No a K-3 se zdá, že se na astro vůbec ale vůbec nehodí !!!! Nikdo to ani nezkoušejte, vlbec netahejte foťák v noci ven a pokud jste chtěli fotit s K-3 jen astro, tak ji hned vyhoďte do koše....
Ale teď vážně! Problém nebude ve foťáku. Jednotlivé snímky jsou oproti K-7 obrovský krok vpřed co se týká šumu. Nesrovnatelné. Paráda. Krása. Super.... jenže! Zdá se (a doufám, že je to jen tím), že si programy se soubory z K-3 neumí poradit. Chápal bych to u RAWů, ale u TIFFů/JPGů vyuclých z těchto souborů by to problém být sakra neměl ne?!
Co je problém? Na jednotlivých singleshotech jsou krásně definované hvězdy. Jasné body, stejně jako u snímků z K-7. Jenže když je stacknu v DSS, tak místo toho aby ůstaly krásně definované, jak jsem zvyklý u K-7, tak jsou z nich rozblité nejasné, jakoby rozostřené hnusy. Mlhovunu to stackne OK, ale hvědy ne. Jasné jsou divné a ty slabé vybapadjí, jak když na obrázek naprší...
Tady je o čem mluvím. Tvaru hvězd si nevšímejte. Foceno ještě před úplným ustanovením montáže, takže jsou mírně ujeté. Možná to je i tím, že to není centrum ale okraj snímku. To je teď nepodstatné... Ještě dodatek jsou to snímky na 35mm, takže jde o cca 100% výřezy - proto ta mlhovnina není detailní. Začínal jsem širokohlými snímky... Zde uvedený obrázek byl pořízen K-3 + 35 Macro Ltd přicloněno na f4, 30s, ISO 1600 - zkoušel jsem odclonit, víc přiclonit, expozice minutu, dvě, pět, ISO 800 nic... I 77mm ltd. Nemyslím, že by to nebylo tím, že skla nedokáží nakrmit čip. Singleshoty jsou OK. Problém je ve stacknutí.
http://img14.rajce.idnes.cz/d1403/8/812 ... .jpg?ver=2
Nějaký nápad, čím to sakra může být? Zkoušel jsem převzorkovat jpgy uložením v malování, nepomohlo. Zkoušel jsem různá nastavení v DSS, skládat RAWy... nic...

Ještě dodávám, že s K-7 se mi to nikdy nestalo. U K-3 se všemi snímky.