inak ma to nieco do seba, ta bezzrkadlovka. predvcerom som mal na Klingovej Fuji X-T1 cez manualnu redukciu nasadene svoje Pentax smc FA31/1,8Limited a Pentax smc FA43/1,9Limited a ostril som cez elektronicky hladacik manualne na focus peaking a uplne presne, aj so zvacsenim obrazu aj bez zvacsenia.hilda4sea píše:Když tak sleduji dilema volby nové zrcadlovky, tak bych ti skoro navrhl, aby se tvá mysl obrátila k nějakému bezzrcátku (Sony, Fuji, Canon, Oly). Dnes už to není žádná věda a starosti s přesným ostřením můžeš hodit za hlavu, neboť FB/BF se tam nevyskytuje. Je to malé, lehké - na cestování a všeobecné nošení všude vyhovující..
fotky mali "farby" pentaxu aj look (vykreslovanie) vdaka tym sklam. mne sa proste Fuji skla moc nepacia vykreslovanim, Pentax ich ma viac nedokonale (obcas rusivejsi bokeh, farebnu aberaciu). Fuji to ale zasa dohana svetelnostami f1,4, v tom je Fuji unikat, male lahke kovove skla s f1,4, super, vyhotovenim ala Limited.
ale to nie je riesenie, nasadit drahe Limited Pentax skla na Fuji fotak a ostrit manualne, mozno to niekomu nevadi ale. tak bud kupit Pentax fotak aj objektivy, alebo Fuji a ich skla
hilda, vies co mi najviac a asi v podstate jedine na tej Fuji vadi? tie MALE tlacidla, zle sa mi ten fotak ovlada, vsetko je malicke, blizko pri sebe, som vdacny za normalny grip na zrkadlovke a vacsie tlacidla ktore nahmatam po slepu a nepremacknem vedlajsie najblizsie.
je to dan za male telo. kto chce male telo, tak je Fuji (aj ine male bezzrkadlovky) s malymi sklami super.