k-50 černé fotky po zapnutí
Moderátor: Moderátoři
k-50 černé fotky po zapnutí
potřeboval bych poradit s následujícím problémem.když foťák zapnu třeba po dnu nečinnosti,tak fotí několik fotek uplně černých,někdy se chytí po pár cvaknutí a někdy třeba po 15ti.pak ,když fotím a vypínám jej na kratší dobu funguje normálně,Je jedno co je nastevené a který objektiv mám nasazený.vždy je to stejné,nevíte někdo co s tím?
co to může být za problém? není už v záruce ale je velice málo používaný.cca 4000 fotek
co to může být za problém? není už v záruce ale je velice málo používaný.cca 4000 fotek
Re: k-50 černé fotky po zapnutí
porucha ovladania clony, celkom bežné u K50, ak je v záruke reklamuj ak nie kontaktu užívateľa duves
tu je o tom vlákno: http://pentaxfriends.eu/viewtopic.php?f ... &start=120
tu je o tom vlákno: http://pentaxfriends.eu/viewtopic.php?f ... &start=120
Sony a7III + sony 55/1,8 + sony 28/2,0 + sony 16-35/4 + irix15/2,4
Ano, duves je macher. Minuly týžden opravil moju K-50 s rovnakou chybou. V pondelok som mu ju dal a vo stvrtok som ju už mal spat. Funguje na 100 %
K-3, K-10 D, star lens: *DA 16-50/2.8; *DA 50-135/2.8; *DFA 50/1.4; *DA 300/4; limited lens: FA 77/1.8 ltd; other lens: samyang 8/3.5
dík za rady,ale vůbec z toho nemám radost,asi budu toho přechodu z nikona na pentax dlouho litovat.není nějaký podobný šikula v čechách?
Šikula je v servise Pentaxu přibližně za 3,5 tisíce. Viz vlákno.
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem stejný problém u mojí K-30. Zkoušel jsem to opravit podle návodu na You-Tube, ale nepovedlo se (ani to nezkoušejte). Porouchaný foťák jsem poslal duvesovi a ani ne za týden jsem ho měl opravený zpátky.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Vraj to vedia robiť aj v rakusku. Za 200€.pavelp píše:Šikula je v servise Pentaxu přibližně za 3,5 tisíce. Viz vlákno.
Dnes jsem dostal zpět odo p.Veselého (duves) spravenou K50 , kterému jsem ji poslal s úplně stejným problémem. Perfektní komunikace, oprava provedena rychle, foťák opět fungiuje jak má. Cena přesně podle dohody. Můžu s klidným svědomím všem doporučit. Ještě jednou děkuji i tady veřejně.