hmm, pokiaľ viem, tak každý AF potrebuje (už z princípu) na svoju činnosť kontrastnú hranu - asi by ma ani nenapadlo skúšať ho na nekontrastnej ploche (ľubovoľnej farby). Zaujímavé ale je, že K100Ds funguje, tak ma napadlo, či to nemôže byť daň za vyššiu citlivosť AF modulu v K-3. Ono je to skoro vždy niečo za niečo, zlepšenie jedného parametra často znamená zhoršenie iného. Ale môže to byť aj chybný kus K-3, to sa dá ale zistiť len porovnaním s inou K-3, nie s úplne iným telom (s iným AF modulom)...StavroV píše:fotak som vybalil z krabice a po par zaberoch som zistil, ze mam problem zaostrit na niektore veci, zhodou okolnosti cervene, dalo by sa povedat cervene plochy bez rastru s jemnymi farebnymi prechodmi.
K3 prvni dojmy
Moderátor: Moderátoři
Re: K3 prvni dojmy
-
- Pokročilý uživatel
tak ja som včera investoval čas a skúšal ostriť na rôzne farby, a tá hnusná k3 neostrí ani na zelenú, modrú, žltú, pomarančovú, fialovú, bielu, čiernu. Potom som vyskúšal to isté s neomylným nikonom d5100. Ostrí fakt skvelo, zo 100 záberov je 100 ostrých, to nepreháňam, ten AF je fantastický a ejha nikon sa nechytil ani raz
takže ani neprikladám žiadne foto lebo sa mi žiadne nepodarilo. Pentax som skúšal z 18-135, 35mm f2 , 60-250 a sigma 17-70. No a nikon s 18-105. Ja fakt netuším čo to robia za šmejdy

Osobne me Pentax hodne zklamal a dal jsem mu adie. Neustale zamrzani K-5 a moje K-3 pro zmenu neumela zaostrit s nekterymi objektivy - viz. P 50-135. Problem potvrzen jiz u dvou tel. Fotak chci na foceni a ne na neustale zasilani do servisu.
bilyr : To že foťák neostril trebárs s DA50-135 nie je chyba tela , teda vlastne dvoch tiel , ale chyba objektívu, vitaj v klube nešťastníkov s odfajčeným SDM a to ešte nemáš tušenie akú cifru na teba vyblafne servis ak to nemáš v záruke
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Ivane, chyba lavky, to jsem si taky myslel, jenze s ostatnimi tely K-5, K-5 II nebyl problem. Ze servisu mi objektiv vratil, ze je ok. Zacinam verit na chybu v ostreni na cervenou, dle meho je problem ve firmwaru K-3.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Teda panove, tohle je mi zahadou.. jak K-5, tak K-3 slape jak hodinky, P 50-135 a i P 16-50 taky super.
Jo podelalo semi SDM u 16-50, ale po servisu jede jak ma...
Mozna je to fakt kusem, ale kdyz se podivam na jina fora, tak to neni jen Pentax, ale jakykoliv kus HW se proste muze po....
Jo podelalo semi SDM u 16-50, ale po servisu jede jak ma...
Mozna je to fakt kusem, ale kdyz se podivam na jina fora, tak to neni jen Pentax, ale jakykoliv kus HW se proste muze po....
Pentax FF MX + 50/f1.7
Nikon: D750, F100, 24-70/f2,8, 50/f1.4, 70-200/f4, 60/f2.8 Macro
FEISOL CT-3332 + kulova hlava CB-40D
Peak Design Slide & Capture PRO
WWW: http://www.kubinec.net
Nikon: D750, F100, 24-70/f2,8, 50/f1.4, 70-200/f4, 60/f2.8 Macro
FEISOL CT-3332 + kulova hlava CB-40D
Peak Design Slide & Capture PRO
WWW: http://www.kubinec.net
Nic nového pod sluncem. To už bylo i s K-5 (classic). Mnozí neměli žádné potíže a jiní si mohli do servisu nohy ušoupat (bohužel i moje zkušenost). S K-3 se pravděpodobně situace opakuje.
U té konkurence je to tak, že mají závadu stejně jako Px třeba u 1000 kusů a píší si o tom majitelé. Jenomže jich prodali milión a Px jen 100.000.
U té konkurence je to tak, že mají závadu stejně jako Px třeba u 1000 kusů a píší si o tom majitelé. Jenomže jich prodali milión a Px jen 100.000.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
-
- Významný člen
Len že s toho milióna deväťsto tisíc nerieši či im to správne ostrý ale nie je im to jedno majú nastavenú plnu automatiku a strieľajú fotky vôkol seba .A zostáva zbytok ktorý riešia viac menej podobné problémy ako aj my .
Pentax K10
Nikon D610
Nikon D610
a este sa staci pozriet na galeriu na ephoto.sk, tak 10% schopnych fotografov ma portrety dobre zaostrene a zbytok to ma furt vedla, canonisti.
ja som teda nemal nikdy smolu za roky na zly hardware u pentaxu, ten komu chodi technika dobre to nepise na fora a to male percento co nieco furt reklamuje sa ozve, takze tak.
ja som teda nemal nikdy smolu za roky na zly hardware u pentaxu, ten komu chodi technika dobre to nepise na fora a to male percento co nieco furt reklamuje sa ozve, takze tak.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Také nic nového pod sluncem.
Zbytek světa jsou blbci, protože fotí na něco jiného než Pentax. Hlavně Canonisti.
Jen mi stále nikdo nevysvětlil, proč ti blbci profesionální mají plné brašny Canonů a ne Pentaxů.
Zbytek světa jsou blbci, protože fotí na něco jiného než Pentax. Hlavně Canonisti.
Jen mi stále nikdo nevysvětlil, proč ti blbci profesionální mají plné brašny Canonů a ne Pentaxů.
hilda: nie, velka cast ludi nesleduje v nahlade 1:1 ci ma zaostrene na bielko oka alebo na lavy chlp trciaci na oboci. kludne zaostri na stredovy bod a prekomponuje. to len tu my stale vypisujeme a rozoberame a piplame ako strasne zle nieco foti.
kolko ludi uz napisalo ze mu jedna strana AF bodov zle ostri, aj nikon, aj canon, to je fuk, alebo v recenziach na bezzrkadlovky je nepresne zaostrene a pritom by tom malo byt jak rit na serbel na ten kontrast. (digineff).
DA*16-50 som nikdy nemal (preto lebo som kupil Sigmu 17-50) a ani ziadne issue s SDM som nikdy nemal, tak mne sa to lahko vypisuje
kolko ludi uz napisalo ze mu jedna strana AF bodov zle ostri, aj nikon, aj canon, to je fuk, alebo v recenziach na bezzrkadlovky je nepresne zaostrene a pritom by tom malo byt jak rit na serbel na ten kontrast. (digineff).
DA*16-50 som nikdy nemal (preto lebo som kupil Sigmu 17-50) a ani ziadne issue s SDM som nikdy nemal, tak mne sa to lahko vypisuje

Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
lennyl:
Souhlas . Já osobně také ostřím na střed a pak překomponuji a nebo ostřím manuálně. Už jen proto, že střed je citlivější. Mám rád ostré fotky se "šťavnatým" kontrastem. Proto fotím na Pentax K-5IIs a pár vybraných skel a to jsem postupně vyzkoušel vše od 15 do 135 mm.
Také souhlasím s tím, že bohužel hodně fotek je na netu neostrých. Většinou to není chyba AF, ale toho, že lidi mu nedají šanci na nějaké hraně a také ne vždy se podaří fotku správně "naředit" pro net.
Jen nemám rád takové to plošné nadávání na ostatní značky, protože krásná fotka se dá udělat s lecčíms.
Souhlas . Já osobně také ostřím na střed a pak překomponuji a nebo ostřím manuálně. Už jen proto, že střed je citlivější. Mám rád ostré fotky se "šťavnatým" kontrastem. Proto fotím na Pentax K-5IIs a pár vybraných skel a to jsem postupně vyzkoušel vše od 15 do 135 mm.
Také souhlasím s tím, že bohužel hodně fotek je na netu neostrých. Většinou to není chyba AF, ale toho, že lidi mu nedají šanci na nějaké hraně a také ne vždy se podaří fotku správně "naředit" pro net.
Jen nemám rád takové to plošné nadávání na ostatní značky, protože krásná fotka se dá udělat s lecčíms.
no ved preto som to napisal co som napisal
je teda blbe, ked niekomu hapruje technika, ale vymena za inu znacku to asi nevyriesi, vzdy je smola na daky kus...proste zijeme v spotrebnej dobe kde sa vsetko vali z vyrobnych pasov (az na vynimky teda).
ja sa chystam v utorok fotit zapad slnka na dolinu z priehrade a teda moj jediny problem je najst stanovisko kde budem mat dobre svetlo. urobim zasa par foteciek na film na Velviu a budem vyskereny
jo, cvaknem to asi aj na K3, z povinnosti.

je teda blbe, ked niekomu hapruje technika, ale vymena za inu znacku to asi nevyriesi, vzdy je smola na daky kus...proste zijeme v spotrebnej dobe kde sa vsetko vali z vyrobnych pasov (az na vynimky teda).
ja sa chystam v utorok fotit zapad slnka na dolinu z priehrade a teda moj jediny problem je najst stanovisko kde budem mat dobre svetlo. urobim zasa par foteciek na film na Velviu a budem vyskereny

jo, cvaknem to asi aj na K3, z povinnosti.
ma niekto skusenosti s K-3, ze ci sa da nastavit ukladanie RAW na kartu tak, ze ked zaplnim kartu v SD1 slote, automaticky zacne ukladat RAW na SD2 kartu?
realne som sa k tomu este nedostal, kedze vzdy po foteni mazem kartu a potreboval by som to vediet a nechce sa mi cvakat zbytocne zavierka aby som to zistil.
realne som sa k tomu este nedostal, kedze vzdy po foteni mazem kartu a potreboval by som to vediet a nechce sa mi cvakat zbytocne zavierka aby som to zistil.
Sekvenční použití - Když je paměťová karta ve slotu SD1 zaplněna, data se ukládají na kartu ve slotu SD2 - manuál strana 39