KOŠICKÉ STRETNUTIE PENTAXAKOV

Hodláte se sejít? Není problém, zde se můžete dohodnout.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
peppe
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Re: KOŠICKÉ STRETNUTIE PENTAXAKOV

Příspěvek od peppe » 22 říj 2014, 21:01

bobo2 píše:Ahojte,
potreboval by som na krátko makro objektív. Bol by niekto ochotný požičať?
Ďakujem
100mm aj 35mm ready for you, ale msusis si pre nu prist do ZA :D
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

bedo.
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od bedo. » 23 říj 2014, 07:23

mám tomu rozumieť tak, že Šibík od utorka fotí Pentaxom? ;)

Ciro
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ciro » 23 říj 2014, 08:23

Nejako zvlášť sme na neho netlačili. Ale svoj foťák pre istotu nevytiahol, aj keď sme mu sľúbili, že ho neukameňujeme! Ty si sa dlho neukázal!

bedo.
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od bedo. » 23 říj 2014, 14:24

Chodím teraz k Olympusákom. :) Ale ne, vysvetlím nabudúce...

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 23 říj 2014, 23:54

Šibík sa "náhodou" ukázal v Košiciach, tak som ho pozval z dávneho priateľstva nakus reči. Ale nevedel som či to vyjde alebo nie. Vyšlo :)
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

kingfisher
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kingfisher » 24 říj 2014, 19:10

Slavo, co bolo to male prekvapenie? Nieco mi zas uslo? :)

Ciro, ta 14tka je nadherne spraveny objektiv....ale to zkreslenie je uz riadny masaker :) .....dalo by sa s tym pekne pohrat

Skopar som si nakoniec ukoristil pre seba, uz len aby prestalo prsat ......pride mi celkom sikovny na street....inak robi pekne hviezdicky a ostriaci prstenec urobi takmer 180 stupnov, cize aj stupnica DoF sa lahsie vyuziva ..... podarena vecicka .....este zistit ako vyzeraju fotky z toho pidisirokaca :D

Ciro
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ciro » 24 říj 2014, 21:54

"uz len aby prestalo prsat " - najlepšie fotky som urobil v daždi
Tá 14-ka ma zaujala, pretože nemá nejako extra hodnotenie, ale na veci čo fotím vyzerá byť skvelá. Stále som uvažoval o DA15, keďže stále chodím po horách, ale ako som sa už veľa krát opakoval západy slnka, krajinky rád prežívam naživo, ale fotím ich len ako dokument, aby som si pamätal, kde som všade bol (čo nemám na fotke si nepamätám). Mimochodom mám pred sebou výtlačok košice:dnes s titulkom "Jan Šibík: Nemám rád fotky bez ľudí" Celkom to platí aj v mojom prípade. Aspoň toho môjho psa v tej krajinke musím mať. Nejaké zkreslenie, a vôbec technické veci ma veľmi nevzrušujú. Hlavný je pocit z fotky a teda niečo, čo je pre mňa cenné,nemusí pôsobiť na iného.
Môj pocit z DA55: samozrejme lepší bokeh a tichý autofokus oproti mojej F50/1.7, ale keď vezmem do úvahy, že som ju kúpil za 30€ kašlem na to!
Color-Skopar 20/3.5 musím vyskúšať na kinofilme!
Momentálne študujem Samyang 10/2.8 (Pre "Lastatovu" - myslím, že sa omrzí neskôr ako rybie oko 8mm) a 14mm/2.8, ale keďže stavebná firma, pre ktorú som robil išla do reštrukturižácie, dostanem len 20% z toho, čo som vyrobil, tak snívam ďalej.

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 24 říj 2014, 23:14

Tak tie stavebné firmy ma už pekne serú...
Martin: Voigtlander bol malé prekvapenie. Je to nádherný kúsok, ale teraz pri prípravách fesťáku nemám čas...
CIro: Ešte tá DA* 55mm je neskutočné sklo !!! Šibík v Košiciach? To si músím zohnať to číslo, stačí na prečítanie. Dôležietješia je oslava 20 výročia Artforum v Košiciach, Jelly Belly v Pokhoi a ešte mám nejakú večeru čo som vyhral. Tak neviem kde skôr :)

kingfisher
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kingfisher » 25 říj 2014, 06:49

Slavo: vidis, teraz si spominam, ze ti rukami presli vlastne obe svetelne 50tky - Sigma Ex aj DA*. Ako si stoja obe kusky v porovnani?

