Příspěvek
od matak77 » 02 zář 2013, 08:53
Bazarovky jsou různý, když jsem kupoval tu Sigmu 24-70/f2,8, tak jsem se byl podívat na dva kousky. Jedna totálně jetá, špinavá bez krytek za 7K a druhá jako nová ještě v krabici s UV filtrem za 6,5K. Je to jako se všim, prostě to zkoušet a když se ti to nezdá, tak nebrat.
Jestli máš seťák 18-55, tak od toho lehce odvodíš jaký ohnisko chceš. Pokud ti jeho ohnisko (přiblížení) vyhovuje, tak prostě vybírej objektiv se stejným ohniskem. Pokud potřebuješ větší přiblížení, tak hledej něco s delším ohniskem, třeba zrovna záklaďák na FF (24-70, 28-75). Pokud se ti do něj nic nevejde, hledej sklo s širším ohniskem (12-24, 10-20)
Jestli k tomu chceš nějaký delší sklo, tak záleží jakou kvalitu preferuješ. 50-200 je alternativa k seťáku 18-55, ale zase je za malej peníz. Pokud chceš kvalitní tele, tak koukni na DA*50-135/f2,8. Někdo preferuje DA*60-250/f4, ale ten je podle mě už moc těžký a jeho optický výstup mě neoslovil (Skla s SDM jedině nový, starší verze prý měli občas problém s motorkem ostření). Pak tu jsou ještě skla na FF s ohniskem 70-200/f2,8, ale ceny opět vysoké.
Ever-patient PENTAX
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS