PENTAX "Z" střední formát ?....

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Želvák Bob
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: PENTAX "Z" střední formát ?....

Příspěvek od Želvák Bob » 31 črc 2014, 20:01

:-) Miky - byl to všeobecně směřovaný povzdech ...
Jinak - nechce se mi to hledat, ale je to v tomto vlákně (tuším) na vážno psaný srovnání K5 versus Can. 5DII
Jinak ano - na bazarový těla FF asi máme, ale jde snad o komplet.
Jinak zrovna já používám rád i starý sixový skla - takže některý ohniska středoformátu pokryju.
Pokud bude přechodka (adaptér) :-)
A jiný bych si musel koupit - tak jako i na FF ...
S 645Z fungují náhradní aku z K5, fungují s ní blesky, ovladače, kábly a i logika foťáku a jeho ergonomie je jiná, než kdyby byl vyroben canikonem. Proto si myslím, že není jedno kdo ho dělá - i když - vzhledem k tomu, že na něj nemám peníze to vlastně skoro jedno je :-) Ale konceckonců - to není třeba brát jako boj - myslím, že o tomto foťáku se tu všichni bavíme jen jako o snu ... A sny se dají brát s nadhledem :-)
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 31 črc 2014, 21:04

Želvák: ... o tom žádná. Já reaguju pouze na to, že tady stále někdo občas podsouvá, že 645D(Z) může u Pentax portfolia plnit nějakou funkci suplementu k FF. A já tvrdim, že to je nesmysl. Je to zcela jiný stroj, pro zcela jiného zákazníka.

S baterkama a ovladačem máš samozřejmě pravdu... ještě by se to dalo doplnit o GPS. Ale to jsou stále věci, které v tom rozhodovacím procesu nic nemění. To sklo na SIX si můžeš nasadit skrze adaptér i kamkoliv jinam ;-).

Já věřim, že si v tomhle nemůžeme nerozumět ;-). 645Z je jednoznačně krásnej sen, ale je dosažitelnej jen pro malou skupinu Pentax fanoušků. Střídmější sen s 135 FF by byl naopak dosažitelnej téměř pro každého.

PS: srovnání 5DII a K3 se mi nezdá až tak mimo... bazarově mají obě těla +- podobnou cenu... je samozřejmě jasné, že ta 5DII bude mít nalítáno více fotek. Její entry cena byla cca 40 tis., takže to taky není až tak nepřekonatelný rozdíl ;-).

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 31 črc 2014, 21:58

Pekne to napísali už v apríli, nadpis hovorí za všetko...

"Pentax 645Z has no competition"

http://www.imaging-resource.com/news/20 ... ompetition
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 01 srp 2014, 00:43

A takto točí video Pentax 645Z / Adorama PRO TV

Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

aCIDfire
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aCIDfire » 01 srp 2014, 20:57

No já musím s miky_lbc souhlasit, že je to úplně jiný systém i co se VELIKOSTI týče, i když by to nemělo být primárně otázkou debaty APS-C vs FF a APS-C vs MFD ohledně ceny, protože to srovnávat ani moc nejde, ale na co ten konkrétní stroj potřebuji či mi přinese nějakou výhodu oproti tomu, když to vyfotím s APS-C nebo FF. Někomu se líbí MF look, i když tady s cropem cca 1.3. Sám s MFD fotím a rozdíl oproti FF A7r poznám v looku už z náhledu na display S2ky, samozřejmě crop 1.0 nebo 1.1 co mají některé PhaseOne stěny by se mi líbil více :) Velká výhoda MFD je i možnost použití skel s centrální závěrkou se zábleskovými světly s rychlejšími časy než běžné synchro časy kolem 1/180-1/250s. Sám jsem teď musel tuto možnost na nějaký měsíc oželet, pač adaptér na Hasselblad HC 100 jsem měl v Solmsu v servisu, ale těším se v následujících dnech až něco pofotím :) Fotil jsem teď předsvatební portréty i s MFD a záblesky, ty fotky mají zase trochu jiný šmrnc, něco ještě nahraju do galerky jak se dokopu to upravit. Další věc, že MFD nejsou tak uživatelsky "přívětivé" co se týče AF, zaostřovacích bodů (na Leice S2 je 1 bod a jde to:), takže taky to není systém na všechno, kdybych fotil s K-5/ K3 a uvažoval o Ztku, tak si ho koupím jako druhý stroj/systém a ne jako náhradu K3.. :wink:
Leica S2 + Sony A7 III a pár sklíček

