Dobrý den!
Mám nově K-S2, rozhodoval jsem se mezi ním a Canonem 760D, nakonec zvítězil pentax (byť má stávající zrcadlovka je Canon).
Roli hráli také fíčury pentaxu pro použití m42 skel, jako stabilizace čipu, utěsnšění, netřeba čipu pro konfirmaci AF.
Ale ejhle.
Bohužel mi s manuálními skly nejde zapnout stabilizace (v menu zašeděná), kopnfirmace AF nefunkční. Máte nějaké rady?
Dále mne trochu zklamala absence AF při videu a nepřítomnost senzoru příblížení se k foťáku okem (kvůli zhasnutí displeje). Canon 400D tímto disponoval.
Díky za rady.
Pentax K-S2, manuální skla
Moderátor: Moderátoři
Re: Pentax K-S2, manuální skla
.
Video vobec nepouzivam, ale urcite ak mas nastavenny dedikovany af button a stlacis ho pocas nahravania, tak ti preostruje. Pre porovnanie Samsung nx200 ma pri videu defaultne zapnute AF-C (da sa prepnut na MF), a nie je to ono, zacne si preostrovat aj vtedy ked to nepotrebujes. Ti co sa tomu venuju budu vediet viac.
Nech ti fotak robi radost.
Akonahle namacknes spust, display sa vypne.tukator píše:Dále mne trochu zklamala absence AF při videu a nepřítomnost senzoru příblížení se k foťáku okem (kvůli zhasnutí displeje). Canon 400D tímto disponoval.
Video vobec nepouzivam, ale urcite ak mas nastavenny dedikovany af button a stlacis ho pocas nahravania, tak ti preostruje. Pre porovnanie Samsung nx200 ma pri videu defaultne zapnute AF-C (da sa prepnut na MF), a nie je to ono, zacne si preostrovat aj vtedy ked to nepotrebujes. Ti co sa tomu venuju budu vediet viac.
Nech ti fotak robi radost.
Díky za odpovědi.
Netušil jsem, že je nutné foťák vypnout a zapnout. Večer doma vyzkouším.
Ad. video - o tom tlačítku vím, jen to nefunguje úplně OK (ale na druhou stranu, mně to neva - video taky nepoužívám, to jen kvůli manželce...).
Jinak zatím spokojenost (mám ho od čtvrtka), drží se doopravdy pěkně (kdyby tam nebylo to vystouplé SR , bylo by to ještě lepší).
Netušil jsem, že je nutné foťák vypnout a zapnout. Večer doma vyzkouším.
Ad. video - o tom tlačítku vím, jen to nefunguje úplně OK (ale na druhou stranu, mně to neva - video taky nepoužívám, to jen kvůli manželce...).
Jinak zatím spokojenost (mám ho od čtvrtka), drží se doopravdy pěkně (kdyby tam nebylo to vystouplé SR , bylo by to ještě lepší).
Zdravím!
Pořídil jsem si sklo (55/1.2) s PK bajonetem, ale pouze s automatickou clonou bez elektrického přenosu (tzn. je tam vzadu čudl jako u Praktica B bajonetu). Tělo - i v režimu M - někdy clonu zavře, někdy ne. V návodu jsem o tom nic nenašel. Jaké to má zákonitosti?
A pak ještě jeden dotaz - mirror lockup. Našel jsem na webu pouze jedno video s dálkovým ovládáním. Jde to nastavit nějak přímo v těle? Hledal jsem různě, ale nenašel.
Děkuji
Pořídil jsem si sklo (55/1.2) s PK bajonetem, ale pouze s automatickou clonou bez elektrického přenosu (tzn. je tam vzadu čudl jako u Praktica B bajonetu). Tělo - i v režimu M - někdy clonu zavře, někdy ne. V návodu jsem o tom nic nenašel. Jaké to má zákonitosti?
A pak ještě jeden dotaz - mirror lockup. Našel jsem na webu pouze jedno video s dálkovým ovládáním. Jde to nastavit nějak přímo v těle? Hledal jsem různě, ale nenašel.
Děkuji
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Samostane MUP pravdepodobne KS-2 nema (narozdil treba od K-3). Na druhou stranu predpokladam, ze jako u ostatnich Pentax zrcadlovek se zrcatko predsklopi, pokud je nastavena samospoust 2s nebo samospoust 3s pres dalkove ovladani.
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;