K3 fleky na zadním LCD
Moderátor: Moderátoři
Re: K3 prvni dojmy
to bambus:
Napsal jsem to nepřesně, jestliže k předvedení zboží dojde před zaplacením zaniká právo na vrácení. Při zaplacení před předvedením, např. převodem a následném předvedení nárok nezaniká.
to lennyl:
Bohužel Slovensko má lhůtu ze zákona jen 7 dní od dne převzetí zboží.
Napsal jsem to nepřesně, jestliže k předvedení zboží dojde před zaplacením zaniká právo na vrácení. Při zaplacení před předvedením, např. převodem a následném předvedení nárok nezaniká.
to lennyl:
Bohužel Slovensko má lhůtu ze zákona jen 7 dní od dne převzetí zboží.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
http://www.foto-baburek.cz
nechcem moc zahlcovat toto vlakno "K3 prvni dojmy" pisanim o reklamacii...ale aspon nieco relevantne tu odznelo:
@Bambus: ano, prva reklamacia bola vyriesena uznanim reklamacie, resp. vymenou za novy kus cez dobropis
@hilda4sea: CZ vs SK, 14dni vs 7dni, takze toto som presvihol
@Bambus: ano, prva reklamacia bola vyriesena uznanim reklamacie, resp. vymenou za novy kus cez dobropis
@hilda4sea: CZ vs SK, 14dni vs 7dni, takze toto som presvihol

Naposledy upravil(a) lennyl dne 10 pro 2013, 16:09, celkem upraveno 1 x.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
lennyl: to sn si odkial odpisoval? ja zo spodku fotaku vedla skrutky na stativ a tam mam len 7 cifier, ty ich mas nejako vela 
a este k tej 7-dnovej lehote na vratenie penazi.. pri reklamaciach to funguje tak, ze ak nieco mas napr. 20 dni na reklamacii, tak zarucna doba sa ti ma presne o tych 20 dni predlzit (napr. 2 roky + 20 dni), lebo si zariadenie dany cas nemohol pouzivat.. ak by ti teda nechceli uznat vratenie tovaru, skusil by som tuto argumentaciu, ale to sa v tvojom pripade vztahuje od datumu prevzatia prvej K3, co uz asi aj tak uplynulo..

a este k tej 7-dnovej lehote na vratenie penazi.. pri reklamaciach to funguje tak, ze ak nieco mas napr. 20 dni na reklamacii, tak zarucna doba sa ti ma presne o tych 20 dni predlzit (napr. 2 roky + 20 dni), lebo si zariadenie dany cas nemohol pouzivat.. ak by ti teda nechceli uznat vratenie tovaru, skusil by som tuto argumentaciu, ale to sa v tvojom pripade vztahuje od datumu prevzatia prvej K3, co uz asi aj tak uplynulo..
K-3 + grip, K-r, DA* 55/1.4, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, AF-540 FGZ
Tie sériové čísla môžu naznačovať, že chyba sa stala pri nábehu výroby (za predpokladu, že si tie čísla vysvetľujem správne) - to nie je zasa až také neobvyklé, najviac nedostatkov vykazujú výrobky na začiatku výroby (kým sa to celé vyladí/zabehá) a na jej konci (keď už sú opotrebované nástroje). Ak by to bolo naozaj tak, potom nevidím problém v tom, aby Ricoh aparát vymenil. Len by som ešte počkal, kým sa nahromadí viac skúseností (a sériových čísel).
cele seriove cislo je na zarucnom liste, na K-3 je iba ciastkove. aj tak neviem zatial z neho urcit, ktory tyzden bola K-3 vyrobena (na porovnanie s inymi kusmi).
kazdopadne mi to teraz uz nepomoze, K-3 nemozem vratit v ziadnej lehote (vratenie penazi ihned).
9.11.2013-kupa K-3 / 15.11.2013-reklamacia / 28.11.2013-dobropis a nova K-3 / 10.12.2013-som nasrany
ps: nema niekto email na servis v Nemecku? by som tam napisal, kde by mi vedeli relevantne odpovedat ci mam narok na novy kus K-3 ohladom tejto zavady?
kazdopadne mi to teraz uz nepomoze, K-3 nemozem vratit v ziadnej lehote (vratenie penazi ihned).
9.11.2013-kupa K-3 / 15.11.2013-reklamacia / 28.11.2013-dobropis a nova K-3 / 10.12.2013-som nasrany

ps: nema niekto email na servis v Nemecku? by som tam napisal, kde by mi vedeli relevantne odpovedat ci mam narok na novy kus K-3 ohladom tejto zavady?
Naposledy upravil(a) lennyl dne 10 pro 2013, 08:14, celkem upraveno 1 x.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Tohle platí ne jen při objednání online, ale např. i při koupi zboží v kamenných obchodech, kde nejsou stavění na zkoušení. Např. oblečení a elektro koupené v Lídlu, Kauflandu se dá vrátit, vyměnit bez problémů. Nevím, jak to upravuje zákon, ale praxe taková je.hilda4sea píše:to bambus:
"Mít příležitost, mít dar vidění a umět zachytit..."
http://www.flickr.com/photos/106356772@N02/
http://www.MartinVozka.zonerama.com
https://picasaweb.google.com/1174281399 ... 136/JenTak
http://www.flickr.com/photos/106356772@N02/
http://www.MartinVozka.zonerama.com
https://picasaweb.google.com/1174281399 ... 136/JenTak
lennyl: tu nejde o to, či máš na to "nárok zo zákona" - ak by sa ukázalo, že to nie je "normálny" stav trebárs aj kvôli nejakému problému pri výrobe, tak seriózni výrobcovia to riešia - mne napr. Apple vymenil pred dvomi rokom iPod nano, ktorý bol už roky po záruke, lebo sa im nepozdávalo čosi na zabudovanej baterke (ktorá inak normálne fungovala, ale v ich ponímaní to nebol "normálny" stav)... A to, že poslali 8GB verziu miesto pôvodnej 2GB bol už len bonus navyše. 

