Pentax K-30 - zamrznuti systemu
Moderátor: Moderátoři
Re: Pentax K-30 - zamrznuti systemu
Skúšal som to a bude to tým objektívom Než s tým začnem lomcovať opýtam sa, treba tu páčku vyhnúť smerom von alebo do stredu ?
Dělal jsem to směrem ven. Podle druhého objektivu se mi zdálo že je moc dovnitř. Stačilo fakt trošičku. Snad to pomůže.
Pentax K-30, Pentax K-S2, Pentax smc DA 50mm f/1,8 // Sigma 17-70mm F2,8-4 DC Macro OS HSM Contemporary // Sigma 10-20mm f/4,0-5,6 EX DC
Vďaka za rady, už to funguje
-
- Významný člen
Moje K-30 se taky již několikrát kousla a nepomohlo nic jen vyndání baterie a vše v pořádku.
Dnes jsem si tady taky pohrával s foťákem a něco testoval. Baterie už byla v červené ikonce. Vyfotil jsem středově souměrnou fotku, ale ve výsledku jsem měl střed posunutý viditelně vpravo dolů. Zjistil jsem, že fotoaparát nejde vypnout, tak jsem vytáhl baterii a už to bylo v pořádku. Předpokládám, že se mohl seknout stabilizátor. Stalo se to už někomu?
Dnes jsem si tady taky pohrával s foťákem a něco testoval. Baterie už byla v červené ikonce. Vyfotil jsem středově souměrnou fotku, ale ve výsledku jsem měl střed posunutý viditelně vpravo dolů. Zjistil jsem, že fotoaparát nejde vypnout, tak jsem vytáhl baterii a už to bylo v pořádku. Předpokládám, že se mohl seknout stabilizátor. Stalo se to už někomu?
Fuji X-T1, Fuji X-T2, Samyang 8/2,8, Fujinon XF 14/2,8, Fujinon XF 23/1,4, Fujinon XF 56/1,2, Fujinon XF 50-140/2,8, Manfrotto BeFree GT XPRO karbon, blesk Nissin i60A + Air 1
Mám podobnou zkušenost. V mém případě se jednalo o divnou spolupráci s SD kartou. Dal jsem tam jinou kartu a foťák K-30 už nekolabuje. Stávalo se to často při téměř vybitém akumulátoru. A vždy dohrávám automaticky nový firmware.
Pentax: DA 18-55ALII, DA 35/2,4 , DA 50/1,8 , FA 28-105, FAJ 75-300, DA 55-300, M50/1,7, Tamron (A14) 18-200, Tamron (A16) 17-50, blesky Metz 36+58, Pentax K-s2