K3 prvni dojmy
Moderátor: Moderátoři
Re: K3 prvni dojmy
Nj, ještě aby pochopili, že servo modus jsme právě použili
Vím, že zase budu za toho pesimistickýho, ale...lennyl píše:diky chalani za feedback, idem to zaniest do Alzy, mrzi ma to, budem dlho bez K3, takze este nemozem ani K5IIs predavat...
full size: jasne to na fotke vidno, neviem kto by si chcel nechat takyto novy fotak, ja nie..
http://imageshack.com/a/img39/9211/dwy.jpg
Dneska jsem na své K-3 všiml něčeho podobného, s čím se potkal lennyl. S tím rozdílem, že jsem to nejprve považoval za mastnotu a předpokládal jsem, že jsem na displej prostě sáhnu mastnou rukou... jenže ona ta mastnota jaksi nejde dolů. (odfotil bych, ale mobil se nechytá a nic jiného po ruce není)
Vím na 100%, že to tam nebylo, jelikož po této, výše citované lennylově zkušenosti jsem displej prozkoumal dosti podrobně, abych se přesvědčil a uklidnil, že mě nepotkalo nic podobného.
Doma v klidu jsem zkusil různé postupy jak se této zdánlivé „špíny“ zbavit. Suchý hadřík nepomohl. Mokrý hadřík nepomohl. Vodka s tím nehnula. Experimentální množství okeny taktéž nic. Po těchto chemických pokusech jsem se raději vzal tělo pod kohoutek s vodou, abych displej nevystavoval účinkům lihu více a všechny přebytky, které by mohly škodit, opláchnul.
A tu jsem si všimnul, že zatímco po částech displeje, který vypadá v pořádku, voda stéká tím stylem, že se ani mikrokapička nezachytí a vše odtéká pryč, dolů, na té „špinavé části“ voda lehce ulpívá.
Vzpomněl jsem si na příhodu známé, která tak urputně čistila brýle, až si poškodila antireflexní vrstvu a vyvodil z toho důsledek, že na displeji je zjevně nějaká antiadhezní vrstva, možná něco jako mají Kaesemann filtry, nebo možná i nějaký ten antireflex.
Předpokládám tedy, že někdo při testování této vrstvy nebral v laboratorních podmínkách v potaz lidský pot (což je celkem agresivní solný roztok), nebo to jinak odflákli a tahle vrstva pomalu mizí.
Jelikož to ale na funkci displeje nemá vliv, když to nehledám, tak si toho nevšimnu a ba co víc - v místě, kde mně přijde ta vrstva zcela odstraněná displej vypadá naprosto nedotčeně, ponechám to na dalším vývoji a uvidíme.
Navíc třeba na pentaxforums.com jsem nic podobného nenašel, tak možná to dělá jenom nějaká „horší“ várka dovezená do evropy a já s lennylem chytl špatnej kus...
Každopádně čiště moje domněnky, ale zajímalo by mě, jestli něco podobného nepozorují další disponenti tímto strojem. Díky.
v pondelok 2.12.2013 je pisane ze budu mat v Alze na sklade K-3, som zvedavy...
...zatial sa snazim predat K5IIs, co mi moc nevonia, lebo je to super stroj (bezporuchovy),ale dve tela su pre mna luxus...
...zatial sa snazim predat K5IIs, co mi moc nevonia, lebo je to super stroj (bezporuchovy),ale dve tela su pre mna luxus...
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
huraaaaaaaaaa, dnes som si bol po novu K-3 + SMC DAL 18-55/3,5-5,6 AL WR.
- kedze sa stale servis! od 15.11.2013 nevedel vyjadrit k poskodenemu zadnemu LCD, v Alze mi objednali K-3 aj so setakom pretoze ta zostava bola najskor k dispozicii aj ked na objednavku a cakanie, povodne som kupoval iba telo K-3
- povodna cena K-3 bola 1.188euro, doteraz klesla cena K-3 + 18-55 na 1.188euro, takze mam setak "zadarmo"
- 18-55 ma plastovy bajonet a je bez slnecnej clony, som sa az smial na tom. predat ju asi nemozem, kvoli zaruke ako celku.
- LCD je uz BEZ CHYBY, vyskusal som cely fotak nastavit, vlozil do neho Sandisk Extreme UHS-I 80MB/s, nasadil plastovy setak 18-55, vsetko funguje (prekvapivo ten setak ostri rychlo, ale to bude skor samotnym AF v K-3)
- kedze sa stale servis! od 15.11.2013 nevedel vyjadrit k poskodenemu zadnemu LCD, v Alze mi objednali K-3 aj so setakom pretoze ta zostava bola najskor k dispozicii aj ked na objednavku a cakanie, povodne som kupoval iba telo K-3
- povodna cena K-3 bola 1.188euro, doteraz klesla cena K-3 + 18-55 na 1.188euro, takze mam setak "zadarmo"
- 18-55 ma plastovy bajonet a je bez slnecnej clony, som sa az smial na tom. predat ju asi nemozem, kvoli zaruke ako celku.
