Pentax K-30
Moderátor: Moderátoři
Re: Pentax K-30
Miho, bez urazky, vzhladom na vysku slovenskych miezd sa ani niet comu cudovat.. Predpokladam, ze ten koho fotenie bavi a moze si dovolit telo/sklo vyssej rady sa nebude zaoberat kupou napr. C 1100D alebo N D3100. Bohuzial, tu vyber konci pri pohlade do penazenky..
V Česku je zatím nabídka přeobjednávek K 30 body u VK Foto a Foto Málek za cenu okolo 16.000,- což odpovídá cenové hladině v tomto segmentu digitálních fotoaparátů. Tady bych nějakou nevýhodu ve srovnání s konkurencí neviděl, protože svým vybavením a konstrukcí těla zapadá někam mezi Nikon D5100 a D7000. Reálným problémem ve srovnání s konkurencí je pošramocená důvěra v kvalitu (K5) a menší portfolio objektivů.
V ceně za tělo je rozhodně adekvátní. Alespoň v Česku.
Hilda
V ceně za tělo je rozhodně adekvátní. Alespoň v Česku.
Hilda
Miho nepomýlil si si to s D3100 ??? Ten bol celkom úspešný, ale D3000 bol v podstate preznačený zastaralý D60 ...
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
miro-s, statistika je velmi podobna aj na inych trhoch, nie je to vyskou primu, v Japonsku bol N D3100 v r. 2011 najpredavanejsou dslr s 9,7% celkoveho podielu na trhu.
Ivan-k, nepomylil a keby som tu zverejnil podrobnu statistiku, co z pochopitelnych dovodov nemozem, velmi by ste sa cudovali . Najviac potencionalnych zakaznikov na trhu s Dslr nie su vedomostami nadupani odbornici ako napr. tu na PFS ....
A ostatnym slubujem, ze to bol posledny prispevok , ktory sa netykal krasnej a takmer dokonalej K-30
Ivan-k, nepomylil a keby som tu zverejnil podrobnu statistiku, co z pochopitelnych dovodov nemozem, velmi by ste sa cudovali . Najviac potencionalnych zakaznikov na trhu s Dslr nie su vedomostami nadupani odbornici ako napr. tu na PFS ....
A ostatnym slubujem, ze to bol posledny prispevok , ktory sa netykal krasnej a takmer dokonalej K-30
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)
-
- Pokročilý uživatel
no když už jsme u té K30, tak já osobně bych docela rád uvítal šílenou kombinaci zcela bílého těla (vč "kůže") a červeného loga pentax. zhruba v tomhle duchu: http://i281.photobucket.com/albums/kk21 ... rap-RS.jpg
hw: K200D + O-ME53 + klínová matnice, 8xEneloop, Tamron 18-200, Porst Color Reflex MC Auto 55/1.2, (v šuplíku 18-55 II, Vivitar 50/2.0, Jupiter 135/3.5, MD Rokkor 45/2.0, MC Rokkor-X PG 50/1.4); sw: DNG; Photivo/Rawtherapee + GIMP
Musím uznat, že ta kombinace bílá/červená vypadá parádně. Bílé tělo K30+červený DA35/2,4.
Jen doufám, že ten řemen k foťáku bude delší než ten co jsem dostal k mé K5. Když si ji pověsím kolem krku, tak mohu olizovat hranol.
Musel jsem si koupit delší od jiného výrobce.
Hilda
Jen doufám, že ten řemen k foťáku bude delší než ten co jsem dostal k mé K5. Když si ji pověsím kolem krku, tak mohu olizovat hranol.
Musel jsem si koupit delší od jiného výrobce.
Hilda
Miho píše:miro-s, statistika je velmi podobna aj na inych trhoch, nie je to vyskou primu, v Japonsku bol N D3100 v r. 2011 najpredavanejsou dslr s 9,7% celkoveho podielu na trhu.
A o to celou dobu jde - marketeři od Nikonu/Canonu jsou určitě oproti Pentaxu šikovnější, když jsou schopni prodat takové kvantum D3100 bez ohledu na to, že je na tom výrobků několik ošizení, aby bylo dosaženo nižší ceny.
Uvedu příklad ze 70. let minulého století. U videokazet se prosadil systém VHS od JVC bez ohledu na to, že SONY měl po technické stránce lepší technologii "video 8". Pro neznalého zákazníka nejsou důležité parametry foťáku, ale masivní reklama v televizi, novinách, časopisech, internetu a také znalosti prodavačů, když se jde do kamenného obchodu podívat na foťák. Odpovezte si na otázku "kde mám možnost na vlastní oči vidět ve výloze obchodu Pentax K-r nebo K-5?" Pak se nedivme nad počty prodaných Nikonů 3100 nebo Canonu 1100.
Smekám před obchodní politikou firem Nikon i Canon a doufám, že se ten náš oblíbený Pentax konečně začne objevovat v obchodech a ve "slevových" letácích velkoprodejen elektrospotřebičů.
