Příspěvek
od miky_lbc » 09 kvě 2014, 07:01
Jestli ve stručnosti můžu já....
- Já se tady vůbec nebavim o nějaké extrémní situaci s prudkým sluníčkem. Všechny fotky o kterých mluvim jsou v kombinaci s umělým světlem (tedy s časem do Xsync). Takže každému trochu technicky zdatnému fotografovi hned dojde, že v kombinaci clony pod F2, časo pod 1/180 a ISO 100 (občas i 200), se určitě nejedná nějaké extrémní světelné podmínky.
- Když tady KEN mluví o nějakém kulometu fotek, tak je to hrozně hezké, ale u focení s umělým světlem to prostě nejde. Bateriovej generátor fakt nenabiju XYx za vteřinu a i kdyby ano, vyplácám baterii dříve než potřebuju.
- Jedná se prostě o nějakej druh bugu. Často se mi v protisvětle jak blázen podaří na plnou díru luxusně zaostřit. Pak ale za celkem standardních podmínek, které by člověk rozhodně nenazval poledním sluncem (zastíněný interiér) to sice ostří jak ďas... ale pak zjistíš, že nepřesně.
- je klidně možné, že třeba polarizák pomůže... ale to mám proboha všechny fotky fotit s polarizákem? :-/ Dost blbě se odhaduje, kdy se bude K3 chtít zrovna ostřit správně.
- Ať jsme trochu k tématu, chvilku jsem si myslel, že na to mají vliv i baterie a v některých situacích mi přijde, že to tak i může být. Mám velmi drobný a neověřený pocit, že s novou originální baterií je AF o něco spolehlivější, než s neoriginálníma... ale nedělal jsem v tomhle směru žádné testy a možná je to jen pocit.
Ken: Ergonomie Canonu je všeobecně jiná než u Pentax/Nikon. Osobně bych řekl, že je taky horší. Ale pokud si na pár dní přejdeš na Canon tělo, tak je jasné, že ten zvyk z Pentaxu Ti tu "user experience" dost otočí. Nějakej Canonář by to mohl mít podobné. Já osobně taky v ergonomii preferuju Pentax/Nikon, ale neřekl bych, že to je nějakej klíčovej a neřešitelnej problém.
Ale to k tomuhle vláknu nepatří.