Kluzo neštvi! A já doufal, že alespoň bude pršet, když už jsi zůstával déle

Ale víš co? My zase s okatým Martinem měli super kofolu a výhledy (přeberte si kdo chce jak chce) a já sehnal přítelkyni super triko - mimochodem, Martine tu velikost jsem trefil a doma byly jen pozitivní ohlasy
Ještě k té další dimenzi a gravitačnímu spádu (aplikovatelné i na černé a červí díry). Vcelku hezky to je vidět na tomto obrázku, tak snad už je vidět, co jsem myslel

Ty letíš sice rovně např. k Zemi, ale zároven padáš do propasti a proto zrychluješ...
Mimochodem se to také týká odchýlení paprsku světla od původního směru v okolí silných gravitačních polí (hvězdy, gaaxie, černé díry, neutronové hvězdy apod.) resp. tedy i gravitačích čoček (což je mimochodem fajn věc na focení, jen ne našimi aparáty). Myslím že ty taky Einstein teoreticky popsal a Hubbleův "foťák" potvrdil. Např.:

Jde o to, že ta modrá galaxie je normálně rovná, jenže gravitační pole té žluté galaxie (z našeho pohledu je před ní) odklání paprsky světla z té modré galaxie a působí jako klasická čočka. Tak trochu rybina ne?

To CaNikon stejnak nevyrobí!