- LCD je uz BEZ CHYBY, vyskusal som cely fotak nastavit, vlozil do neho Sandisk Extreme UHS-I 80MB/s, nasadil plastovy setak 18-55, vsetko funguje (prekvapivo ten setak ostri rychlo, ale to bude skor samotnym AF v K-3)
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
LENNYL, ten setak je isto WR??? Ja mam setak 18-55 WR a bajonet ma kovovy! Ma aj slnecnu clonu. Oproti normalnemu 18-55 ma este aj stupnicu zaostrovania a funkciu Quick Shift.
K-1 II + D-BG6 (K-1, K-5 II, K-5, K-x, Zenit 11, Beirette VSN)
Pentax D FA 24-70/2,8, Pentax FA 50/1,4, Pentax D FA 100/2,8 Macro WR
Pentax D FA* 70-200/2,8, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2,4 Firefly. Blesk Pentax AF 540FGZ
Pentax D FA* 70-200/2,8, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2,4 Firefly. Blesk Pentax AF 540FGZ
jasne ze je WR, ma ja cervene tesnenie okolo bajonetu. ale ma uz strieborny kruzok okolo zoomu na konci tubusu a plastovy bajonet. Je to verzia DAL WR. Ty mas verziu AL WR. Taky som mal kedysi aj ja pri kupe K5.
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Hej, aj ja som ho kupoval s K5.
Nevedel som, ze aj DAL (asi light) robia vo verzii WR. Mal som DAL ku K-x. Ten samozrejme nebol WR.
Takze ten DAL WR nema asi ani Quick Shift, ze? On ma uz tie nove antireflexne vrstvy? .....jaaaaj, pisal si, ze je SMC, takze nema asi.
Nevedel som, ze aj DAL (asi light) robia vo verzii WR. Mal som DAL ku K-x. Ten samozrejme nebol WR.
Takze ten DAL WR nema asi ani Quick Shift, ze? On ma uz tie nove antireflexne vrstvy? .....jaaaaj, pisal si, ze je SMC, takze nema asi.
K-1 II + D-BG6 (K-1, K-5 II, K-5, K-x, Zenit 11, Beirette VSN)
Ty nové skla DA-L jsou v provedení WR pár měsíců. Myslím, že se začaly dodávat jako seťák teprve k tělu K-50.
Pentax: DA 18-55ALII, DA 35/2,4 , DA 50/1,8 , FA 28-105, FAJ 75-300, DA 55-300, M50/1,7, Tamron (A14) 18-200, Tamron (A16) 17-50, blesky Metz 36+58, Pentax K-s2
pro fyby:
ale i pro ostatní majitele K-3.
Poprosil jsem znovu technickou podporu P.E. o posouzení fotek Hondy od fyby a dostal jsem tuto odpověď:
Es scheint, als sei habe die Kamera einen defekt.
Bevor wir allerdings davon ausgehen, möchte Ich Sie bitten,
noche eine Sache auszuprobieren, und zwar die Kamera auf die Werkseinstellungen zurückzusetzen.
Entnehmen Sie dafür Akku/Batterie und schliessen Sie die Kamera auch nicht über das Ladegerät an.
Lassen Sie die Kamera dann bitte 24 Stunden in diesem Zustand.
Danach ist die Kamera zurückgesetzt, probieren Sie es dann bitte nochmal.
Wenn die Kamera dann wieder nur jedes dritte Bild scharfstellt, schreiben Sie uns einfach nochmal.
Mit freundlichen Grüßen,
Raphael
RICOH IMAGING D/A/CH Technischer Support
Pro ty co neradi čtou německy překládám:
Vypadá to jako když má fotoaparát závadu. Dříve než budeme vycházet z této možnosti, rád bych vás poprosil, abyste vyzkoušel ještě jednu věc, a sice vrátit nastavení fotoaparátu na tovární nastavení. K tomu musíte vyjmout baterie a nepřipojujte fotoaparát na nabíječku. Tak nechte fotaparát 24 hodin.
Fotoaparát se resetuje, pak to vyzkoušejte znovu. Pokud i potom fotoaparát zaostří každý třetí snímek, napište nám ještě jednou.
S přátelskými.....atd
Pokud bude mít fyby zájem, může zkusit na co nejnižší ISO za jasného dne na čas alespoň 1/1600 a clonu 4-5,6 pořídit novou sérii jedoucího auta, cyklisty apod. Když bude zase ostření nepravidelné, můžeme se znovu obrátit na P.E. Support a oni to zřejmě budou řešit jako závaadu.
ale i pro ostatní majitele K-3.
