Spis jde o to, aby byl AF spolehlivy za kazdeho svetla a dostatecne rychly a stihal preostrovat na AFC. I kdyz zkousel jsem ted kombinaci K20+ 50-135 a na AFC mi to vcelku ostilo dobre, az jsem byl prekvapeny, ale je pravda ze to nejeli 50tkou

Moderátor: Moderátoři
Tak nevím jak to bude pro ty co nechtějí vyší model (K5), ale cena K30 ve V.Británii je cca 700 Liber a to mi dává v přepočtu cca 21.000,- Kč. Což je stejná cena jako za K5.jasanek píše: Dva rolery, WR, senzor ala K-5, 100% pokryti hledacku... pro toho, kdo nepotrebuje par dalsich vychytavek K-5 nebo nechce platit za vyssi model, je to skvela volba.
ono je to v tu chvíli o elektronice, tj řídícím čipu a množství paměti bufferu. a to je obojí nezanedbatlená položka s ohledem na to, že do K30 můžou strčit starší generaci či výrazně jednodušší SoC než dávají do K5. ale souhlasím, že z nemalé části tam hraje roli marketing, který prostě chtě-nechtě musí separovat těla různých tříd od sebe dostatečně i parametricky.ByWondra píše: A když to pentax na tomhle čipu umí na 7, proč nedat do K30 třeba 6 a do hi-end (ať už to bude cokoliv, třebas FF) pak klidně 8 a víc.
Prosímtě napiš odkud máš ten nesmysl s DR na vyšší ISO. Z DxOmark to není, tam je jasně napsáno, že nejlepší DR je na nejnižší ISO. Jinak Sony odšumuje na vyšším ISO přinejmenším stejně jako ta K-5. Spíš hůř.Side píše:Zdravim, hezká mašinka, ale na nástupce K20 pořád čekám. Doufám, že posunou DR na nižší iso a bude šumět na 1600, žádného odšumovaného canonikona nechci:-)....Vlastně jsem nástupce K20 našel...Sony77..., ta podoba, ta ergonomie:-) a luxusní DR. Tak jsem zvědav, ale jak se koukám na obrázky, těch výstupků je tam nějak moc, kdo to bude čistit:-)...., ne, to už není Pentax, to je Ricoh...., .