Osobně si nemyslim, že by to bylo vyloženě racionální rozhodnutí.... získáš za celkem vysokej doplatek (za kolik prodáš K3?) téměř totožný foťák, z nižší řady. Obrazově bude reálně rozdíl úplně minimální. Okej... ten výklopnej display, je to fajn, ale třeba já ho na žádném těle prakticky nepoužívám. Používal jsem prvních 14 dní, ale při běžném užití je to spíše vyjímka. Respektive v situacích, kdy ho používám, bych si stejně poradil i bez něho

. Podobné je to s pixelshift atd. Neříkám, že ta funkce je k ničemu. Říkám, že je reálně k ničemu 99,9% uživatelů. Respektive, ano, i já třeba fotim s D850 se skoro 50MPX a jsem za to rozlišení rád. A to proto, že mi to dává větší možnost výřezů a oprav chyb. Pixelshift je ale na statické promyšlené fotky. Možná by to bylo cítit u nějakého obřího výstavního tisku, jenže pokud bys takové věci dělal, stejně bys si nekupoval Kp, ale od Pentax přímo K1...
Takže bych si odpověděl podle sebe. Možná to neni racionální, ale když Ti to udělá radost? Někdo si za 18tis zaplatí luxusní šlapku, někdo to zvládne za jeden večer prochlastat, někdo to za 30 minut nahází do automatu. Tak proč by sis Ty nemohl koupit Kp, když by Ti to udělalo radost? ?

.