- využitelné to samozřejmě je...

.
Respektive, člověk nepoužívá raw video stále... nebo třeba na nějaké hodinové točení. Ty záběry jsou většinou dlouhé řádově desítky vteřin.
Dám příklad... často třeba pro jednu průmyslovou firmu točim videa na různé veletrhy apod. Výsledek je třeba 3 min dlouhé video k nějakému produktu. Je tam třeba 10 sec záběr venku na inslataci. Když nebudu mít raw video, tak moje možnosti co s tím jsou skoro 0. Z videa K3 vytáhnu maximálně 0,5EV a už to bude humus. Pokud je venku ošklivo, nemam téměř možnost modifikovat světelné podmínky tak, aby to vypadalo na slunečné počasí. S raw tohle bez problémů udělám.
To samé, když jsem třeba točil pro stejnou firmu instalaci nějakejch produktů v továrně .... asi 15-20 záběrů různé dny. S K3 bych byl naprosto nahranej, protože jeden den pršelo a světlo bylo nějaké... druhý den zase bylo krásně. Buď bych musel vychytávat počasí a jezdit do Polska na Xkrát.... což by mi to všechno hodně prodražilo. Takhle jsem z raw videa vytáhl, co jsem potřeboval. A člověk v pohodě srovná barvy a světlo tak, aby to působilo kompaktně.
A to neni nutně o nějaké filmařině.... ale prostě se dostanete k malé zakázce třeba za 15-20tis, která by pro pravého filmaře s kamerou a vybavením za Xset byla naprosto nezajímavá. Vhodná zrcadlovka na to ale se SC a kvalitním video stativem bohatě stačí. /// Nebo si prostě chcete udělat video, které bude vypadat opravdu jako záběr z "velkofilmu"
- a stříhání je v pohodě... to video se vyvolá, jak potřebuješ a pak ho stříháš v úplně běžném formátu. Zdržení to je úplně minimální. Člověk tímhle způsobem většinou nerenderuje scény, které mají desítky minut.... ale spíše třeba 15-20 sec záběry, ze kterých pak střihneš třeba 7 sec.