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 04 srp 2014, 11:22

aCIDfire: +1

Já bych z TVého postu ještě rád vypíchnul tu zmínku o LS. Třeba právě LS je třeba pro mě jeden z hlavních důvodů, proč bych o MFD přemýšlel. Byl to i důvod, proč jsem si svého času pořizoval Hasselblad H a proč stále tak nějak pokoukávám po MFD i dneska (nejvíce mě samozřejmě se*eš Ty s S2, to je přesně kategorie přístroje, která by mi naprosto vyhovovala :- ) ).

Ale Pentax Z nemá jediné moderní sklo s LS... takže tím je to v mejch očích spíše fakt stroj pro fajnšmekry, popřípadě "profesionální umělce" prodávající fotoobrazy apod.

Reálně si myslim, že drtivá většina současných zájemců o MFD, kteří MFD zároveň ke své práci i fakt potřebují, si ho pořizuje právě pro centrální závěrku.

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 04 srp 2014, 11:42

Jsou i krajinari co foti 645D viz napriklad http://www.nebeske.cz/kontakt-o-autorovi/ a neni sam ...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 04 srp 2014, 12:26

BenaCZ píše:Jsou i krajinari co foti 645D viz napriklad http://www.nebeske.cz/kontakt-o-autorovi/ a neni sam ...
Jj... to je přesně ta kategorie, kterou jsem nazval "profesionální umělec". To nemyslim jakkoliv pejorativně (naopak).

Ale takovejch lidí je poměrně málo. Kolik podobných lidí v ČR je? Tz. takových, kteří si prodáváním obrazů vydělají na tělo jako je 645D(Z)? A tím "vydělají" myslím to, že to tělo nebudou dotovat z dalších svejch aktivit (ať už časově nebo dokonce finančně). Ale že prodejem obrazů třeba každý rok opravdu vydělají milion+ a tak si mohou dát 100-150 tis stranou na novou fototechniku.

Určitě takových lidí pár je, ale ty počty moc vysoké nebudou. Myslim, že většinovej zájemce o tohle tělo je spíše "fajnšmekr" než "profesionál".

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 04 srp 2014, 17:01

Jiroušek je borec, kdysi jsem sem dával na něj odkaz.. podle mě dělá skvělou práci :)
Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

Miho
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Miho » 04 srp 2014, 17:13

Obdivuhodné, ten chlap musí mať neskutočne mnoho nalietané na tom "hadru". Parádne zábery.
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)

jasanek
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jasanek » 05 srp 2014, 08:35

Oficialne oznamen HD Pentax-DA645 28-45mm F4.5 ED AW SR:
http://www.pentaxforums.com/articles/pe ... unced.html
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;

Lukas_Gal
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas_Gal » 05 srp 2014, 10:28

Lukáš Gál,
Obrázek
http://www.lukasgal.com
2x K-5 II, Pentax K-7, K20D, Z-1, Mz-3, Z-20,
Obrázek

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 05 srp 2014, 10:32

Jenom nechápu, proč tam chybí LS :-(.

aCIDfire
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aCIDfire » 05 srp 2014, 10:43

Protože je to Pentax :( U ostatních velkých výrobců je LS už celkem samozřejmostí, Leica dělá verze s i bez centrální závěrky, Hasselbladi to mají všechny H čka, fakt to taky nechápu. Kdybych si kupoval další MF sklo, tak už jedině s LS.
Leica S2 + Sony A7 III a pár sklíček

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 05 srp 2014, 11:12

Já tomu hlavně opravdu nerozumim, proč to tak je... vždyť LS je asi největší lákadlo, které může komerčního profíka ke koupi těla motivovat. A nemůže to být ani nějak extra drahé... Pentax tu technologii má (měl), kde je problém? :-(.

Nevěděl jsem, že se dělá S bez LS... musim schválně mrknout. Hčko má LS opravdu úplně na všem. Nejlépe má ale LS vychytané PO. + stěny a IQ řada zvládají dokonce 1/1600... to je fakt masakr. Jednou jsem měl možnost vyzkoušet a s malým 400Ws bateriovým generátorem jsem byl schopný přesvítit polední sluníčko.

Odpovědět

Zpět na „Pentax 645D, 645Z“