-
- Významný člen
Predavač v Alze mi tvrdil že alza je česká firma a akceptuje 14 dní aj na slovensku kvôli dobrému menu . A dá sa vrátiť aj neskôr ale s 5% poplatkom
Pentax K10
Nikon D610
Nikon D610
tak tak, dobré meno má v zahraničí často vyššiu cenu ako zákon
diky. dnes urobim teda este pokus call exapro a navsteva alza.
Re: K3 fleky na zadním LCD
Pokud by to nechtěli vyměnit bez poplatku, tak to prostě vyreklamuj v záruce.
Ten displej patrně nikdo opravovat nebude a dají nový kus.
Moje serial je nízké, viz výše, takže mě to buď ještě čeká, nebo se jednalo o nějakou početně omezenou vadnou várku displejů. Kdyby to byla systematičtější chyba, objevilo by se to určitě na pentaxforums.
Ten displej patrně nikdo opravovat nebude a dají nový kus.
Moje serial je nízké, viz výše, takže mě to buď ještě čeká, nebo se jednalo o nějakou početně omezenou vadnou várku displejů. Kdyby to byla systematičtější chyba, objevilo by se to určitě na pentaxforums.
Jan67
Nechci to zakřiknout, ale zatím je můj display OK - a to na něj po zkušenostech lennyla skoro pořád čumim, jestli se tam náhodou něco neobjevilo
SN 4841083

SN 4841083
Pentax K-3 + SMC DA 18-135mm f/3,5-5,6 ED AL IF DC WR + Pentax SMC DA 50mm f/1,8
No já nevim. Mám K-3 taktéž z VK Foto jako Jan67.. vlastně stejnou várku. Jen s tím rozdílem, že mně přiběhla poštou v pondělí, on si ji vyzved osobně v pátek. 
Jinak moje K-3 má serial: 4829612 (na těle, záručák mám doma někde v krabici)

Jinak moje K-3 má serial: 4829612 (na těle, záručák mám doma někde v krabici)
Viem ze to sem nepatri ale mam pocit ze som si blbbym zobchadzanim zoskrabol jednu s vrstiev na zadnom displayi na K5ke. Dal som foliu a nevidno to vobec ale ten pocit ze to je tam doondiate....ako sa to da spracovat opravit? nech tam nieje ta cmuha
Nikdy nieje tak zle, aby nemohlo byť horšie
no pani, takze to nebude velka seria "divneho LCD" iba kusovky zrejme, kedze aj vy mate podobne SN ako som mal ja.
navsteva v Alze prebehla rychlo, vratil som tovar v lehote 14dni bez udania dovodu (ziadna reklamacia ani posielanie do servisu, to som si uz vyskusal). vystavili mi dobropis, na obchodnom oddeleni som ziadal vyplatenie v hotovosti, taku sumu nemali na pokladni, pride mi to prevodom na ucet, 2-3 dni.
volal som do Exapro Michalovce, mila slecna na telefone, K-3 maju skladom, dokonca dalsiu dodavku cakaju. Zatial K-3 ale nemozem objednavat, pokial mi nepridu peniaze od Alzy. Budem doma lestit objektivy a nabijem si MZ-5 filmom
samozrejme ze som narychlo v aute vymienal rastrovu matnicu spat za povodnu, ked mi povedali v Alze ze mi K-3 zoberu spat, ma duves zaskrti ked zasa pridem k nemu na cistenie matnice na mokro
rekapitulacia:
SN 4829395 (lennyl): LCD zly (K-3 vratene do Alzy)
SN 4837862 (lennyl): LCD zly (K-3 vratene do Alzy)
SN 4829612 (Pepul): LCD zly
SN 4829306 (Jan67): LCD dobry
SN 4830338 (fyby): LCD dobry
SN 4838081 (matkokupko): LCD dobry
SN 4841083 (funkyboss): LCD dobry
SN 4850xxx (Gaprielko): LCD dobry
navsteva v Alze prebehla rychlo, vratil som tovar v lehote 14dni bez udania dovodu (ziadna reklamacia ani posielanie do servisu, to som si uz vyskusal). vystavili mi dobropis, na obchodnom oddeleni som ziadal vyplatenie v hotovosti, taku sumu nemali na pokladni, pride mi to prevodom na ucet, 2-3 dni.
volal som do Exapro Michalovce, mila slecna na telefone, K-3 maju skladom, dokonca dalsiu dodavku cakaju. Zatial K-3 ale nemozem objednavat, pokial mi nepridu peniaze od Alzy. Budem doma lestit objektivy a nabijem si MZ-5 filmom

samozrejme ze som narychlo v aute vymienal rastrovu matnicu spat za povodnu, ked mi povedali v Alze ze mi K-3 zoberu spat, ma duves zaskrti ked zasa pridem k nemu na cistenie matnice na mokro

rekapitulacia:
SN 4829395 (lennyl): LCD zly (K-3 vratene do Alzy)
SN 4837862 (lennyl): LCD zly (K-3 vratene do Alzy)
SN 4829612 (Pepul): LCD zly
SN 4829306 (Jan67): LCD dobry
SN 4830338 (fyby): LCD dobry
SN 4838081 (matkokupko): LCD dobry
SN 4841083 (funkyboss): LCD dobry
SN 4850xxx (Gaprielko): LCD dobry
Naposledy upravil(a) lennyl dne 11 pro 2013, 13:09, celkem upraveno 4 x.