Pentax: DA 18-55ALII, DA 35/2,4 , DA 50/1,8 , FA 28-105, FAJ 75-300, DA 55-300, M50/1,7, Tamron (A14) 18-200, Tamron (A16) 17-50, blesky Metz 36+58, Pentax K-s2
Problém je u importéra, viem že bol pokus o predaj techniky, ale stroskotalo to na cene. To sa ťažko predáva, ked obchod nakúpi drahšie ako sám importér ponúkne koncovému zákazníkovy. To sa jednoducho nedá nakúpiť tovaru za niekolko tisíc €€€ na ktorom ani nezarobím.
Pentax K-30, Metz 48
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Distribucia Pentax by mala urobiť nove importerske zastupenia pre krajiny byvaleho vychodneho bloku a požadovať, aby v predajniach boli na osahanie všetky typy modelov zrkadloviek a objektívov. A kto s tym nesuhlasí, tak nebude robiť uvedenej značke import.
jojo, marketing apod. Ještě dodám, že když jsem přišel do Megapixelu, že chci vidět K-x a "osahat si ho", tak chlapík s tričkem Nikon mě prvně začal tahat do sekce Nikon a vytahoval D5000...začal popisovat, že je to "nikon" apod. Poděkoval jsem mu a poprosil, jesti by teda opravdu někde v obchodu nebylo K-x. Pentaxy samozřejmě v nejzastrčenější části obchodu, K-x se muselo chvíli hledat. Podával mi ho se slovy : přemýšlejte o D5000. To už mi přišlo docela úsměvné, o K-x jsem tou dobou věděl docela dost a když mi předtím vychrlil technické specifikace D5000, namátko jsem se zeptal na pár věcí o Px...samozřejmě nevěděl. Ptal jsem se na rychlost závěrky (ta je vyšší než D5000) nevěděl. Odhadem plácl něco jako 3, nebo tak nějak. Ptal jsem se, jak je to s rozšířením iso. Odpoved, ze 3200 tam asi bude, ale D5000 umí 6400, to je jisté. Poslední dotaz, jak je to se zeleným tlačítkem, tak vytáhnul manuál a začal listovat.Ladin píše:A o to celou dobu jde - marketeři od Nikonu/Canonu jsou určitě oproti Pentaxu šikovnější, když jsou schopni prodat takové kvantum D3100 bez ohledu na to, že je na tom výrobků několik ošizení, aby bylo dosaženo nižší ceny.
Uvedu příklad ze 70. let minulého století. U videokazet se prosadil systém VHS od JVC bez ohledu na to, že SONY měl po technické stránce lepší technologii "video 8". Pro neznalého zákazníka nejsou důležité parametry foťáku, ale masivní reklama v televizi, novinách, časopisech, internetu a také znalosti prodavačů, když se jde do kamenného obchodu podívat na foťák. Odpovezte si na otázku "kde mám možnost na vlastní oči vidět ve výloze obchodu Pentax K-r nebo K-5?" Pak se nedivme nad počty prodaných Nikonů 3100 nebo Canonu 1100.
Vlastně se nedivím, že Px se neprodává tak dobře. Kdybych do toho obchodu přišel dřív, bez informací o K-x (plus bez "lásky na první pohled" do bílého modelu, který jsem si ale stejne nekoupil ) tak bych měl dnes asi D5000.
Smekám před obchodní politikou firem Nikon i Canon a doufám, že se ten náš oblíbený Pentax konečně začne objevovat v obchodech a ve "slevových" letácích velkoprodejen elektrospotřebičů.[/quote]
Pentax K-X,DA35 f2.4 SMC Pentax DAL-18-55, M 50/2.0, Sigma UC ZOOM 70-210 1:4-5.6, blesk Exakta CTZ-25
Dám vám takovou kacířskou otázku.
Řekněme, že vlastníte obchod s vajíčky. Máte možnost prodávat vajíčka Nikon, Canon, Sony, Pentax. Mezi vajíčky nejsou z pohledu běžného zákazníka žádné zásadní rozdíly - jsou to jen vajíčka.
Kterých asi prodáte nejvíc? No přece těch nejlevnějších. Když jich prodáte dost, tak dostanete od distributora lepší nákupní cenu a více vyděláte.
Když bude Pentax nabízet nejlevnější vajíčka, která budou splňovat základní požadavky zákazníka, tak jich prodá nejvíc. Pak si každý prodejce rád koupí jeden demomodel.
Pentax K30 má bezesporu své přednosti, ale nejlevnější vajíčko to není.
Případné námitky bych odkázal na krátkou prověrku zdejšího fóra, jehož členy považuji za gramotné fotografy s potřebným objemem znalostí pro výběr přístroje. V podpisech mnozí uvádějí své vybavení. A jaké dominuje? Drahé, dobře vybavené modely? Nikoliv - převahu mají Km, Kx, Kr, K100, K200 atd.
Takže marketing spotřebního zboží je především o penězích a pro určitou skupinu zákazníků i kvalitě.
Hilda
Řekněme, že vlastníte obchod s vajíčky. Máte možnost prodávat vajíčka Nikon, Canon, Sony, Pentax. Mezi vajíčky nejsou z pohledu běžného zákazníka žádné zásadní rozdíly - jsou to jen vajíčka.
