Pentax K-3 II
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
Re: Pentax K-3 II
Pro atti.hombre: krásný stroj v černostříbrné variantě, pro mě srdeční záležitost vzhledu foťáku. Ať dobře slouží.
-
- Významný člen
isaacasimov - Díky moc...pre mňa je to tiež srdcovka, čierne veci moc nemusím a som rád že som ho ešte dostal-hoci v Prahe.
Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc da 15/4.0 ltd, smc da 21/3,2 ltd, smc da 40/2,8 ltd, smc da 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8
atti: krasny kusok, nech sluzi!
-
- Významný člen
slivo - Díky
Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc da 15/4.0 ltd, smc da 21/3,2 ltd, smc da 40/2,8 ltd, smc da 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8
Vie niekto odpoveď na otázku ohľadom Pixel Shift, ide čisto len o Softvérovú uprávu?
a teda bolo by možné teoreticky nahrať rovnakú funkciu do K3 pripadne K5IIs ak by niekto dokázal upraviť ich software a dostať tam túto funkciu z K3II ?
zamýšľali sme s nad tým či je to vôbec možné
a teda bolo by možné teoreticky nahrať rovnakú funkciu do K3 pripadne K5IIs ak by niekto dokázal upraviť ich software a dostať tam túto funkciu z K3II ?
zamýšľali sme s nad tým či je to vôbec možné
Sony a7III + sony 55/1,8 + sony 28/2,0 + sony 16-35/4 + irix15/2,4
Osobne si myslím, že by to malo fungovať s každým (full floater) čipochvějom, teda čiste teoreticky aj na K10D.
Pri pixelshifte potrebujes 4x posun presne o pol pixelu. Princip je rovnaky. Dolezita je presnost.
Preto sa dari v kazdej generacii trochu zlepsit stabilizaciu.
Preto sa dari v kazdej generacii trochu zlepsit stabilizaciu.
KP, *ist DS, K-m (infra)
Sigma 10-20/4-5.6, DA 35/2.4, DA 50/1.8, DA 70/2.4 ltd, DFA 100/2.8 WR. K tomu WR seťák.
Sigma 10-20/4-5.6, DA 35/2.4, DA 50/1.8, DA 70/2.4 ltd, DFA 100/2.8 WR. K tomu WR seťák.
Posúva sa o celý pixel. Presnosť posunu Pentax/Ricoh u jednotlivých modelov neuvádza. Predpoklad je, že novšie telá by mohli byť presnejšie, ale na to by vedeli kvalifikovane odpovedať len ľudia v Ricohu.
Jelikož byla tato funkce přidána až s dalším vývojem těl, u kterých se bavíme, že se pohyb čipu zvětšuje a zpřesňuje, myslím, že implementace do starších těl není možná. A když by byla možná, může být kvalita a spolehlivost nižší.
myslím že aspon do K3 by sa to teda malo teoreticky dať... aj keď na fórach som túto zmienku neregistroval, a ak by to bolo možné myslím že Rusi by už dávno niečo vymysleli
Sony a7III + sony 55/1,8 + sony 28/2,0 + sony 16-35/4 + irix15/2,4
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Kdysi se objevily zvesti, ze by to mohla umet i K-3, ale vzhledem k tomu, ze Ricoh neplanuje ani upgrade firmwaru pro KAF4, tak to vidim nerealne. Co se tyce starsich tel (K-5), tak tam uz vubec.
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;
Zdravím vespolek,
mám otázku. Nevíte, zda existuje možnost nastavit rozdílné krokování ISO? Fotím s prioritou clony a na K20D jsem měl na předním rolleru nastavení ISO. S vlastním tlačítkem u spouště na K-3II to už nemá takový význam, ale líbilo by se mi mít pod tlačítkem krokování ISO po 1 Ev, zatímco na rolleru po dvojnásobcích.
děkuji za odpověď
mám otázku. Nevíte, zda existuje možnost nastavit rozdílné krokování ISO? Fotím s prioritou clony a na K20D jsem měl na předním rolleru nastavení ISO. S vlastním tlačítkem u spouště na K-3II to už nemá takový význam, ale líbilo by se mi mít pod tlačítkem krokování ISO po 1 Ev, zatímco na rolleru po dvojnásobcích.
děkuji za odpověď
To je zajímavé, nesetkal jsem se s tím. Akorát v podrobnějším menu lze nastavit velikost kroku změny.
Ahojte. Nenajde sa tu ochotny majitel k-3II z Topolcian ?
Som jej cerstvou majitelkou , upgreatla som po k-x. K-3ii foti prenadherne farebnostou, atmosfera c.1...
Mam vsak pochybnosti o ostrosti, detailnosti . Teda je porovnatelne s k-x pri pridani exter.blesku, ocakavala som viac detailnejsi vystup. Krajiny mam uplne zle.
VIEM ze limity su vo mne a vo mne a vo mne , ale telo bolo ako ,, vyhodny ,, nakup - aspon 1x uz vratene -vraj len odbalene s vyraznou zlavou . Potrebujem ho posudit.
Som jej cerstvou majitelkou , upgreatla som po k-x. K-3ii foti prenadherne farebnostou, atmosfera c.1...
Mam vsak pochybnosti o ostrosti, detailnosti . Teda je porovnatelne s k-x pri pridani exter.blesku, ocakavala som viac detailnejsi vystup. Krajiny mam uplne zle.
