Exif je veřejný a clonu zvyšuji aby kresba stála za to,kvůli ostrosti. Mám vyzkoušené u toho objektivu že se vyplatí vyšší clona.
Potíže s Autofokusem K3 iii
Moderátor: Moderátoři
-
- Nový uživatel
Re: Potíže s Autofokusem K3 iii
Asi se časem dopátráme, jak to tělo K-3III ostří - jak má nastavený firmware.
Mám objektivy Pentax, Sigma, Tamron i Samsung (Pentax 12-24mm) a nezaznamenal jsem problém s ostřením. Pokud ano, byla to moje chyba.
To nastavení křivek MTF jsem viděl na Youtube u recenzenta K-3III.
Jak dobře nebo blbě vám to ostří na "nepentaxových" objektivech s nejnovějším FW (nyní 2.20) po zapnutí nastavení na křivky MTF???
Mám objektivy Pentax, Sigma, Tamron i Samsung (Pentax 12-24mm) a nezaznamenal jsem problém s ostřením. Pokud ano, byla to moje chyba.
To nastavení křivek MTF jsem viděl na Youtube u recenzenta K-3III.
Jak dobře nebo blbě vám to ostří na "nepentaxových" objektivech s nejnovějším FW (nyní 2.20) po zapnutí nastavení na křivky MTF???
Pentax: DA 18-55ALII, DA 35/2,4 , DA 50/1,8 , FA 28-105, FAJ 75-300, DA 55-300, M50/1,7, Tamron (A14) 18-200, Tamron (A16) 17-50, blesky Metz 36+58, Pentax K-s2
-
- Nový uživatel
Chvilku mi to potrvá než koupím novou kartu a nainstaluji nový firmware,ale Sigma 18-35mm ART neostří dobře aspoň v režimu priorita clony,tam je to fakt v háji. Uvydím a dám vědět jak to nainstaluji.
přiznám se že nevím co ten režim MTF znamená
nerad dělám experimenty při nastavování, chci prostě vzít foták do ruky a fotit.
Přes živý náhled třeba na středový bod nebo ostření na obličej musíš mát ostrou fotku skaždým sklem...
Podívám se na tu zoneramu co jsi nasdílel...
edit 1
povol stažení alba, nebudu ti dělat zpětnou vazbu na fotky z prohlížeče....
edit 2
ISO 2200 za přímého slunce je hrůza !!!
dokonce to vypadá snad i jako ořezy... či velmi špatný export fotky.... to určitě nesjou origiál jpgs že ne?
zaostřené tp máš, jen ty staré objektivy jsou holt bláto...
zkus porovnat výstup ze starého těla a z K3-III
ptáčci je obor který mi je cizí
clona 6.7 = holoubka ostrosti 10m?
nerad dělám experimenty při nastavování, chci prostě vzít foták do ruky a fotit.
Přes živý náhled třeba na středový bod nebo ostření na obličej musíš mát ostrou fotku skaždým sklem...
Podívám se na tu zoneramu co jsi nasdílel...
edit 1
povol stažení alba, nebudu ti dělat zpětnou vazbu na fotky z prohlížeče....
edit 2
ISO 2200 za přímého slunce je hrůza !!!
dokonce to vypadá snad i jako ořezy... či velmi špatný export fotky.... to určitě nesjou origiál jpgs že ne?
zaostřené tp máš, jen ty staré objektivy jsou holt bláto...
zkus porovnat výstup ze starého těla a z K3-III
ptáčci je obor který mi je cizí
clona 6.7 = holoubka ostrosti 10m?
-
- Nový uživatel
Stažení povoleno ,no to ISO mě taky mrzí ,ale nevím proč si to volí tak vysoké ISO,v tom režimu je ISO na automat jinak starej foťák mi klekl K-70 a ten si tak vysoké ISO nevolil. Foceno okolo 10 mezrů,jsou to ořezi jen málo je tam origo bez ořezu,jinak to jsou jpg vyvolané z rawu.
-
- Významný člen
Mám Sigmu 30 /1,4 a ostrí to v pohode ( fotím výhradne cez hľadáčik )
Mám Laowa 12/ 2,8 a ostrí to v pohode ( MF )
Najnovší FW som nenahral, lebo neprináša nič okrem platených fičúr ...
Mám Laowa 12/ 2,8 a ostrí to v pohode ( MF )
Najnovší FW som nenahral, lebo neprináša nič okrem platených fičúr ...
Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc 15/4.0 ltd, smc 21/3,2 ltd, hd da 35/2,8 Macro ltd, smc 40/2,8 ltd, smc 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8
Nejsem si jist, jestli to nastavení na prioritu MTF je výhra, nebo jestli jen dochází k tomu, že je problém s autofokusem zamaskován vyšší clonou, tedy i vyšší hloubkou ostrosti, která schová případný FF/BF. Podle manuálu je to funkční stejně jen v režimech P, Sv, TAv a M. A i to samo o sobě mi přijde zvláštní, protože jestli priorita MTF má nastavovat takovou clonu, při které ten objektiv kreslí nejlépe, aspoň tak to v manuálu stojí, tak těžko můžu mít parametr clony manuálně nastavitelný, což u režimů M a TAv určitě je.
Pro Slávka 1983
Máš v menu na položce 2 "nastavení expozice" vypnutý řádek Auto kompenzace EV???
Pokud je vypnutá kompenzace, tak nastavíš pouze horní hranici ISO. Používám to klasicky u poloautomatických režimů expozice. K-3III to pak při slabém světle nafotí tmavě, když budeš mít nízkou hodnotu ISO.
Moje předchozí tělo K-S2 ty hodnoty na displeji měla srozumitelně zobrazené, ale u K-3III jsem to musel dost složitě hledat.
Máš v menu na položce 2 "nastavení expozice" vypnutý řádek Auto kompenzace EV???
Pokud je vypnutá kompenzace, tak nastavíš pouze horní hranici ISO. Používám to klasicky u poloautomatických režimů expozice. K-3III to pak při slabém světle nafotí tmavě, když budeš mít nízkou hodnotu ISO.
Moje předchozí tělo K-S2 ty hodnoty na displeji měla srozumitelně zobrazené, ale u K-3III jsem to musel dost složitě hledat.
Pentax: DA 18-55ALII, DA 35/2,4 , DA 50/1,8 , FA 28-105, FAJ 75-300, DA 55-300, M50/1,7, Tamron (A14) 18-200, Tamron (A16) 17-50, blesky Metz 36+58, Pentax K-s2
-
- Nový uživatel
Čau,tak jsem kouknul na starší foto orla a při zavěrce1/2000 F4 si ISO K-70 navolila 200 a to při hodně špatném počasí,takže je jasné že stou K 3 iii je opravdu něco v nepořádku nejen u autofokusu,když si navolí ISO 2200 při slunci a to není vše,co vykouzlí s bleskem to je škoda mluvit. Však po novém roce jde na reklamaci,tak mi snad nepošlou zpět že je vše ok.