zirecek píše:miky_lbc:
Cport tady dal odkaz jako možnost si něco přečíst.
Hláška o Islamistech byla míněna v nadsázce a nebyla myšlena přímo ke Cportovi... jako spíše k autorovi toho demagogického originálního vlákna.
A prostě cítim potřebu se k téhle formě demagogie nějak vyjádřit, tak jako jsem jí citil vždycky. Nevím proč jsou Pentax fanoušci takhle strašně umanutí. Cítim se být fanouškem ještě několika dalších značek. Mimochodem třeba zaniklé značky Contax (Contax NX stále považuju za jeden z nejlepších fotoaparátů vůbec) nebo Hasselblad. A nikde tohle necítim... všude je ta debata věcná, profesionální, podmětná. A pokud myslíte, že třeba Hasselblad komunita je nějaká kompaktní, tak to se hodně pletete. Já patřím ke starému jádru, které za poslední opravdej Hassie považuje V, ale Hčko bere. Pak jsou tady Hčkaři, Xkaři.... ale nikdy jsem v žádné debatě neviděl takovou technickou demagogii a vytrhávání věcí z kontextu. Jen Pentax fandové (a nejen ty z ČR a SK) mají nějakej výbavovej komplex, či jak to nazvat.
Necítim se být ani nějakej extra velkej fanoušek Nikonu, ačkoliv jsem u nich teď utratil bezmála 300 tis. .... svým způsobem mě Nikon sběratelsky ani emociálně nijak nezajímá. Zřejmě příští 5 let ani nebudu cítit potřebu koukat na nová těla značky, narozdíl od Pentaxu. Být fanoušek ale neznamená slepě následovat a být internetovým hrdinou v nekonečných flame bitvách všech fór... koukám na první recenzi na D850 a hned nějakej pomatenec, že K1 bude stát 1/2 a AF mu přijde stejně rychlej a má pixshi. No a co?! Bože, občas se fakt stydim, že patřim do stejné komunity fandů

.
Pak přijdu sem a hned někdo sdílí test, kterak K1 s D850 vytřela podlahu. Bože, lidi, chce to trochu soudnosti... asi si budu muset od Pentax komunity zase na pár měsíců odpočinout

. Dneska jsem si objednal DJI RONIN, tak se alespoň tu dobu nebudu nudit

.