K3 prvni dojmy
Moderátor: Moderátoři
Re: K3 prvni dojmy
este som zabudol napisat, ze som si nevsimol, ze K3 "hučí" pri zapnutom LiveView, ako to robi K5/K5II. zrejme to suvisi s novou technologiou stabilizacie cipu?
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- Pokročilý uživatel
Tak dnes som mal možnosť vyskúšať k3 u známeho. Sakra dobrý stroj, rýchly, presný, žiadne muchy ako u k5, teda až na pár úsmevných:
1. zvuk zrkadla a uzávierky, je síce tichý ale mne pripomína prebíjanie makarova, coool
2. položka custom menu 5 spojení bodu AF a AE
nie je "expozice je nezávislá na zaostrovacím bode" a "expozice se nastaví nezávisle na bodu zaostrení" jedno a to isté?
no hold blbý preklad, česky rozpráva asi len 15mil ľudí
3 úsmev zostal, ale zmrznutý, keď som vyklopil blesk a stlačil spúšť a ...pol sekundy sa nič nedialo, skúšam znova, to isté. Blesk som sklopil, spúšť reaguje okamžite, vyklopím, znova stlačím a... reakcia znovu oneskorená. S externým bleskom reakcia tiež oneskorená. Hmm, no možno sa to časom poddá, alebo porieši nový fw.
A možno ricoh pridal novú featúru.
A teraz mi dajte že aký som hnidopich
1. zvuk zrkadla a uzávierky, je síce tichý ale mne pripomína prebíjanie makarova, coool
2. položka custom menu 5 spojení bodu AF a AE
nie je "expozice je nezávislá na zaostrovacím bode" a "expozice se nastaví nezávisle na bodu zaostrení" jedno a to isté?
no hold blbý preklad, česky rozpráva asi len 15mil ľudí
3 úsmev zostal, ale zmrznutý, keď som vyklopil blesk a stlačil spúšť a ...pol sekundy sa nič nedialo, skúšam znova, to isté. Blesk som sklopil, spúšť reaguje okamžite, vyklopím, znova stlačím a... reakcia znovu oneskorená. S externým bleskom reakcia tiež oneskorená. Hmm, no možno sa to časom poddá, alebo porieši nový fw.
A možno ricoh pridal novú featúru.
A teraz mi dajte že aký som hnidopich
nighthawk787: nestras, nikde som zatial nevidel na webe reportovanie opozdenia fotaku pri exponovani s bleskom (nemal na tej K3 nieco zapnute v menu?). Sam som nestihol vyskusat 540FGZ, K3 som vratil kvoli LCD displayu do Alzy.
este vcera mali na Alze pri K3 napisane dostupnost "Na ceste 3-5 ks", dnes je to uz iba "Na ceste 1-2 ks"....
este vcera mali na Alze pri K3 napisane dostupnost "Na ceste 3-5 ks", dnes je to uz iba "Na ceste 1-2 ks"....
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- Pokročilý uživatel
lennyl možno jan67 alebo fyby by mohli k tomuto niečo napísať
Je to možné, stačí si zapnúť redukciu červených očí a odrazu je reakcia na spúšť, lepšie povedané závierku s 0,5s oneskorením
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Pokud porovnám reakci závěrky na spoušť bez blesku a s bleskem (jedno s kterým), tak s bleskem skutečně dojde k malému zpoždění. Ale jen u PTTL. Těžko odhadnout, ca 0,1 vteřiny. Max 0,2.
U manuálního režimu blesku jsem to nepozoroval. A to se týká pop up i externího blesku.
Takže ta prodleva asi souvisí se zpracování údajů z předblesku PTTL.
Žádné zapnuté redukce nebyly.
EDIT: ta prodleva je ještě před pre-flash, takže jeho vyhodnocení to nebude...
U manuálního režimu blesku jsem to nepozoroval. A to se týká pop up i externího blesku.
Takže ta prodleva asi souvisí se zpracování údajů z předblesku PTTL.
Žádné zapnuté redukce nebyly.
EDIT: ta prodleva je ještě před pre-flash, takže jeho vyhodnocení to nebude...
Jan67
Tady se to uz nejakou dobu resi:
http://www.pentaxforums.com/forums/show ... p?t=242556
http://www.pentaxforums.com/forums/show ... p?t=242556
no precital som si posty na pentaxforum. uvidim ked budem mat doma K3 ako "vyrazne" mi bude vadit pri foteni ten lag. ale budem ovela vdacnejsi za presne pttl meranie ako za to opozdenie. a mozno v dalsom fw to vytunuju.
-
- Pokročilý uživatel
lennyl tak to ťa môžem upokojiť, meranie pttl s ext bleskom nastaveným na priamo, ale aj odrazom, je presné. A možno je tam ten lag práve preto. Takže ak to v ricohu mysleli takto, mohli aspoň upozorniť.
Bol som si K-3 vyskusat v sobotu, K-5II nemam az tak potrebu vymienat.
Chlapci z PENTAX DE su inac veelmi ftipni... ze este nepoculi o chybach novej K-3. Budiz... nemali cas ist na pentaxforums. Ale ze nepocul chlapik o bordeli na cipe na K-5, to ma uz trocha prebralo! Dufam, ze sme uplne nepochopili skrz moju poanglictenu nemcinu...
Chlapci z PENTAX DE su inac veelmi ftipni... ze este nepoculi o chybach novej K-3. Budiz... nemali cas ist na pentaxforums. Ale ze nepocul chlapik o bordeli na cipe na K-5, to ma uz trocha prebralo! Dufam, ze sme uplne nepochopili skrz moju poanglictenu nemcinu...
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
nahodou ako hilda pisal do pentaxu, ze im posle aj fotky ako foti aktualne AF-C, tak sa chlapci zaujimaju a komunikuju, verim ze dalsi firmware opat polespi vykon K3..
Fotky jsem už poslal a při jejich tempu čekám odpověď koncem tohoto týdne, nebo začátkem příštího.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
http://www.foto-baburek.cz
Co sleduju tak ohledně AFC panují různé názory. Moji zkušenost bych hodnotil jako mírně pozitivní(na to, co potřebuju). Některé jsou negativní a některé velice pozitivní. Je fakt, že pokud by AFC chtěl R/P dohnat konkurenci, tak by se taky pochlubil nějakým srovnáním....jako třeba pěkným porovnáním počtu apsc skel oproti značce A a značce B .
Jsem zvědav na vyjádření R/P. Pro mě je AF skok vpřed, ale budu vděčný za oficiální doporučení nastavení / skla.
Docela by mě zajímala rychlost AFC na třeba 18-135 s DC motorem. Zatím jsem zkoušel šroub, HSM, SDM.
Jsem zvědav na vyjádření R/P. Pro mě je AF skok vpřed, ale budu vděčný za oficiální doporučení nastavení / skla.
Docela by mě zajímala rychlost AFC na třeba 18-135 s DC motorem. Zatím jsem zkoušel šroub, HSM, SDM.
-
- Významný člen
Mňa zaujíma presnosť ostrenia na AFS za špatných podmienok zo svetelnými sklami
Pentax K10
Nikon D610
Nikon D610