Pentax K-1
Moderátor: Moderátoři
Re: Pentax K-1
je, pretože sa hýbe podstatne menšou hmotnosťou, objektívy na Q-čko nevážia skoro nič
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A navíc hloubka ostrosti je u Q poněkud jinde než APS-C, takže ostření nemusí být zdaleka tak přesné... Ale to už je zase dost offtopic.
Moje weby: fotky, blog, free software projekty, překládání přes web
Výbava: Pentax KP, DA 15 Limited, DA 21 Limited, DA 35 Limited, FA 50, DA 70 Limited, D-FA 100 Macro, M 150
Výbava: Pentax KP, DA 15 Limited, DA 21 Limited, DA 35 Limited, FA 50, DA 70 Limited, D-FA 100 Macro, M 150
mne sa zdá k1 o čosi rýchlejšia, na tom videu, keď pozerám na stupnicu objektívu ako tam lieta...
M.P. (canonista) píše na svojom blogu že ho pozitívne prekvapila rýchlosť K1 s FA 28-105mm...
http://www.martinpustelnik.com/blog/prv ... pentax-k1/
M.P. (canonista) píše na svojom blogu že ho pozitívne prekvapila rýchlosť K1 s FA 28-105mm...
K1,K5,XF10,A7...
http://atrejphotography.blogspot.com/
http://atrejphotography.blogspot.com/
Taká rýchlosť ako v tej porovnávačke stačí, horšie je to s niektorými SDM, tie točia o polovicu pomalšie.
Čo sa týka toho "cukajúceho" doostrovania tak som tu kedysi písal, že som mal aj origo DA50-200 spolu so Sigmou 55-200DC a ten DA50-200 som predal preto lebo pri doostrení vždy pocukával, kdežto Sigma zatočila, zastavila a bolo to dobré hned. Pričom rýchlosť preostrovania bola +- rovnaká
Trebárs DA17-70SDM takto pocukával na dlhom konci, čo bola údajne vlastnosť (vada) tohto skla a údajne to riešil nový firmware. Uvidím teraz mi má prísť druhá DA17-70SDM, ktorú sa mi podarilo vydražiť za rozumný peniaz a mal by mať aj funkčný SDM
Čo sa týka toho "cukajúceho" doostrovania tak som tu kedysi písal, že som mal aj origo DA50-200 spolu so Sigmou 55-200DC a ten DA50-200 som predal preto lebo pri doostrení vždy pocukával, kdežto Sigma zatočila, zastavila a bolo to dobré hned. Pričom rýchlosť preostrovania bola +- rovnaká
Trebárs DA17-70SDM takto pocukával na dlhom konci, čo bola údajne vlastnosť (vada) tohto skla a údajne to riešil nový firmware. Uvidím teraz mi má prísť druhá DA17-70SDM, ktorú sa mi podarilo vydražiť za rozumný peniaz a mal by mať aj funkčný SDM
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
-
- V.I.P člen
Ospravedlnujem sa ak tu aj táto kapitola z vývoja novej ikony bola:
http://www.pentax.com/en/k-1/challenger ... ers04.html
http://www.pentax.com/en/k-1/challenger ... ers04.html
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh
Tohle jsi sem neměl dávat. Ten kluk má profi techniku od Canonu. A jeho pochvala konkurence od Pentaxu vyvolala v mé dutině ústní silné slinění.Atrej píše:mne sa zdá k1 o čosi rýchlejšia, na tom videu, keď pozerám na stupnicu objektívu ako tam lieta...
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
Tak mám první delší zkušenosti s K1. Jsem právě (polopracovně) v Berlíně, kde mám u místního prodejce předobjednanou Pentax K1. Dneska jsem byl pozván na DEMO, čehož jsem rád využil.
