tak jsem v jiném vlákně slíbil pár fotek z kombinace K-1 a FA 50/1.4 - ale spíš se mi to hodí do vlákna sem...
Tohle sklíčko mám už asi od konce roku 2008, fotil jsem s ním na K10D, K20D, K-5 IIs a nyní i na K-1. Jak už jsem psal kdysi, tak na starších 2 zrcadlovkách jsem byl nucen clonit na f/2, s nákupem K-5 IIs jsem se mohl přestat vyhýbat focení na odcloněný objektiv. Sám jsem byl zvědavý, jak si bude sedět s K-1 a naštěstí se na FF chová obdobně jako na K-5 - není problém fotit bez kontrolování zaostření, u statických scén se zpravidla chytí napoprvé (děti v pohybu jsem zatím pořádně nezkoušel).
Ještě pár údajů o focení: mám permanentně nasazenou gumovou sluneční clonu (za pár kaček z ebay), nezkoušel jsem jestli je potřeba, fotím převážně na středový bod s následným překomponováním...
a teď těch pár fotek, zkoušel jsem navybírat i pár srovnání různých clon:
http://zbyna.xf.cz/ftK1FA50.php (nejdřív se zobrazí stránka s exifem, po kliknutí na fotku se zobraví větší fotka - jsou zmenšené na 750 a 1100 px, kdyby chtěl někdo větší tak napište, nejsem zvyklý dávat velké soubory)