Pentax K-30
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pentax K-30
K-30 údajně není nástupce K-r, aspoň podle toho, co jsem četl na pentaxforums.com. Měl by ještě přijít jeden model jako přímý nástupce K-r a další jako nástupce K-5. Já myslím, že uvedení K-30 není vůbec blbost. Teď někdy ukončí výrobu K-5, místo toho bude K-30, který je parametrově o něco slabší a v září uvedou nástupce K-5, který bude ještě o kus lepší ve všech ohledech. Takže ve výsledku bude mít Pentax produktový lineup o třech APS-C zrcadlovkách, ze kterých si opravdu každý může vybrat. Navíc každý člověk chce něco nového a je mu jedno, že ten daný produkt je třeba i horší než předchozí, protože prostě pocit dělá hodně...
Včera jsem jsem potkal známého, říkal, že si koupil taky zrcadlovku, tak jsem se hned ptal jestli C nebo N, on že C, říkám a proč ne P?
P je drahý... Určitě musí přijít něco levnějšího co bude pod K-30kou. Něco s cenovkou okolo k-x když přicházelo k-r.
P je drahý... Určitě musí přijít něco levnějšího co bude pod K-30kou. Něco s cenovkou okolo k-x když přicházelo k-r.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
k-30 je drahy pre tych, čo to chcu skusiť a fotili napr.kompaktom. Nie je uplne poloprofi a momentalne niet odpovede, prečo nie nastupcu po k-5. Nepozname cenu k-3.
On průšvih je hlavně v tom, že Pentax je drahý i pro pokročilé uživatele... stačí počítat.
Tělo + 50mm monofokál + 2,8 zoomy 24-200 ... spočítejte si u Canonu a u Pentaxu.
Ale K30 určitě nebude nástupce Kr. Jen si myslim, že vydat K5 až někde v září je poměrně dost nešťastně pozdě. Měla by přijít do léta (alespoň pro JP).
Hlavně ale doufám, že Pentax/Ricoh už konečně něco udělá s kvalitou svých komponent a těl. Dneska to je tragédie, která Pentax řadí jednoznačně velmi daleko za ostatní výrobce.
Tím by měl Ricoh začít a vrátit Pentaxu punc spolehlivé a kvalitní značky. Z mého pohledu to je větší priorita než cena nebo počet modelů. Situace, kdy je +- běžné, že každý druhý zákazník reklamuje tělo a někdo třeba i 7x je dlouhodobě neudržitelná a pokud se bude opakovat i u dalšího modelu, definitivně uteče i těch pár nejskalnějších fanoušků.
Tělo + 50mm monofokál + 2,8 zoomy 24-200 ... spočítejte si u Canonu a u Pentaxu.
Ale K30 určitě nebude nástupce Kr. Jen si myslim, že vydat K5 až někde v září je poměrně dost nešťastně pozdě. Měla by přijít do léta (alespoň pro JP).
Hlavně ale doufám, že Pentax/Ricoh už konečně něco udělá s kvalitou svých komponent a těl. Dneska to je tragédie, která Pentax řadí jednoznačně velmi daleko za ostatní výrobce.
Tím by měl Ricoh začít a vrátit Pentaxu punc spolehlivé a kvalitní značky. Z mého pohledu to je větší priorita než cena nebo počet modelů. Situace, kdy je +- běžné, že každý druhý zákazník reklamuje tělo a někdo třeba i 7x je dlouhodobě neudržitelná a pokud se bude opakovat i u dalšího modelu, definitivně uteče i těch pár nejskalnějších fanoušků.
Tak na VK Foto mají už cenu.
15 860 Kč za tělo.
15 860 Kč za tělo.
Cena PX asi bude brzy problém, protože Canon staví nový závod na výrobu foťáků, kde bude výroba plně robotizovaná. Slibují si od toho výrazné snížení mzdových nákladů a možnost snížit koncové ceny produktů.
Dokončení stavby má být v roce 2015.
Už teď se dá koupit sada profesionálních celokovových objektivů EF v kategorii Luxury (skla L) 17-40/4 a 70-200/4 za necelých 30.000,- Kč a v bazaru za 22.000,- Kč. Jsem zvědavý kolik bude stát plánovaný zoom DA20-40 Ltd. až bude na trhu v roce 2013.
Hilda
Dokončení stavby má být v roce 2015.
Už teď se dá koupit sada profesionálních celokovových objektivů EF v kategorii Luxury (skla L) 17-40/4 a 70-200/4 za necelých 30.000,- Kč a v bazaru za 22.000,- Kč. Jsem zvědavý kolik bude stát plánovaný zoom DA20-40 Ltd. až bude na trhu v roce 2013.
Hilda
Snad půjde s dobou i Pentax... všechny současné ceny skel od DA 35 vejš by při současné kvalitě a problémech měly být na 1/2, maximálně 2/3 současné ceny. Pak by byl Pentax opět oblíbený a vyhledávaný systém.
Příští 2-3 roky odpoví za nás.
Příští 2-3 roky odpoví za nás.
Tak jasné že K-30 nebude zrovna najlacnejší, a nebude najlacnejší ani po opadnutí novinkovej ceny. To že "L" sklá Canonu sa dajú kúpiť v celkom prijatelnej cene pravda je, ale verím že len málo začiatočníkov uvažuje až takto dopredu, skôr sa každý nechal zlákať na lacnú EF50/1.8 respektíve sa rozhodol na základe pýtania sa na "nezávislé" forum.
