kup K-70 + setak Pentax smc P-DA L 18-50mm f/3.5-5.6 DC WR RE. ten setak je najnovsi typ, opticky kus lepsi ako starsie verzie a minimalne na urovni najnovsieho AF-P DX Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G VR (pozeral som na obe skla testy a Pentax sa mi trosku viac pozdaval).mark_mcowl píše:Ok zatím mě tedy hodně dobře přesvědčujete na pentax . Tudíž jsem se díval na nějaké sety a může mi někdo vysvětlit, jaký je rozdíl mezi 18-50 DA WR RE a Pentax DA 18-55mm f/3,5-5,6 AL WR? V setech je nabízený vždycky ten první, tak jestli to není nějaká o dost horší starší verze a myslíte si, že optickou kvalitou těch setových objektivu u pentaxu drží krok s kvalitou těch setových u nikonu? Moc děkuju za vaše odpovědi.
ak chces aj dalsiu jednu-dve dalsie baterie, smelo ti doporucim na zaklade mojich dlhorocnych skusenosti na troch zrkadlovkách a dvoch kompaktoch znaku AVACOM a PowerEnergy. za cenu jedneho originalu dostanes 2-3ks. vydrz ani po roku pouzivania nebola horsia, jedine sa rychlejsie vybijali ked som dlhsie fotil cez LiveView a nie priamo cez hladacik (asi to ma vacsi odber alebo co), ale to je nepodstatne v konecnom vysledku.
tie baterie si kup normalne na SK/CZ eshopoch, mas aspon zaruku, ze to nebude shit napodobenina a mozes ju aj reklamovat keby daco.
ako uplne super doplnok ti odporucim este dokupit zvacsovaciu ocniciu Pentax O-ME53, aj ked K-70 ma vo svojej triede super velky hladacik, budes uneseny, aky bude potom lepsi s tou ocnicou. zvacsi obraz v hladaciku bez znizenia kvality! a stale budes vidiet cely hladacik az do uplnych rohov (potom ten hladacik v Nikone uz bude posobit naozaj "komicky" )
bohuzial Pentax (a aj par dalsich fotakov iných vyrobcov) nevie vyuzit naplno najnovsie rychle pamatove karty (proste nie je vo fotaku taky typ citacky/radica a podporuje realne iba UHS-I (3) )), takze najrychlejsia karta je realne tento typ, mozes kupit aj ine,pomalsie, vyrazne by ta to nemalo obmedzovat, ze by si strasne dlho cakal na zapis vo fotaku (24MPx RAW je celkom velky, alebo aj keby si rovno fotil na Pixel-shift ked uklada 4fotky do jednej, resp. HDR RAW tiez sklada fotky vo fotaku).
https://www.sysnet.sk/produkty/samsung- ... 41894.html
https://www.alza.sk/sandisk-sdhc-32gb-e ... d=18843034
chalani tu maju aj ine lacnejsie alternativy iných znaciek, funguju tiez spolahlivo. je to skor o preferenciách ku znacke/doveryhodnosti.
ja mam roky iba Sandisky a tie Samsungy PRO a ani jeden problem.
tak nech uz vyberies cokolvek, hlavne je, aby si mal radost z fotenia