Tak konecne po dlhsej dobe som tu, tak reagujem este na starsie prispevky:
bedo. píše:Gaprielko: najvyšší čas porozmýsľať nad nejakou zálohovacou stratégiou (obrázky musia v každom okamihu byť aspoň na dvoch miestach)... dobre, že to dopadlo aspoň tak.
To mam samozrejme poriesene.. len som mal zle pomenovane adresare, sekol som sa v pismene a zmazal ten nespravny
hilda4sea píše:Asi jsem houby fotograf.
Na každé interiérové akci mám problém nemít máznuté lidi i při 1/80. ISO 3200 použiji jen v případě úplného a krajního zoufalství, jinak jdu do 1600 a to mám starost, že to bude stát za bačkoru.
Ano, rovnako aj ja.. tym ISO6400, 1/10s pri f2.8 som len chcel povedat, ze asi pri akych podmienkach som fotil.. to, ze kazda jedna foto nestala ani za "backoru" to je samozrejme
cport píše:gaprielko: kdyz mas ten grip, mas pocit, ze by nejak ovlivnoval funkcnost tela?
NIE, vobec nijako.. no ak neratam to, ze telo je o par gramov tazsie
Ako pozeram tie testy, tak dopadli zaujimavo.. asi by som tiez podla nich vybral K5

No minule som sa aj ja hral s DA 16-50 a nemam z toho objektivu uplne najlepsi pocit.. mam pocit, ze na kratkom ohnisku mi robi back focus, na dlhom zas front focus.. ked bude chvilka casu, tak spravim nejake testy, ale zatial len otazka, riesil niekto podobny pripad? Da sa to nejako nastavit, podobne ako sigma objektivy??