Zdravim, kdyby to nekoho zajimalo delal jsem si vcera takovej test karet, viz zde.
http://www.pentaxforums.com/forums/190- ... -test.html
Mam nejake starsi karty, Sandisk Ultra Plus 32Gb SDHC I 48Mb/s cteni, zapis neuveden, Sandisk Extreme 16gb SDHC I 45/Mb/s, zapis 40Mb/s (karta ktera je testovana na digimanie.cz
http://www.digimanie.cz/test-pametovych ... dxc/5180-6 ) Adata 16gb SDHC, class 10, a novou cerstve koupenou kvuli tomuhle fotaku Samsung PRO+ 64gb SDXC I, cteni 95MB/s a zapis 90MB/s a musim ric ze jsem klamanej.
RAWy jsou kolem 40Mb a vsechny karty co jsem vyjmenoval jsem si testoval sekvencnim snimanim dokud se fotak nezpomalil, coz je pri nejvyssi rychlosti 17 RAWU, vsechny karty to zvladly pak se sekvence zpomalila a ja prestal fotit. Zapis na Adata trval 80sec, vecnost, taky shit karta. ale co me prekvapilo i ta nejnovejsi a nejrychlejsi karta co mam, tedy samsung byla stejne rychla jako oba sadisky, respektive jen o vterinu rychlejsi. rad bych vedel limit zapisovani K-1.
btw meril jsem to lajckym zpusobem, sekvencni snimani, stejne nastavene hodnoty a pak zmacknout spoust cekal jsem nez se rozsviti led ktera znaci pristup na kartu, zacal jsem stopovat cas a kdyz fotak zpomalil prestal jsem fotit, vetsinou jsem udelal jeste jednu fotku po plne rychlosti .... a pak jsem cekal nez ledka zhasnne. test sem delal nekolikrat, prumerne hodnoty zde. cekal jsem od samsungu treba o poovinu rychlejsi cas, ale nikdy, stale kolem 24sec.
Sandisk Extreme - 26sec
Sandisk Ultra Plus - 25sec
Samsung PRO+ - 24sec
Adata - 80sec
jen tak pro sorvnani, stejnej test se stejnejma kartama v K-5, oba sandisky a samsung +-23sec a Adata 60sec, pri high speed seq 23 raw (raw 21Mb).....tj 470MB dat vs 700MB z K-1
Chtel jsem si koupit Sandisk Extreme Pro 128Gb, ktery ma stejny parametry zapisu a cteni jako samsung, plus nejakou 64gb do druhyho slotu, ale jelikoz jsem sandisk nemohl nikde sehnat v cas pred vikendem (nebydlim v cr), koupil jsem si samsung, byla v akci. a po case si koupim tu 128gb, ale ted nevim zda to ma cenu kupovat rychlou kartu kdyz stejne tu rychlost jak se zda fotak nevyuzije.