Prosím znalých o radu. Čo sa nastavuje v menu AF TEST? A to konkrétne
AF Area Test?
AF Area Number?
Focus Corr - predpokladám že back/front fokus
dík
DEBUG MODE - K30
Moderátor: Moderátoři
DEBUG MODE - K30
K-5 IIs + K-100 IR + MZ-6 + DA 17-70/4 + DA 21/3,2 + DA 40/2,8 + Tamron 70-200/2,8
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: DEBUG MODE - K30
nebude to nieco take ako pri K10D ? :
I had a play with the AF adjustment area test thingy in Debug mode on my k10d,
trying to work out the difference of the areas 0..3.
I adjusted AF area 3. I noticed that AF had more trouble locking.
I noticed using SELect AF set to the far right, it would not focus at all!
My new cunning theory:
Area 3 uses horizonal sensor data only! Hence it will not focus when set to the vertical sensor (far right and left), and less reliably on others. The multiple illuminations shown are all left right (using SELect or AUTO AF).
Area 2 is Vertical sensor data only. The multiple illuminations shown are all up down.
Area 1 is both Vert and Hor. The multiple illuminations shown can be either up down or left right.
Area zero shows no multiple illuminations. The test is off.
I had a play with the AF adjustment area test thingy in Debug mode on my k10d,
trying to work out the difference of the areas 0..3.
I adjusted AF area 3. I noticed that AF had more trouble locking.
I noticed using SELect AF set to the far right, it would not focus at all!
My new cunning theory:
Area 3 uses horizonal sensor data only! Hence it will not focus when set to the vertical sensor (far right and left), and less reliably on others. The multiple illuminations shown are all left right (using SELect or AUTO AF).
Area 2 is Vertical sensor data only. The multiple illuminations shown are all up down.
Area 1 is both Vert and Hor. The multiple illuminations shown can be either up down or left right.
Area zero shows no multiple illuminations. The test is off.
http://magicslovakia.szm.com
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX
AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX
AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro
A prosím Tě, co v tom D.modu chceš řešit?
back/front focuslikelayk píše:A prosím Tě, co v tom D.modu chceš řešit?
K-5 IIs + K-100 IR + MZ-6 + DA 17-70/4 + DA 21/3,2 + DA 40/2,8 + Tamron 70-200/2,8
V Debug Modu jsem BF/FF řešil na K-x. U K 30 to lze jinak. Otevřeš Menu, klikáš vpravo k písmenu C a u C4 je položka č.22 Úprava AF, dáš Zapnuto a můžeš upravovat buď v položce Pro všechny najednou nebo v položce Pro jeden. Nemám teď po ruce návod, ale zdá se mi, že tam lze uložit nastavení pro deset objektivů.
Edit: Tak jsem kouknul do návodu zde na stránkách PXF a tam stojí, že je to možno uložit "až pro 20 objektivů". Ať už to "až" znamená cokoliv... Má to, ale , možná, jeden zádrhel. Píšou, že se položka "Pro jeden" objeví "pouze když je získáno ID objektivu" A nevím, jestli si to tělo nějak automaticky odečítá z objektivu, který je právě nasazen nebo je to tam třeba nějak vložit. I když, jak tak o to přemýšlím, tak mně se ta položka objevila (mám nasazený F-kový objektiv), takže ho asi rozpoznává. Nemám s tím zkušenost, ještě jsem to nepotřeboval upravovat.
Edit: Tak jsem kouknul do návodu zde na stránkách PXF a tam stojí, že je to možno uložit "až pro 20 objektivů". Ať už to "až" znamená cokoliv... Má to, ale , možná, jeden zádrhel. Píšou, že se položka "Pro jeden" objeví "pouze když je získáno ID objektivu" A nevím, jestli si to tělo nějak automaticky odečítá z objektivu, který je právě nasazen nebo je to tam třeba nějak vložit. I když, jak tak o to přemýšlím, tak mně se ta položka objevila (mám nasazený F-kový objektiv), takže ho asi rozpoznává. Nemám s tím zkušenost, ještě jsem to nepotřeboval upravovat.