I když to tak Slavek a další asi nemyslí, vypadá to tak, že K-3 je dobrá na tu krajinu a portréty, kde si zaostříš ručně a AF nepotřebuješ. Myslím si, že AF na K-3 je slušný, ostří rychle a přesně. Konkurenci neznám, asi nebude nejlepší (hlavně v AF-C), ale dá se s ním fotit všechno. Při troše cviku i sport, i když kvůli tomu by asi do Pentaxu nikdo nešel.
Kdybych se chtěl focením živit, tak bych nejspíš do Pentaxu nešel (i když to nemám nějak rozmyšlené) hlavně kvůli sklům (hlučné a pomalejší ostření). Ale Pentax mě prostě baví - snadné experimentování se starými skly, vychytávky na které tu je někde samostatné vlákno - a dělá pěkné snímky.
Sosi píše:
Práce s přídavným bleskem už je bez problému? Vím, že se tu něco řešilo.
Prodlení blesku jsem tu řešil hlavně já, nikomu jinému to snad ani nevadilo, nebo si toho dokonce nevšiml. I když od původního firmwaru se to rapidně zlepšilo, tak stále tam je a někdy mě to štve (a není to jen u externího blesku, ale i výklopného). Problém je když fotím pohyb (fotbal v hale a tak), a čekám na správný okamžik (míč u nohy při přihrávce), je tam minimální prodlení, které zapříčíní to, že míč bude na fotce metr od hráče. K-10 tohle neměla, ale nemyslím si že by to bylo něco dramatického.