazdura
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Miro Gazdura » 29 srp 2008, 20:50

Tak táto téma je pre mňa nová - nestíham čítať nové príspevky, na staršie nemám čas. Prispejem aj ja troškou do PFS mlyna - asi som tu najstarší - za pár týždňov mi bude 41. Som šťastne ženatý (to nie je fráza ale fakt), mám dve decká (12 a 9), bývam v jednej malej dedinke na Spiši cca 30 km od Popradu (keď je pekne tak vidím Vysoké Tatry), pracujem ako informatik v jednej nemenovanej banke (nie som žiaden manažér, obyčajnými ľuďmi som zaradený do tej istej skupiny ako údržbár, kurič, opravár), mám na starosti celé prekrásne Východné Slovensko, predtým som pracoval ako lesník, potom ako referent na jednom nemenovanom obecnom úrade (kde som ako jediný dokázal zapnúť a robiť s PC) potom som skončil tam kde som. Veľmi rád mám prírodu, robenie vecí okolo domu, fotenie (aj keď tým každého len otravujem), veľmi rád a veľa čítam (najradšej SCI-FI a fantasy, no sem tam zmáknem aj niečo odbornejšie), telku neznášam (zožiera príliš mnoho času, ktorý by som mohol venovať na niečo zmysluplnejšie - napr. čítať PFS), rád sa učím nové veci atď. Mojím najväčším osobným nepriateľom je strýko ČAS, ktorého nemám dostatok, najväčšou oporou moja zlatá rodinka a momentálne koníčkom č.1 spoznávanie sveta cez DSLR PXK200D.

:lol:

jzdenka
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jzdenka » 30 srp 2008, 08:14

Nejstarší, jo? :D
je mi 48, mám tři velké dcery, dvě vnoučata a nějaké ty zetě a skorozetě. Mám tedy koho fotit, modelů habaděj.
Pracovala jsem na spedici spoustu let a to na mě zanechalo následky, takže momentálně odpočívám. Tedy měla bych odpočívat, jenže na to nemám moc času. Nějaký ten čas zabere rodina a labradorka Ema, ale nejvíc času mi zabírá focení. Zašla jsem tuším před 5 lety s malým digitálem a o focení jsem nevěděla nic. Teď vím o něco málo víc,ale pořád se učím. Mám to štěstí, že rodina můj koníček chápe a tak toleruje moje výstřelky se vstáváním na svítání a neustálým zakopáváním o stativy a podobné krámy v mém domečku, nevadí jim moji přátelé fotografové, kteří se občas objeví a spí tak porůznu po podlaze. Dokonce mi domů nosí chcíplé brouky a neječí když uvidí moje na focení naučené pavouky na dvoře. :)
Jinak mám ráda kameny,bylinky a kytky, zabývám se Reiki a zajímám se o alternativní medicínu.
Prostě: Já se nikdy nenudím.

Ge0rge
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ge0rge » 30 srp 2008, 19:21

Cha chá, nejstarší ... ?
Moje letitá přezdívka Ge0rge, 51, děti 10 a 17 (jsem celkově opožděný), nyní pracuji pro nejmenovaného mobilního operátora a mám na starosti funkčnost mobilní sítě na Severní Moravě (a Slezsku :-)). Tak aspoň víte komu nadávat, když se nedovoláte. Předtím UPC, ještě dříve Radiokomunikace, takže celý život v éteru.
Jako u spousty ostatních tady je i můj koníček cestování a hory, focení už asi čtyřicet let, vývoj od Penti 1 (pamatujete někdo?) přes Beirette, Praktiky k Pentaxu Spotmatic s Takumarem 1,4/50, nezničitelný a spolehlivý přístroj. K100D Super s Pentaxem 18-250 je jen logickým digitálním vyústěním.
Občas tvořím webové stránky, např. "První slezsko-východopruské lihové pohorské jednoty" http://ciraradost.wz.cz kde jsem zakládajícím jediným členem.
Na podzim uvažuju o malé vycházce do Tater - skalnaté štíty proti modré obloze a v popředí červené jeřabiny jsou hezkým motivem ... a Zlatý Bažant v Popradu u Alfonza rovněž :-)

janci
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janci » 30 srp 2008, 21:10

Ja ked nefotim, tak sedim nad knihami. Mozno o par mesiacov zo mna bude MVDr. so zameranim na hygienu potravin. Okrem toho vsak sedim a cumim do akvarka, chytam cvrckov pre gekoncika. Vsetko samozrejme s priatelkou /dufam ze buducou manzelkou/. No a samozrejme pracujem okolo domu...
Pentax K200D, smc DA 18-55/3,5-5,6 AL, Sigma 180mm f/3.5 EX DG Macro, Helios m44-6, blesk AF 540FGZ, Batériová rukoväť D-BG3, 4GB SDHC, 12ks Sanyo eleloop + nabijacka, stativ, brasna Lowepro Nova 180AW, kablova spust, redukcny a reverzny kruzok, filtre.

