Moderátor: Moderátoři
Já zatím nikoho z Vlašimi s Pentaxem neznám. (O tobě vím, ale ještě jsme se asi nepotkali.)machy píše:Se nestačím divit kolik lidí z Vlašimi má Pentaxe. Ještě nedávno jsem si myslel, že jsem sám.Jinak mám 2-3 místa ve voze zn. Honda.
No vida, to jsem netušil. Asi bysme fakt měli udělat Vlašimský sraz - třeba „Pražáci“ furt někam choděj fotit. Nebo aspoň zajít pokecat na jedno do hospody... Kdyžtak se ale přesuneme jinam, tady jsme trochu off-topic.machy píše:Ja uz vim o 4 lidech. Tady na fóru je z Vlasimi jeste Richi, i kdyz uz je víc v Praze. A jeste jeden kamarád ma K-x. Ale zajímavý je, ze tak pred měsícem jsem nevěděl o nikom. Za chvili budem moct udělat Vlasimský sraz.
IBAN se dá celkem jednoduše vypočítat z národního čísla účtu, SWIFT je daný pro každou banku. Exitstuje na to kalkulátor např. na stránkách ČNB.dalid2 píše:jzdenka - k prevodnemu prikazu do zahranicia potrebujem vediet presny nazov uctu, SWIFT kod a IBAN.
Bez tychto udajov zial nespravim prevod ( a asi ani nikto zo Slovenska). Mohla by si prosim tieto udaje doplnit do fora, pripadne poslat ich PM-kou?? Dakujem.
Pochybuju, že by si ČNB dala na oficiální stránky nějaký zmetek.dalid2 píše:ta kalkulacka je dobra...Da sa jej verit?
Možná právě tam je chyba, mně jednou kvůli nevyplněné adrese zahraničního příjemce dokonce z banky telefonovali (adresu příjemce si zjistili správně, volali mi jen pro kontrolu, jestli to souhlasí).marauder píše:Keďže som tie peniaze poslal pred týždňom z internet bankingu a vrátilo ich to naspäť (neviem prečo, lebo všetko okrem adresy príjemcu bolo vyplnené).