Poprosil jsem znovu technickou podporu P.E. o posouzení fotek Hondy od fyby a dostal jsem tuto odpověď:
Es scheint, als sei habe die Kamera einen defekt.
Bevor wir allerdings davon ausgehen, möchte Ich Sie bitten,
noche eine Sache auszuprobieren, und zwar die Kamera auf die Werkseinstellungen zurückzusetzen.
Entnehmen Sie dafür Akku/Batterie und schliessen Sie die Kamera auch nicht über das Ladegerät an.
Lassen Sie die Kamera dann bitte 24 Stunden in diesem Zustand.
Danach ist die Kamera zurückgesetzt, probieren Sie es dann bitte nochmal.
Wenn die Kamera dann wieder nur jedes dritte Bild scharfstellt, schreiben Sie uns einfach nochmal.
Mit freundlichen Grüßen,
Raphael
RICOH IMAGING D/A/CH Technischer Support
Pro ty co neradi čtou německy překládám:
Vypadá to jako když má fotoaparát závadu. Dříve než budeme vycházet z této možnosti, rád bych vás poprosil, abyste vyzkoušel ještě jednu věc, a sice vrátit nastavení fotoaparátu na tovární nastavení. K tomu musíte vyjmout baterie a nepřipojujte fotoaparát na nabíječku. Tak nechte fotaparát 24 hodin.
Fotoaparát se resetuje, pak to vyzkoušejte znovu. Pokud i potom fotoaparát zaostří každý třetí snímek, napište nám ještě jednou.
S přátelskými.....atd
Pokud bude mít fyby zájem, může zkusit na co nejnižší ISO za jasného dne na čas alespoň 1/1600 a clonu 4-5,6 pořídit novou sérii jedoucího auta, cyklisty apod. Když bude zase ostření nepravidelné, můžeme se znovu obrátit na P.E. Support a oni to zřejmě budou řešit jako závaadu.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
hilda: som nevedel ci mam zacat smiat ci plakat z tej odpovede co ti poslali. ziadny restart K-3 do tovarenskeho nastavenia (dokonca ani po 24hodinach) nepomoze ani fotit na ISO-100 (zeby mal RGB snimac presnejsie meranie/lepsi vykon). pokial Ricoh nevyda novy firmware, kde vyslovene dopiluje prediiktivne ostrenie na AF-C mozme vypisovat kam len chceme na support
Hildova snaha sa cení, ale myslím že ak má poskytnúť niekto nejaké stanovisko, tak to môže byť jedine výrobca, nie distribútor, to je to isté ako by som sa niečo pýtal Exapro, či českého Pentec-u.
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Ale pod tím je podepsán přímo Ricoh... Nicméně poslat někam na tři měsíce foťák a pak ho dostat s tím, že byl vlastně v pořádku... Já bych do toho nešel.
Pořád není jasné, co vlastně výrobce zaručuje, že má K3 v AF.C umět. Dokud toto nebude jasné, tak si vlastně nelze na nic stěžovat.
Pořád není jasné, co vlastně výrobce zaručuje, že má K3 v AF.C umět. Dokud toto nebude jasné, tak si vlastně nelze na nic stěžovat.
Jan67
Teď jsem dostal ještě dodatečný e-mal od RICOHU, kde prosí, aby jsem je informoval o výsledku nového testu. Pokud nebude ostrých více po sobě jdoucích snímků za sebou při sérii jedoucího auta, jde o závadu a fotoaparát by měl být odeslán do Hamburku.
Hilda
Z toho mi plyne, že AF.C by při sériovém snímání mělo stihnout přiměřeně jedoucí auto - nebo snad NE?!
Hilda
Z toho mi plyne, že AF.C by při sériovém snímání mělo stihnout přiměřeně jedoucí auto - nebo snad NE?!
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
Je to len odpoved ludí pre technickú podporu zástupcu pre DE/A/CH, to sú myslím ludia čo prešli štandardným školením pri nástupe nového produktu na trh, jediná ich výhoda je že majú prístup k technickej/servisnej dokumentácii výrobku
AF-C bude na beton doladené v dalších FW a s tým technická podpora importéra nič nemá
AF-C bude na beton doladené v dalších FW a s tým technická podpora importéra nič nemá
Mal ale záleží od rôznych podmienok či stihne alebo nie, ja si myslím že to ešte nie je doladené tak aby to fungovalo tak ako sa očakáva, tam nie je čo nastavovať, to vyrieši len nový FWZ toho mi plyne, že AF.C by při sériovém snímání mělo stihnout přiměřeně jedoucí auto - nebo snad NE?!
Pentax K-30, Metz 48