Ciro: tak nie je to moj objektiv tak ho do dazda nebudem tahat - na take kusky mam predsa tu jednatricitku :)
sorry, s tou stavebnou firmou, uz mi to pripada, ze na slovensku je to taky pekny folklor: vziat zakazku - outsourcovat - vyhlasit bankrot - zakopat sa niekde na maledivach - vratit sa ked dojdu peniaze - zalozit si novu stavebnu firmu .... atd atd

Ciro
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ciro » 25 říj 2014, 07:14

reštrukturižácie =reštrukturalizácie To bolo najskôr z toho Veltlínskeho zeleného, neskorý zber.
Samozrejme že je DA55 neskutočné sklo. Ale cca 50mm mám pokryté zatiaľ tou F50, s ktorou som spokojný. Chýba mi niečo širšie a široké a to aj na digi, aj na kino. Stále čakám na reinkarnáciu FA24/2.

kingfisher
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kingfisher » 25 říj 2014, 07:30

Ciro píše:reštrukturižácie =reštrukturalizácie To bolo najskôr z toho Veltlínskeho zeleného, neskorý zber.
Samozrejme že je DA55 neskutočné sklo. Ale cca 50mm mám pokryté zatiaľ tou F50, s ktorou som spokojný. Chýba mi niečo širšie a široké a to aj na digi, aj na kino. Stále čakám na reinkarnáciu FA24/2.
tak to musime dotiahnut na stretko boba2 - myslim, ze on tu 24/2 ma .....zaujimava vecicka.....reinkarnacia asi nebude, hoci medzi 21 a 31 je slusna medzera, take nieco medzi a la 25mm by sa niekomu isto hodilo

Lestatova
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Lestatova » 25 říj 2014, 10:03

Sibik mal fotak cely cas pod stolickou.
inak vcera mal besedu v redakcii novin, hovoril dve hodiny o pribehoch fotiek, velmi osviezujuce posedenie to bolo. diky za jeho predstavenie :)

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 25 říj 2014, 11:14

Martin:
Sigma EX je krásne sklo aj výsledky. Bokeh výborné maslo, veľká šošovka, to sa na svadbe hodí, jediný mínus bol, že nebola WR, trochu mi jeza ňou aj smutno, aj ostrenie mala tiché a presné... Update na ART ako bola ARTovaná 30mm asi nepríde...
Pentax *DA je úplne top, unikátny bokeh jedinečný práve pre toto sklo, nie vždy ľúbivý svojím "harashením", ale vždy špecifický, farby sú super pentaxovské, WR čo si ja cením veľmi...
Akoby si si vyberal medzi Michelangelom a Leonardom...

Lucy: Muselo to byť zaujímavé a podnetné spoznávať Šibíka prostredníctvom jeho fotiek. To on veľmi rád :)

Ciro: Veď ty si mal zálusk na 21mm? Či. Pre teba by bola ideálna Sigma 24mm 2.8, na ňu aj na Pentax 24m F2 si už brúsim zuby tiež. Hlavne na Film musia byť božské...

Inak najbližšie stretko viem dať až po festivale niekedy okolo 22. november...

Ciro
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ciro » 25 říj 2014, 13:10

21 je super - viz Jozefove fotky, ale ak sa nemýlim, tak na PZ-1 ju nevyužijem. A ešte keby bola f2. Na kinofilme sa mi 28mm často zdá byť málo a 20mm už moc široké. Takže tých 24mm sa mi zdá byť optimum, aj keď to nemám vyskúšané. A na digi je to tých príjemných 36mm. Sigma SW II AF 24/2.8 by mohla byť tiež zaujímavá.

Monoculus
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Monoculus » 25 říj 2014, 15:11

Ciro - mam doma jednu Sigmu 2,8/24, neviem presne aky typ, ale je AF, z roku okolo 1998, ak chces, mozes si vyskusat, ci Ti to ohnisko sedi

Odpovědět

Zpět na „Srazy“