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 03 zář 2008, 16:56

No jako že jsem si zrovna teďa před pár měsícema pořídíl svůj první Pentax na který mně nalákal můj děda, který ma K10 a fotí s ní už pár let. Tak závodně střílím s luku a ještě škola(SŠ). Takže se nenudím :)
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz

asdf
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od asdf » 04 zář 2008, 14:16

To je vůbec zajímavý jev, já jsem už potkal docela dost starých lidí, kteří fotili s pentaxem...

vkramar
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vkramar » 04 zář 2008, 18:00

Řekl bych, že to je pozůstatek z doby, kdy standardem byla Praktica a Zenit, a kdy z "lepších" značek byl relativně nejsnáze dostupný právě Pentax. Když jsem listoval starými čísly Fotografie (nebo jak se ten časopis tenkrát jmenoval), tak značná část z toho mála obsažených propagačních materiálů inzerovala právě Pentax. A v lidech to prostě zůstalo.

Ge0rge
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ge0rge » 04 zář 2008, 20:00

Souhlas, tak nějak to bylo. A hlavně na Pentax (Spotmatic) šlo našroubovat všechno M42, takže zejména relativně dostupné objektivy z NDR.
To asdf: Taky jsi mohl napsat namísto "starých" -> "starších" lidí ... ;-)

vkramar
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vkramar » 05 zář 2008, 06:32

Asi jsem koukal na moc mladý čísla, protože v nich byly spíš ME Super a Program A... :wink:

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 05 zář 2008, 09:09

Jestli jsem to dobře pochopil tak Pentax se nedokáže vyrovnat Canonu nebo Nikonu? A je jenom pro "stará veterány"?? :?: :!:
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System

Instruktor
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Instruktor » 05 zář 2008, 20:17

Dmb: S tim Canonem to nebude tak horky. Nikon je fakt trida, ale jsou veci v kterych Pentax strci do kapsi i Nikon. Napr. samozrejme SMC vrstvy na obou stranach vsech cocek!! Kvalitni dilenske spracovani i u tech nejlevnejsich kit. objektivu a tel fotoaparatu!! A v neposledni rade prijemna cenova politika.
Vse je o penezich, kterych maji citelne mene nez konkurence. Presto ze maji cim konkurovat! Maji zkratka co dohanet v marketingu.
Pro me je Pentax srdecni zalezitost. I proto ze je to znacka kterou nema kazdy (neni pripad clenu PFS :-)). Proto si nikdy nekoupim treba Adidas nebo Nike. Ma to kazdy a tretinu ceny dela znacka. A kvalita neni proti levnejsi konkurenci citelna.

Kdyz uz jsem se tak rozepsal ..
Me je 31 let mam s mou nefotici avsak tolerantni pritelkyni 6ti letou dceru Danielku. Bydlim v mnohymi i kdysi mnou zatracovanem Usti nad Labem, avsak od te doby co fotografuji (6 let) Jsem zjistil jak je Usti samotne a hlavne jeho okoli plne krasnych fotogenickych mist. Po 11ti letech jsem utekl ze zdravotnictvi do financnictvi a me dalsi (nikoliv vedlejsi) zajmy jsou stare Mercedesy (poradam dvakrat do roka v Usti srazy ,,CLASSIC - Der Mercedestag") a mou treti oblibenou znackou je Apple.
Take si privydelavam jako Instruktor fitness a maser.

To jen tak ve strucnosti :-D

INSTRUKTOR

Moto:

,,Mam jednoduchy vkus. Spokojim se vzdy s tim nejlepsim."

Mark Twain

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 05 zář 2008, 23:01

Tak to potěší, teďka jsem se bavil s jedním věrným "Nikoňákem" co měl Nikon D80, a prostě říkal že Pentax je hodně špatná značka a že v recenzích je podprůměrná. No to nevím jestli je, ale myslím že D200 a D80, se dají srovnávat. A možná že i D200 je lepší, ale to je jenom můj názor....

Instruktor
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Instruktor » 06 zář 2008, 14:55

Napr. K10 je (podle me) mezi D80 a D200 a spise blize k te dvoustovce! D200 je horcikova. D80 je samej plast a pod. Nikon a Canon zkratka setri na nizsich tridach. Coz Pentax nedela.
Ale fotografie co lezou z aparatu mi vic sedi Pentaxacky. Maji hloubku (prostor) Nikon je moc vyhlazuje. Ovsem ne jeste tolik jako C. Ale to je subjektivni. Nekde jsem na to videl pekny test kde je velmi zrejme. Tusim na dpreview. Ale to byla myslim K200D s D60 N., 450D C. a jeste neco.
Ale to do tohoto tema NEPATRI!
Tak se omlouvam za muj vylev. :-)

Instruktor
I N S T R U K T O R

Motto:
,,Mám jednoduchý vkus. Spokojím se vždy s tím nejlepším." Mark Twain

http://petr.ipernity.com

Instruktor
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Instruktor » 06 zář 2008, 14:57

Jee. Ted jsem si vsiml ze ty mas K200. A melu o K10. Pardon!
I N S T R U K T O R

Motto:
,,Mám jednoduchý vkus. Spokojím se vždy s tím nejlepším." Mark Twain

http://petr.ipernity.com

Odpovědět

Zpět na „Jen tak“