Tak foťák nakonec dorazil už včera. Veliká radost.
Jak jsem psal, objednal jsem z edigital.cz a nechal si poslat do zásilkovny v Krumlově. Po vyexpedování zásilky přišel mail ze zásilkovny - obdrželi jsme zásilku z edigital.SK

, která bude doručena z 3 dny.
Dorazila druhý den po poledni.
Přeprava v pořádku, krabice (ve které byla krabice s foťákem + brašna) nebyla nikde proražená a ani se netvářila otlučeně.
Stroj je z maďarské distribuce + maďarský manuál. Vztahuje se na něj naše dvouletá záruka. Faktura je taková česko-maďarská

. Až na tyhle detaily spokojentost. (máte někdo cz manuál v pdf?, místní odkaz nefunguje)
K barvě: Taky to mám na focení, ne jako doplněk. Jak se tváří lidi na ulici je mi celkem jedno. V tomto případě je pro mě poutání pozornosti spíš na škodu, ale zase s foťákem přes rameno po městě skoro nechodím. Já jsem to bral takhle - budu to já, kdo se na ten foťák bude dívat ze všech lidí nejdéle a v tomto případě se mi bílá varianta líbila nejvíc, tak nebylo co řešit. Kdyby existovala jediná varianta a to s polepem portrétů M. Zemana, tak ji vezmu

.
Při dlouhých nočních exppozicích by mi bílá mohla usnadnit lokalizaci stroje (jednou jsem spustil expozici, vrátil se kousek zpět k ohništi a když jsem chtěl xpozici ukončit, tak jsem se snad 10 minut motal v kruzích kolem stroje

)
První dojmy včetně slibovaného minitestu doplním přes víkend. A teď už taky mohu napsat (a je to hezký pocit),
Pentaxu zdar!
K-3 II, SMC Pentax-DA 50mm F1.8, SMC Pentax-DA 21mm F3.2 Limited, Pentax smc DA 18-55 mm F 3,5-5,6 AL WR