pises o pridavnom battery gripe ? ze po chvilke pouzivania sa tepelne zahrial a bolo pocut zvuk v nom, ako elektricky prud, alebo mechanicky zvuk po stlacani/silnejsom uchope rukou ?elpí píše:Ahoj , chtěl bych Vám popsat můj problém s K-1. Po dlouhém rozmýšlení , jsem se odhodlal a nakonec koupil K-1 silver v setu s gripem. Po všech propočtech to byla nejvýhodnější koupě, kontaktoval jsem i Zola. No , k problemu. Svou první K-1 jsem musel vrátit ve 14 denní lhůtě, neboť se mi na ní děla taková věc, po chvilce držení v ruce , po zahřátí , mi v gripu začalo lupat, jakoby se malinko pohl celý pogumovaný úchop, byl slyšet jemný zvuk a v ruce to bylo skutečně cítit. Probíral jsem tuto věc s VK Foto , ti nikdy nic podobného neslyšeli , nakonec po domluvě s nimi jsem K-1 vrátil. Říkal jsem si , K-1 není levná , nechci vadný kus:-) Nyní mám druhý kus, koupil jsem jej ve FotoŠkoda, zas silver limited a včera po chvilce držení a zkoušení, opět lupání v úchopu/gripu. Pátral jsem na pentaxforums.com , tento problém není neznámý . Kolegové , setkal se s tím někdo z vás ? Nevím jak si to mám vysvětlit, jsem zklamanej, možná jsem moc náročný, ale K-1 nestojí pár korun. Jinak vše funguje.
mal som original battery grip este na Pentax K20D a bolo to pevne,kvalitne, ako skala pribite bez problemov.
neoriginal battery gripy som mal, ktore mali jedine slabu volu po nasadeni a pritiahnuti na tela (akoby jemna vola v pol milimetri), na K5, na K3 a Nikone D750 (ten som aj reklamoval po kupe, vybijal baterku v tele).
alebo pises o gripe - uchope priamo na tele K-1 ? aj sa ti mechanicky pohla nalepena guma ?
toto nie je asi normalne. reklamuj. ja som tak kedysi vratil po kupe az dva kusy K3, pretoze na zadnom LCD sa robili po chvilke akesi bublinky vo vrstvach displayu. tiez o tom este nikdy nepoculi v Pentec Praha.
original battery grip na K-1 ma tu na fore aj al.vlado, snad nieco odpise.alebo aj niekto dalsi.