Kterých asi prodáte nejvíc? No přece těch nejlevnějších. Když jich prodáte dost, tak dostanete od distributora lepší nákupní cenu a více vyděláte.
Když bude Pentax nabízet nejlevnější vajíčka, která budou splňovat základní požadavky zákazníka, tak jich prodá nejvíc. Pak si každý prodejce rád koupí jeden demomodel.
Pentax K30 má bezesporu své přednosti, ale nejlevnější vajíčko to není.
Případné námitky bych odkázal na krátkou prověrku zdejšího fóra, jehož členy považuji za gramotné fotografy s potřebným objemem znalostí pro výběr přístroje. V podpisech mnozí uvádějí své vybavení. A jaké dominuje? Drahé, dobře vybavené modely? Nikoliv - převahu mají Km, Kx, Kr, K100, K200 atd.
Takže marketing spotřebního zboží je především o penězích a pro určitou skupinu zákazníků i kvalitě.
Hilda
Hildo ale zrcadlovky respektive cele jejich systemy (objektivy, blesky ) nejsou vsechny stejne. V tom je zakladni rozdil mezi temi vajicky a fotaky. A to by ten zkuseny prodavac mel znat a mel by umet poradit co je na co lepsi a co neni. Od toho by tam mel byt. Ja se setkal s par prodavaci (AAron nebo VKfoto) kde ten prodavac mel nastudovany Pentax a znal jeho prednosti a slabiny ...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
Hilda: No já nevím, ale mám pocit, že K-5 je tady nejvíc.... možná to bude i tím, že jsou vesměs hodně aktivní tady na fóru.
Bena: řekl bych, že to Hilda myslel spiš s ohledem na entry-level, kdy někdo koupí zrcadlovku + seťák a tím jeho známost se systémem končí. A těch se aspoň v mým okolí nachází dost. Pak už to skoro jako vajíčka je (i když K-r mezi něma vyčnívalo).
Bena: řekl bych, že to Hilda myslel spiš s ohledem na entry-level, kdy někdo koupí zrcadlovku + seťák a tím jeho známost se systémem končí. A těch se aspoň v mým okolí nachází dost. Pak už to skoro jako vajíčka je (i když K-r mezi něma vyčnívalo).
Já jsem nechtěl obhajovat prodavače blbce, který by měl v každém případě vědět co prodává a jak to funguje. Chtěl jsem jenom poukázat na určité aspekty prodeje spotřební elektroniky, jako reakci na kritiku "neschopných" pracovníků marketingu Px.
Běžný zákazník entry zrcadlovky "na dovču" nezkoumá detaily technických parametrů výrobků, které se běžnému uživateli jeví jako stejné (proto vajíčka), ale rozhoduje se především podle ceny. A o tom byl můj příspěvek.
Zapomeň všechno co víš o DSLR. Nevíš co je HO, šum, DR, bitová konverze a další znalosti. Polož před sebe zástupce stejné kategorie od různých výrobců a přemýšlej při výběru jako někdo, kdo s tím bude fotit občas při rodinných oslavách, na dovolené, děti atd.
Takhle by se měl zamyslet každý, kdo kritizuje práci obchodníků Pentaxu. Pak by možná zjistil, že to nemají zdaleka tak jednoduché.
Hilda
Běžný zákazník entry zrcadlovky "na dovču" nezkoumá detaily technických parametrů výrobků, které se běžnému uživateli jeví jako stejné (proto vajíčka), ale rozhoduje se především podle ceny. A o tom byl můj příspěvek.
Zapomeň všechno co víš o DSLR. Nevíš co je HO, šum, DR, bitová konverze a další znalosti. Polož před sebe zástupce stejné kategorie od různých výrobců a přemýšlej při výběru jako někdo, kdo s tím bude fotit občas při rodinných oslavách, na dovolené, děti atd.
Takhle by se měl zamyslet každý, kdo kritizuje práci obchodníků Pentaxu. Pak by možná zjistil, že to nemají zdaleka tak jednoduché.
Hilda
...info o nových farebných prevedeniach...
http://ricehigh.blogspot.com/2012/05/mo ... lours.html
Čo ma trochu na dizajne Pentaxu zaráža je používanie samotnej značky PENTAX/loga/, ktoré akoby nemalo svoju korporátnu identitu a mení sa podľa toho aký priestor naň na tele zostáva...čo by sa u takejto firmy stávať nemalo, nepôsobí to veľmi profesionálne...Inak dizajnu Pentaxu fandím, sú to najkrajšie telá napriek značkami
http://ricehigh.blogspot.com/2012/05/mo ... lours.html
Čo ma trochu na dizajne Pentaxu zaráža je používanie samotnej značky PENTAX/loga/, ktoré akoby nemalo svoju korporátnu identitu a mení sa podľa toho aký priestor naň na tele zostáva...čo by sa u takejto firmy stávať nemalo, nepôsobí to veľmi profesionálne...Inak dizajnu Pentaxu fandím, sú to najkrajšie telá napriek značkami