- bylo mi oznámeno, že můj kus bude dodán až v přelomu květen/červen, ne v druhé polovině dubna jak bylo avizováno
- měli připravenou komentovanou prezentaci cca na 30 minut, hostesky welcome dring, 3+1ks K1 k ukázce... na cca 30 návštěvníků
Musim říct, že panovala velice nepříjemná až naštvaná atmosféra, která trochu asi ovlivnila celkový pocit z těla. Měli jsme zákaz fotit, nechtěli nás nechat nasadit si svá skla (což teda nakone většinou nechali) a hlavně - všichni jsme se těšili, že tady bude K1 do 14ti dní a najednou že máme další měsíc a půl čekat.
Všechna těla byla osazena 24-70. Nakonec jsme nasazovali i svoje skla a to vnímání bylo dost rozporuplné. Třeba já jsem zkoušel svou *55 a pocit z AF byl vysloveně velice špatný. Jak jsem v ČR měl na ukázce K1 pocit, že ostří podobně jako K3, tady jsem měl pocit, že ostří výrazně hůře... vyloženě se nám několikrát podařilo udělat celkově mázlou fotku. O něco lepší pocit byl z 77, kterou měl vedle další zákazník, ta ostřila celkem přesně, ale dost bloudila a dlouze potvrzovala ostření. Světelné podmínky byly velice náročné, protože prostor byl osvícen jen LED reflektory (tak jako je ale skoro každý koncert). Takže na ty nízké clony to asi nebylo optimální... bohužel mě nenachali udělat si testovací cvak i s K3, byli jak vyšahaní.
Pravda je, že jsme byli několikrát upozorněni, že AF zatím funguje správně pouze u 24-70 a 70-200, že je tam FW z loňského roku, který je zatím optimalizovaný pouze na tyto skla. Nevím... možná se na tom podepsala celková atmosféra na akci, ale shodli jsme se, že dělat DEMO s kusama, které neumí ostřit pár týdnů před slíbeným dodáním, které se navíc nedodrží... že to není úplně ideální start produktu.
Pravda ale je, že ta atmosféra byla fakt nepříjemná. Mnoho lidí chtělo točit recenze, odnést si fotky na paměťovce atd. + měsíc zpoždění. Prostě se to nepovedlo.
Já osobně jsem svou předobjednávku zrušil, protože v druhé půlce května se už v Berlíně ani nebudu pohybovat. Další předobjednávku v ČR dělat nebudu a uvidíme, až přijdou kusy s finální FW, jak to bude s AF vypadat.
Když odmyslím otazník s AF, tak tělo jinak vypadá moc pěkně.
- bylo mi oznámeno, že můj kus bude dodán až v přelomu květen/červen, ne v druhé polovině dubna jak bylo avizováno
- měli připravenou komentovanou prezentaci cca na 30 minut, hostesky welcome dring, 3+1ks K1 k ukázce... na cca 30 návštěvníků
Musim říct, že panovala velice nepříjemná až naštvaná atmosféra, která trochu asi ovlivnila celkový pocit z těla. Měli jsme zákaz fotit, nechtěli nás nechat nasadit si svá skla (což teda nakone většinou nechali) a hlavně - všichni jsme se těšili, že tady bude K1 do 14ti dní a najednou že máme další měsíc a půl čekat.
Všechna těla byla osazena 24-70. Nakonec jsme nasazovali i svoje skla a to vnímání bylo dost rozporuplné. Třeba já jsem zkoušel svou *55 a pocit z AF byl vysloveně velice špatný. Jak jsem v ČR měl na ukázce K1 pocit, že ostří podobně jako K3, tady jsem měl pocit, že ostří výrazně hůře... vyloženě se nám několikrát podařilo udělat celkově mázlou fotku. O něco lepší pocit byl z 77, kterou měl vedle další zákazník, ta ostřila celkem přesně, ale dost bloudila a dlouze potvrzovala ostření. Světelné podmínky byly velice náročné, protože prostor byl osvícen jen LED reflektory (tak jako je ale skoro každý koncert). Takže na ty nízké clony to asi nebylo optimální... bohužel mě nenachali udělat si testovací cvak i s K3, byli jak vyšahaní.
