Upadlo mi tělo, ne moje, ale K-3 s objektivem a bleskem.

Objektiv i blesk to přežili bez úrazu, ba co více, blesk se osamostatnil a přivlastnil si i sáňky z K-3, vytržené ze šroubků.
První nápad, když mám zrovna cestu do Prahy, zastavím se v servisu. Pan Kautský mne nepotěšil. Ricoh sáňky samostatně nedodává, jedině celý horní kryt. Cena 2k - 3k, čož mi vyrazilo dech, možná i na čele pot. Zmínil však možnost použít sáňky z poškozeného krytu, v zápětí ale dodal, že je po úklidu a vše co měl vyhodil. Ještě zmínil, že každý typ fotoaparátu má jiné sáňky. Sbalil jsem foťák a doma přemýšlím co s tím.
1. Vyměnit celý nový horní kryt vidím jako poslední možnost.
2. Najít vyměněný kryt K-3 s dobrými sáňkami? Když jsem porovnával obrázky různých typů Pentaxů, tak se mi zdá, že jsou sáňky stejné. Může mi to někdo potvrdit nebo vyvrátit? Na ebay se něco najde.
Ještě mne napadla možnost koupit CAMERA SHOE ADAPTER F https://www.fotoskoda.cz/pentax-adapter ... escription a použít sáňky z něj, snad jsou stejné.
3. Koupit šrouby a závitníky M 1,8 a prořezat závit v sáňkách na větší Ø, původní závit je M 1,6, oba Ø mají stejné stoupání. Šrouby bych koupil delší a zkrátil na přesnou délku a využil tak celý závit - začátek šroubu má vždy o něco menší Ø. Možná by šel použít i šroub M 2, ale má už větší stoupání a toho místa na sáňkách taky moc není.
Zajímalo by mne, jestli se už někomu podařilo urazit sáňky blesku na fotoaparátu a jak to řešil. Díky.