Pentax K-30
Moderátor: Moderátoři
Re: Pentax K-30
Podíval jsem se na tvoje fotky pejska focené K30. Bohužel Pentax nepřekročil svůj stín AF.
Hilda
Hilda
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Vyššie som písal, že mi to robí podexponovane zabery. Pozeral som si exif a podla volby expozície vidim, že to bolo v režime TAV. Niečo som tam zle navolil. Asi rozsah ISO.
V režime Av je to podla všetkeho v poriadku.
Tu mate balik z dnešneho fotografovania, vinica, kostolik, obec sv.Jur a jeden motorkar.
zaber 170-2 je detail zo 170-ky.
http://www.ulozto.sk/xXJBzz8/k30test-zip
V režime Av je to podla všetkeho v poriadku.
Tu mate balik z dnešneho fotografovania, vinica, kostolik, obec sv.Jur a jeden motorkar.
zaber 170-2 je detail zo 170-ky.
http://www.ulozto.sk/xXJBzz8/k30test-zip
rak už je tam: http://digineff.cz/art/pentax/pentax-k30.html zatm nepřístupná.
Docela rozumná recenze. Nedá se s ní nesouhlasit. Zvlášť tu stať o setovém objektivu bych doporučil k přečtení.
Jen nevím, co s těma tužkovkáma... nevím žádnou nevýhodu.
Holt lidi si asi pořád představí nějaký činči 10000 mAh super extra brutal. Kdo má eneloopy, ví svoje.
Holt lidi si asi pořád představí nějaký činči 10000 mAh super extra brutal. Kdo má eneloopy, ví svoje.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Je to napísane dosť pro-marketingovo. O kont.ostrení sa nezmieňuje.elho_cid píše:Docela rozumná recenze. Nedá se s ní nesouhlasit. Zvlášť tu stať o setovém objektivu bych doporučil k přečtení.
-
- Významný člen
No, trochu zamotané souvislosti ohledně ceny (dvakrát dražší K-5 platilo snad před rokem, a to že Aaron neumí dodat 18-55 WR ke K30 je spíše ostuda), ale právě referování o seťáku je schizofrenní: "Když uvážíme, že jde o přístroj v cenové relaci pod 20 tisíc i se základním (velmi dobrým) objektivem, ..." a v odstavci objektivů tentýž úplně ztrhá, tak si Aston asi po sobě článek moc nečetlelho_cid píše:Docela rozumná recenze. Nedá se s ní nesouhlasit. Zvlášť tu stať o setovém objektivu bych doporučil k přečtení.

Ale souhlas - překvapivě pěkný článek od někoho, kdo Pentaxem nikdy nefotil... tím cennější

Pavel
Ještě před pěti lety, když jsem Ondřeje potkal, tak Pentax docela důrazně nedoporučoval. Loni jsem mu půjčil na chvili K-5 a ta mu už sedla, za dvě minuty s ní byl schopný nastavit si parametry podle svého a udělat moc pěkné fotky.
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ten clovek vobec netusi o com je Hyper Manual a takyto pisu recenzie.
-
- Významný člen
Hm - a podle čeho tak soudíš? Že v recenzi pro čtenáře digineffu nerozebíral podrobně jednotlivé režimy, ale daleko více jej zaujaly dva rolery a jejich přizpůsobování? Mám k téměř každému článku Astona/O.Neffa nějaké výhrady či poznámky, ale jsem naopak docela rád, že "takový člověk píše recenze" - a docela rád si počtu, jak bude popisovat Canon 650D... 

Pavel
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Podla popisu funkcie zeleneho podla neho kolecka.
Samozrejme je dobre ze sa taka recenzia objavila trochu to spopularizuje Pentax teda aspon dufam.

-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To snad nemůžete myslet doopravdy - brát Ondřeje Neffa vážně
Ten vychvaloval i fotky z Olympuse EM-5 a přitom z galerie v článku to vypadalo, že jakýkoliv kompakt udělá lepší. Opravdu ho neberte vážně. I v tom článku o K-30 má několik chyb. Možná má přístup k nejnovější technice, ale testovat ani psát recenze neumí. A že jsem od něj neviděl jedinou slušnou fotku snad taky nemusím zmiňovat. Ondřej Neff je novinář (a nutno říct těžce neobjektivní), fotograf opravdu ne.

Takový má celý stránky. Proto je považuji za obchodní.duves píše:Je to napísane dosť pro-marketingovo. O kont.ostrení sa nezmieňuje.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
jak psal fredy kruger neff neni objektivní někdy měl čochty že už na jeho stránky nelezu