Pravda je, že jsme byli několikrát upozorněni, že AF zatím funguje správně pouze u 24-70 a 70-200, že je tam FW z loňského roku, který je zatím optimalizovaný pouze na tyto skla. Nevím... možná se na tom podepsala celková atmosféra na akci, ale shodli jsme se, že dělat DEMO s kusama, které neumí ostřit pár týdnů před slíbeným dodáním, které se navíc nedodrží... že to není úplně ideální start produktu.
Pravda ale je, že ta atmosféra byla fakt nepříjemná. Mnoho lidí chtělo točit recenze, odnést si fotky na paměťovce atd. + měsíc zpoždění. Prostě se to nepovedlo.
Já osobně jsem svou předobjednávku zrušil, protože v druhé půlce května se už v Berlíně ani nebudu pohybovat. Další předobjednávku v ČR dělat nebudu a uvidíme, až přijdou kusy s finální FW, jak to bude s AF vypadat.
Když odmyslím otazník s AF, tak tělo jinak vypadá moc pěkně.
Zkoušel tělo s firemní 24-70tkou?
Jak to šlapalo?
Jak to šlapalo?
K-1, K-30,
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
Určitě, ta tam byla nasazená většinu času... s ní to ostřilo tak nějak asi dobře. Ale neumim to úplně posoudit, protože nevím, jak to sklo ostří na jiném těle apod. Z display se taky obtížně posuzuje správné zaostření.
Nějakej úplně ultimátní dojem to nedělalo, ale ta atmosféra byla fakt mizerná. Jsem zvědavej, jestli se posunulo uvedení všude, jen někde, popř. jestli těch předobjednávek měl ten shop hodně a dělil nás do skupin... nevim :-/.
Nějakej úplně ultimátní dojem to nedělalo, ale ta atmosféra byla fakt mizerná. Jsem zvědavej, jestli se posunulo uvedení všude, jen někde, popř. jestli těch předobjednávek měl ten shop hodně a dělil nás do skupin... nevim :-/.
Chápu tvoje rozčarování.
Kdybych dělal marketing, tak takovou akci nepovolím.
Kdybych dělal marketing, tak takovou akci nepovolím.
Naposledy upravil(a) fakt dne 11 dub 2016, 21:07, celkem upraveno 1 x.
K-1, K-30,
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
Já K1 asi stejně kupovat teda budu... nevěřim, že by byl AF horší než u K3. Ale trochu přestávám doufat, že by tam byla nějaká zásadní změna. Tím, že mi ale dodání změnili takhle, nemá pro mě už smysl předobjednávka z německa.
Tak se mi otázka ohledně předobjednání vyřešila sama... počkám si na nějakou další sérii, kdy už bude i jasné, jak na tom K1 vlastně je .
Tak se mi otázka ohledně předobjednání vyřešila sama... počkám si na nějakou další sérii, kdy už bude i jasné, jak na tom K1 vlastně je .
Takže zbývá Mara42 a bobo2.
Jsem zvědavý na jejich recenzi.
Jsem zvědavý na jejich recenzi.
K-1, K-30,
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
ja by som vôbec nerobil ziadne zavery z AF ked ide stale o DEMO kusky K1. vidno, ze Ricoh posuva predaj, tak je to asi kvôli niecomu.
ad DA*55, to sklo je ako zakliate. niekomu slape, niekomu nie.
ad DA*55, to sklo je ako zakliate. niekomu slape, niekomu nie.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Asi info z USA o zpoždění v distribuci bude pravda.hilda4sea píše:......
Možná, že bude zpoždění v zahájení prodeje a distribuce se přesune na květen (alespoň v USA to tak vypadá).
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
http://www.foto-baburek.cz
milky: kdys dělal předobjednávku?
Jsem naštvanej. 11. odlitam do USA a s K-1 jsem počítal. Takhle tam ještě budu muset letět
Jsem naštvanej. 11. odlitam do USA a s K-1 jsem počítal. Takhle tam ještě budu muset letět