nemam predstavu kolko to moze stat. asi budu mat drahsiu normohodinu + znova postovne, ked tak tam napis/zavolaj. velmi si vazim, ze sa k tomu cr/sr servis postavil chlapsky, v nasom regione to nie je vobec bezne.
realne fotenie si uz vyskusal, ci to nie je lepsie? ked som prvy raz skusal fa31 s k3, bol som presvedceny, ze potrebuje korekciu, lebo vsetko vyzeralo zle zaostrene, ale v reale som spravil dost vela dobre zaostrenych fotiek aj bez korekcii. viem ze ty to mas horsie v tom z jeden objetiv je ok a dve nie...
iso3200 f1.8
uz neviem co poradit, aj ked k50 ma okrem krajnych 2ch vsetky body cross type a malo by to byt jedno, skus otocit ten kalendar, nech ciary nie su horizontalne, ale vertikalne. bezny af bod horizontalny kontrast nevie vyhodnotit. dalej skus iny typ svetla, alebo vymen ziarovku - znie to debilne a nebudem sa hadat, ale doma som zacal mixom hocijakych svetiel. po 6r som to vsade priblizil na 4000-6500k s vysokym vykonom a ak sa da verit predajcom, aj vysokym cri. to ze mam teraz problem zaspat je fakt, ale mam pocit, ze ostrenie je konzistentnejsie. moze to byt placebo...
pentax pdaf vyzaduje pozornost. niekedy pipne zaostrenie, aj ked to ostre nie je. pri drobnom posune*fotaku/fotografovaneho objektu sa niekedy rozhodne preostrit a niekedy len proste pipne, aj ked ostrost je tak tak. a mam pocit, ze presnost pentax pdaf je zavisla aj od svetla. kupil som a7r a fe85 1.8 s tym ze si prave v af polepsim, ale lepsie vysledky sa automaticky zial nediali. musel som spomalit a uvedomit si kde robim chybu a az potom to bolo tip-top. a aj ked som a7r kupil pouzitu, to uvedomenie bolo pre mna dost drahe. s povodnym majitelom som sa bavil aj o af, povedal mi ako foti a ze z cca 12000 fotiek co spravil mal zle zaostrenych mozno 100 (to co mi ukazoval boli vsetko modelky/exterier). doma po prvotnom velkom sklamani som sa zacal viac sustredit a ironiou je, ze od kedy som spomalil a davam si pozor mam aj s k3 vyborne vysledky, az na ten obcasny drobny posun*
PFS smugmug
K1ii, K3, K01, K10, K100 + DFA50/1.4, DA70, FA43, FA31, DA35ltd, DA16-50, DA50-135, DA12-24, DA55, FA50/1.4, DA50/1.8
NX200, 300 + 10/3.5, 20/2.8, 30/2, 45/1.8
A7r + FE55/1.8, FE85/1.8