VIEM ze limity su vo mne a vo mne a vo mne , ale telo bolo ako ,, vyhodny ,, nakup - aspon 1x uz vratene -vraj len odbalene s vyraznou zlavou . Potrebujem ho posudit.
Naposledy upravil(a) art4all dne 30 říj 2016, 11:59, celkem upraveno 1 x.
art4all: chalani su aj z Nitry (33km), ci este blizsie od Topolcian netusim..
tie skla co mas, Sigma 28/1,8, DA50/1,8, Tamron 70-200/2,8, na ktorých sa ti zda, ze to nepresne ostri?
uloz daku podla teba neostru fotku vo vacsom rozliseni na stiahnutie niekam, napr. http://www.ulozto.sk
inak si mozes aj sama doma zistit, aku pripadnu korekciu potrebujes na kazde sklo.
najpresnejsie (ako robit pokusy na rozne predmety) bude, ked si vytlacis daky terc na ostrenie, mne ostal po programe tento, mam ho nalepeny na dverách:
http://s449182328.websitehome.co.uk/foc ... _5r2ns.pdf
tak z dvoch metrov (objektivy maju z optického navrhu nastavene vzdialenosti pre korekcie cca na 0,3m, 0,4m, 0,7m, 1m a nekonecno) kedy je najcastejsie fotenie si vyskusaj zaostrit na ten tercik (na stredovy AF bod a nech mas v izbe dost denného svetla), fot na plnu dieru skla (tj. f1,8) samozrejme si poloz fotak na rovnu stolicku/stol/daj na stativ a urob fotky s korekciou na zaciatok -5, 0 a +5. podla toho, co sa ti bude zdat najostrejsie, tak k tej korekcii sa priblizuj potom s jemnejsimi krokmi (napr. -4,-3).
tie korekcie sa robia v menu fotaku uplne na konci, zalozka C4, polozka 25.AF Fine Adjustment, vyber Apply One a Setting a menis tu hodnotu korekcie.
http://www.imagehosting.cz/images/korekcia.jpg
dalsia vec ovpyvnujuca ostrost fotky (ak fotis iba do JPG) je nastavenie doostrovania v obrazovom profile. na 4-smerovom volici vzadu na fotku stlacis ten pravy a v kazdom obrazovom profile na spodu je doostrovanie.
http://www.imagehosting.cz/images/nastavflf.jpg
EDIT:
jedna mudrost: kazdy objektiv co mas je najostrejsi na clonach f5,6 az f8, ak ta zaujimaju teda maximalne detaily v obraze (mikrokontrast/hranova ostrost).
druha mudrost: svetelne skla su preto svetelne, aby sa na to vyuzivali, fotenie do clony f2,8 je asi ocakavane.
tretia mudrost: fotit krajinu do dialky (aj s dakym popredim) aby malo zvacsa kazde sklo ostre aj rohy fotky, treba na clonu f11 (su vynimky,ale to sem nebudem motat).
tie skla co mas, Sigma 28/1,8, DA50/1,8, Tamron 70-200/2,8, na ktorých sa ti zda, ze to nepresne ostri?
uloz daku podla teba neostru fotku vo vacsom rozliseni na stiahnutie niekam, napr. http://www.ulozto.sk
inak si mozes aj sama doma zistit, aku pripadnu korekciu potrebujes na kazde sklo.
najpresnejsie (ako robit pokusy na rozne predmety) bude, ked si vytlacis daky terc na ostrenie, mne ostal po programe tento, mam ho nalepeny na dverách:
http://s449182328.websitehome.co.uk/foc ... _5r2ns.pdf
tak z dvoch metrov (objektivy maju z optického navrhu nastavene vzdialenosti pre korekcie cca na 0,3m, 0,4m, 0,7m, 1m a nekonecno) kedy je najcastejsie fotenie si vyskusaj zaostrit na ten tercik (na stredovy AF bod a nech mas v izbe dost denného svetla), fot na plnu dieru skla (tj. f1,8) samozrejme si poloz fotak na rovnu stolicku/stol/daj na stativ a urob fotky s korekciou na zaciatok -5, 0 a +5. podla toho, co sa ti bude zdat najostrejsie, tak k tej korekcii sa priblizuj potom s jemnejsimi krokmi (napr. -4,-3).
tie korekcie sa robia v menu fotaku uplne na konci, zalozka C4, polozka 25.AF Fine Adjustment, vyber Apply One a Setting a menis tu hodnotu korekcie.
http://www.imagehosting.cz/images/korekcia.jpg
dalsia vec ovpyvnujuca ostrost fotky (ak fotis iba do JPG) je nastavenie doostrovania v obrazovom profile. na 4-smerovom volici vzadu na fotku stlacis ten pravy a v kazdom obrazovom profile na spodu je doostrovanie.
http://www.imagehosting.cz/images/nastavflf.jpg
EDIT:
jedna mudrost: kazdy objektiv co mas je najostrejsi na clonach f5,6 az f8, ak ta zaujimaju teda maximalne detaily v obraze (mikrokontrast/hranova ostrost).
druha mudrost: svetelne skla su preto svetelne, aby sa na to vyuzivali, fotenie do clony f2,8 je asi ocakavane.
tretia mudrost: fotit krajinu do dialky (aj s dakym popredim) aby malo zvacsa kazde sklo ostre aj rohy fotky, treba na clonu f11 (su vynimky,ale to sem nebudem motat).
Naposledy upravil(a) lennyl dne 30 říj 2016, 09:15, celkem upraveno 4 x.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN