Pentax k-50 problém s paměťovou kartou
Moderátor: Moderátoři
Pentax k-50 problém s paměťovou kartou
Zdravím, mám Pentax K-50 a zlobí mě paměťová karta, vždy když jí tam vložím foťák mi začne hlásit:
Fotoaparát se vypne aby nedošlo k poškození přehrátím.
Vyzkoušel sem 2 karty a vždy to samé.Pokud nepoužiju žádnou kartu foťák normálně fotí a pracuje (akorát se neukládají snímky)Nevíte nějakou radu než to budu reklamovat? Pentax je dnes koupený.
Fotoaparát se vypne aby nedošlo k poškození přehrátím.
Vyzkoušel sem 2 karty a vždy to samé.Pokud nepoužiju žádnou kartu foťák normálně fotí a pracuje (akorát se neukládají snímky)Nevíte nějakou radu než to budu reklamovat? Pentax je dnes koupený.
Re: Pentax k-50 problém s paměťovou kartou
Ahoj,
ak vylucime moznosti ze bol fotak polozeny niekde na slnku a prehrial sa (napr. v aute za zadnym sklom), alebo ze si sa tak intenzivne s fotakom hral cez LiveView a doslo k prehriatiu cipu, tak jednoznacne raklamacia.
Osobne tipujem vadne teplotne cidlo kde pri vlozeni karty prebehne kontrola fotaku a zisti problem s teplotou.
ak vylucime moznosti ze bol fotak polozeny niekde na slnku a prehrial sa (napr. v aute za zadnym sklom), alebo ze si sa tak intenzivne s fotakom hral cez LiveView a doslo k prehriatiu cipu, tak jednoznacne raklamacia.
Osobne tipujem vadne teplotne cidlo kde pri vlozeni karty prebehne kontrola fotaku a zisti problem s teplotou.
Naposledy upravil(a) feri2303 dne 15 čer 2015, 18:59, celkem upraveno 1 x.
KP, *ist DS, K-m (infra)
Sigma 10-20/4-5.6, DA 35/2.4, DA 50/1.8, DA 70/2.4 ltd, DFA 100/2.8 WR. K tomu WR seťák.
Sigma 10-20/4-5.6, DA 35/2.4, DA 50/1.8, DA 70/2.4 ltd, DFA 100/2.8 WR. K tomu WR seťák.
Skus zformátovat kartu , a uvidíš.
Dneska ani takové teplo nebylo abych ho přehřál, začal takhle zlobit jen co sem ho zapnul. Pak po vyjmutí karty to zase šlo.
Formátovat nelze, zahlásí to tak rychle že to nemám šanci tak rychle udělat.
Formátovat nelze, zahlásí to tak rychle že to nemám šanci tak rychle udělat.
Tak jedine reklamacia. Moze to byt aj SW problem. Nepredpokladam ze ide o chybu karty. Vtedy fotak vypise hlasku: "Ve fotoaparatu neni karta"
Mne sa K-5II len raz prehriala, ked som asi hodinu sustavne fotil cez LV na stative a medzi snimkami som ho nevypinal.
Mne sa K-5II len raz prehriala, ked som asi hodinu sustavne fotil cez LV na stative a medzi snimkami som ho nevypinal.
KP, *ist DS, K-m (infra)
To přehřítí je podle mě velmi nepravděodobné. Můžu ho skusit dát na chvíli do lednice (je odolný) a pak zapnout.
Jen žertuju.

Jen žertuju.
Pošli ho zpět do prodejny popiš závadu, nebo trvej na výměně. Koupit nový foták a taková to závada je smůla.
cport píše:tak to mas pech, to zamrzi. Pritom K-50 je jinak spolehlivy stroj.
V prvni rade bych kontaktoval prodejce, mozna budou mit jeste nejakou kartu k vyzkouseni. Odkud jsi? Mozna by pomohl nekdo pobliz.
Taky mě to mrzí. Jinak sem z Brna, ale nikoho tu na to neznám.
Tak včera jsem ho poslal zpět a zítra by měl přijít. V E-shopu mi potvrdily problém a bez okolků vyměnily za nový.
-
- Nový uživatel
je to chyba paměťové karty, mám na paměťové kartě kingston taky bylo takový problém, nahradil kartě na tento ADATA 32GB problém nebyl )
Ne, byla to opravdu vada foťáku, ten mí po vyzkoušení vyměnily za nový i SD kartu mi k tomu nechaly.
Holt se to někdy stává.
Scooby
Holt se to někdy stává.
Scooby