JirKrato: bulb bez dálkového ovládání by fungovalo jen pokud bys měl celou dobu stlačenou spoušť - dost nepraktické - alespoň tak to funguje na mé K-7. Díky za nabídku snímků, ale z toho co jsem dostal je dost poznat rozdíl oproti K-7 a potvrzení toho, že K-5 modifikovaou určitě chci mít na astro a případně IR foto

janoo: Ano tak jsem na astrofóru

O Pixel Charge Capacity vím, a je to jeden z důvodů proč nechápu to šílenství kolem MPx - je škoda jak veřejnost letí na reklamní taháky. Kazí to pak foťáky ve jménu lákání zákazníků a kapitálu... Když se podíváte čím se profesionální astrofoto fotí... jsou to čipy s rozlišením někde kolem 6MPx. Super drahé kamerky za statisíce k mikroskopům mají rozlišení často i menší... ale to už je OT
Ještě k těm Canonům vs. K-5 mod - i z linků je vidět, že z modifikovaná K-5 se dá vytáhnotu to co z mod. Canonů, takže i kdyby tam v praxi znatelný rozdíl byl, tak je vidět, že to s Pentaxem jde taky. Což je dobré vědět.
Takže co mi z toho vyplívá? Stejně jsem si nakonec potvrdil, že budu potřebovat bazarovou K-5 (ideálně do 10k kč) kterou nechám modifikovat na plné spektrum (duves?

Každopádně pokud se rozhodnu pro K-3, tak alespoň zkusím, jak by na tom byla v této disciplíně a budu sem moci postnout nějaké výsledky