Dnes je kopec užívatelov, ktorý nedokúpili nič, trebárs mám kamoša čo má Nikon D40 18-55 a nedokúpil si ani len "tele" - pričom jeho syn hrá juniorsky hokej, keby ste videli tie foto - 55mm na to nestačí... Ale kto nemá na sklá u konkurencie nenájde peniaze ani na sklá Pentaxu. Je jedno čo za systém to je , ak si človek dopraje lepšia sklá málokedy skončí pod 2000€ , čo je často štvor násobok pôvodne plánovanej investície.
Každý asi pozná výraz tváre ludí čo sú spokojný s obyčajným kompaktom za 150€ , ked na nich vyblafnete že komplet vybavenie vás vyšlo cez 2000€ a pritom sami viete že zatial je to nič moc... Telo + blesk + portétak + macro + širokáč + lepší základný zoom + teleobjektív a sme tam, o čom sa bavíme, podliesť cenu sa dá ale iba tak že mi niečo bude chýbať.
Dnes je kopec užívatelov, ktorý nedokúpili nič, trebárs mám kamoša čo má Nikon D40 18-55 a nedokúpil si ani len "tele" - pričom jeho syn hrá juniorsky hokej, keby ste videli tie foto - 55mm na to nestačí... Ale kto nemá na sklá u konkurencie nenájde peniaze ani na sklá Pentaxu. Je jedno čo za systém to je , ak si človek dopraje lepšia sklá málokedy skončí pod 2000€ , čo je často štvor násobok pôvodne plánovanej investície.
Každý asi pozná výraz tváre ludí čo sú spokojný s obyčajným kompaktom za 150€ , ked na nich vyblafnete že komplet vybavenie vás vyšlo cez 2000€ a pritom sami viete že zatial je to nič moc... Telo + blesk + portétak + macro + širokáč + lepší základný zoom + teleobjektív a sme tam, o čom sa bavíme, podliesť cenu sa dá ale iba tak že mi niečo bude chýbať.
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
No, jsem zvědavý. Jestli je K30 míněno jako entry pro bývalé majitele kompaktů, pak budou mít o čem přemýšlet, protože tělo Nikon 3200 se senzorem CMOS 24 Mpx stojí 13.727,- Kč. Tím nechci nic srovnávat. Jen jsem zvědav jak budou přemýšlet noví zájemci o entry DSLR .johanes píše:Tak na VK Foto mají už cenu.
15 860 Kč za tělo.
Hilda
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vlastní špatná zkušenost? Já bych řekl, že s Pentaxem není vůbec žádný problém. Naopak se podívej, jaké plasty používá Canon nebo Nikon u entry-levelu, ty těla absolutně nic nevydrží a v ruce působí jak hračky. A mimochodem s D7000 byly obrovské problémy - olej na snímači, neopravitelný backfocus a nebylo toho několik kusů, ale spíš každý druhý.Hlavně ale doufám, že Pentax/Ricoh už konečně něco udělá s kvalitou svých komponent a těl. Dneska to je tragédie, která Pentax řadí jednoznačně velmi daleko za ostatní výrobce.
Tak to je potěšující. Počítal jsem s cenou alá K-5. Ještě nerozumím těm dohadům o ostřícím systému. Je tedy stejný jako u K-5, anebo jej inovovali?johanes píše:Tak na VK Foto mají už cenu.
15 860 Kč za tělo.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je fajn cena (630 eur) a konštatujem, že Pentax asi žiadne nižšie low - entry telo nevyda. Ešte nastupca po k-5, potom niečo vyššie a s k-1 maju 4 tela.
Je tam novejsi AF. O kolik bude lepsi nez u K5, na to je potreba si pockat ...fakt píše: Tak to je potěšující. Počítal jsem s cenou alá K-5. Ještě nerozumím těm dohadům o ostřícím systému. Je tedy stejný jako u K-5, anebo jej inovovali?
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
Ta cena je fakt hodně rozumná... pokud Pentax nezměnil obchodní politiku, lze počítat, že během 6ti měsíců bude sehnatelný pod 14 tis.
Tam už to opravdu moc nevypadá na prostor pod ním. Nevíte někdo, kolik byla úvodní cena Kr?
BTW... pokud chce Pentax opravdu mít 4 DSLR a nebude to varianta K01, K30, K3(?) 645D. A pod K30 opravdu nic nebude... znamenalo by to, že musí přijít jeden model nad nástupce K5, což by musel být FF. Prostor v APS-C je tam hodně malý.
Dávám tomu 3% šanci (už jen proto, že pro něj Px nemá zoom skla), ale byla by to pěkná úvaha.
Tam už to opravdu moc nevypadá na prostor pod ním. Nevíte někdo, kolik byla úvodní cena Kr?
BTW... pokud chce Pentax opravdu mít 4 DSLR a nebude to varianta K01, K30, K3(?) 645D. A pod K30 opravdu nic nebude... znamenalo by to, že musí přijít jeden model nad nástupce K5, což by musel být FF. Prostor v APS-C je tam hodně malý.
Dávám tomu 3% šanci (už jen proto, že pro něj Px nemá zoom skla), ale byla by to pěkná úvaha.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
k-r štartovala na asi 550 €, ak nezabudnem, pozriem doma cennik z exapra, čo mi chodil