Příspěvek
od lennyl » 02 bře 2014, 21:16
K5IIs vs K3 objektivne?
stale si neviem zvyknut na sposob ako K3 vykresluje obraz. vysvetlim. neviem preco sa mi stale zdaju fotky z K5IIs cistejsie, K3 ako keby tym navysenim MPx renderuje obraz zo snimaca pospajanim zasumenych bodov. aj ked na webe v testoch dynamicky rozsah aj ISO stale vyhrava u K3. niekde sa predsa musi prejavit 16MPx vs 24MPx ked sa nezmenila velkost snimaca,ci? (neberiem teraz do uvahy "novsie" technologie, elektronika, obrazovy procesor, softwareom ratany prenos signalu zo snimaca do RAW atd.)
inak mam na K3 zvacsovaciu ocnicu O-ME53 (plus som tam narval rastrovu matnicu Ec-A) a hladacik je fakt ovela vacsi ako na K5/K5II. zadny LCD je tiez vacsi. ovladanie tlacitkami je v detailoch asi lepsie (funkcie).
AF-C - daky selektivny vyber na 9bodov (ze ma prioritu stredny a ostatne su pomocne) mi pride stale menej presne ako AF-C s jednym bodom s ktorym robim panning (tak som fotil pohyb aj na K5IIs a nemal som vyrazny problem).
AF-S - Sigma 30/1,4 mi ostrila presne na f1,4 aj na K5IIs aj na K3, pretoze som bol s nou v servise. DA*55/1,4 mam iba na K3 - ostri presne aj na f1,4. FA77/1,8 ostri tusim na K3 este kusocek lepsie (uz na K5IIs to bolo ale fajn). Ale co pozorujem, tak DA*50-135/2,8 ostrila na K5IIs snad ultimatne, teraz je to tak nadoraz, ze na vacsie vzdialenosti jej chyba percento na tu 100% (samozrejme sa bavim o f2,8 a 135mm).
vseobecne AF-S hodnotim vyrovnane na K5IIs aj K3. s AF-C nefotim skoro vobec, ked nemusim,cize hlbsie skusenosti nemam.
VIDEO som netocil ani na K5IIs, ani na K3, v tom neporadim.
original grip na K3 stale nemam, nemam absolutnu potrebu ho kupit, kazdy grip mi zavadzal pri vymene objektivov.
kupit este K5IIs alebo novu K3? keby bola vyrazne lacnejsia K5IIs (idealnu cenu si predstavujem 700euro), idem asi este do nej (s firmware 1,06 nemala ziadnu chybu v nicom). Lenze K3 stoji snad uz okolo 1.000euro, ma moznost vyrazneho orezu z 24MPx, DVA sloty su fakt dobra vec (v prvom mam RAWy, v druhom JPGy), K3 sa aj kusok lepsie drzi. Na K3 este vydaju dalsie opravy na firmware, takze problemy co sa objavuju budu odstranene, vykon fotaku bude este navyseny, tomu verim.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN