ja som fotil svadby najskor s K20D + Metz48 (musel som si davat pozor na ISO, do 640). Potom som fotil v kombinacii K-r + Sigma 70-200 + 540FGZ a K5 + Sigma 17-50 + 540FGZ (ISO som uz tahal kludne do 1250). Dalsie fotenia som robil uz iba s K5IIs + pevne skla + 540FGZ (prekvapivo toto mi prinieslo zaujimavejsie fotky, musel som sa viac snazit a premyslat). Teraz s K3 som este svadbu nefotil.
1. chces pouzivat aktivne dve tela? mas K5, dokup K5II. dostanes benefit presneho AF, nemusis investovat do "s" verzie, ovladanie ostane rovnake (toto je podstatna vec, uz len taka prkotina ako zmena ostrenia/vyberu ostriaceho bodu K5 vs K3 ta moze zmagorit v tej sekunde ked fotis rychly dej, u mna to bolo tak isto s K-r vs K-5). Externy blesk das trvalo do -1,5EV a foti to slusne.
2. chces prioritne fotit s K3 (presnejsi vyber ostriaceho bodu na scene-je ich totiz viac, mierne lepsi uchop K3 je totiz menej ostra na gripe a ma ho o 2mm vacsi, externy blesk uz meria dobre aj bez korekcie) a K5 mat len do rezervy?
rychlost tela ako celok (operacie, ulozenie fotky, rychlost AF-S) mi prisla pri K5IIs a K3 podobna, tuto sa netreba zamotavat. Ale ako pozeram, nemas az taky problem dat peniaze do techniky, tak potom zober K3 a mas najnovsie telo so vsetkymi benefitmi co sme tu my co uz K3 mame popisali.