Pentax K-50 Koupit či nekoupit?
Moderátor: Moderátoři
Pentax K-50 Koupit či nekoupit?
Zdravim borce na tomhle foru.
Zvazuji nakup nove zrcadlovky a po precteni tuny recenzi a hodoceni se mi nejvice zamlouva Penta K-50, protoze to co nabizi je luxusni oproti konkurenci...
V minulosti jsem jiz mel Canon 40d takze skusenosti se zrcadlem nejake mam.
Hlavne se mi zamlouva u K-50 hledacek a stabilizovane telo s moznosti pouzivat stara sklicka.
Pro zacatek bych chtel zakladni setovy zoom 18-55 casem dokoupit pevnou 50ku a 35ku na interierove foceni a nejaky pekny sirokac na ven na krajinky.
Otazka zni ma cenu do modelu k-50 vrazet penize? preci jen je to uz starecek
A druha vec je ze jsem tu nasel nekolik clanku o chybach automatiky clony tak bych se chtel zeptat jak casty je to problem?
Jinak doplnim ze jsem pouze hobik a foceni je jen konicek takze nepotrebuju top telo k me radosti.
Momentalni cena je 12800 kč v setu s 18-55mm z ceske distribuce, da se najit i 11k ale z polske K24 coz se mi pri pripadne reklamaci moc nechce to radsi priplatim.
Dekuji za nazory a preji vsem dobre svetlo
Zvazuji nakup nove zrcadlovky a po precteni tuny recenzi a hodoceni se mi nejvice zamlouva Penta K-50, protoze to co nabizi je luxusni oproti konkurenci...
V minulosti jsem jiz mel Canon 40d takze skusenosti se zrcadlem nejake mam.
Hlavne se mi zamlouva u K-50 hledacek a stabilizovane telo s moznosti pouzivat stara sklicka.
Pro zacatek bych chtel zakladni setovy zoom 18-55 casem dokoupit pevnou 50ku a 35ku na interierove foceni a nejaky pekny sirokac na ven na krajinky.
Otazka zni ma cenu do modelu k-50 vrazet penize? preci jen je to uz starecek
A druha vec je ze jsem tu nasel nekolik clanku o chybach automatiky clony tak bych se chtel zeptat jak casty je to problem?
Jinak doplnim ze jsem pouze hobik a foceni je jen konicek takze nepotrebuju top telo k me radosti.
Momentalni cena je 12800 kč v setu s 18-55mm z ceske distribuce, da se najit i 11k ale z polske K24 coz se mi pri pripadne reklamaci moc nechce to radsi priplatim.
Dekuji za nazory a preji vsem dobre svetlo
Re: Pentax K-50 Koupit či nekoupit?
Vítej na fóru,
ve své době byl Canon 40d můj sen. Nicméně zpět k tvé otázce. K-50 je dobrá mašinka, ale zamyslel bych se nad modelem K-70. Nějaký rok ti sloužit bude. A technika jde pořád dál.
ve své době byl Canon 40d můj sen. Nicméně zpět k tvé otázce. K-50 je dobrá mašinka, ale zamyslel bych se nad modelem K-70. Nějaký rok ti sloužit bude. A technika jde pořád dál.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
Jojo 40D byl luxusni kousek od canona
Prave technika jde stale ku predu takze jsem vzdal nejake honeni novinek protoze by clovek musel menit tela co do roka
Me jde hlavne o pomer cena/vykon a ten je u k-50 nejluxusnejsi bych rekl ze vsech nabizenych modelu i tech novych z produkce canikonu.
Prave technika jde stale ku predu takze jsem vzdal nejake honeni novinek protoze by clovek musel menit tela co do roka
Me jde hlavne o pomer cena/vykon a ten je u k-50 nejluxusnejsi bych rekl ze vsech nabizenych modelu i tech novych z produkce canikonu.
-
- Významný člen
Ked nie sú peniaze nazvyš tak K-50 je dobrý foťák . My jeden stroj doma máme už hádam dva roky a problém s automatikou clony nebol... takže za mňa ano -kúp ho ,ak nie sú peniaze na K-70 ...
Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc da 15/4.0 ltd, smc da 21/3,2 ltd, smc da 40/2,8 ltd, smc da 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8
Ká 50ku mám dva roky a doufám, že alespoň ještě 8 let mi bude sloužit,
bez ohledu na to, jak rychle jde technika ku předu. To co mi poskytuje
mi naprosto vyhovuje, a minimálně těch dalších uvedených osm roků,
nebudu uvažovat o výměně . O problémech s clonou jsem se dozvěděl
na tomto vláknu, ale jak často se vyskytuje, nemám potuchy. Dle mého
názoru je tento aparát stále dobře použitelný pro určitých okruh
amatérských fotografů, i když je na trhu od r. 2013, stále má co
nabídnout...
bez ohledu na to, jak rychle jde technika ku předu. To co mi poskytuje
mi naprosto vyhovuje, a minimálně těch dalších uvedených osm roků,
nebudu uvažovat o výměně . O problémech s clonou jsem se dozvěděl
na tomto vláknu, ale jak často se vyskytuje, nemám potuchy. Dle mého
názoru je tento aparát stále dobře použitelný pro určitých okruh
amatérských fotografů, i když je na trhu od r. 2013, stále má co
nabídnout...
Koukal sem ted na tu K-70 cena je o dost vetsi samotne telo 18k cca...
Papirove vypada lepe ale radsi bych nazor nekoho kdo ji ma nejlepe mel i k-50 pred tim jestli je ten skok tak vyrazny a vyplati se si priplatit.
Jedine co me celkem hodne vadi je ze neni battery grip na k-50 na K-70 nevim...
To beru jako dost minus ale asi jedine co sem nasel...
Jeste jsem nasel zajimavou alternativu KS-2 vychazi take zajimave...
Papirove vypada lepe ale radsi bych nazor nekoho kdo ji ma nejlepe mel i k-50 pred tim jestli je ten skok tak vyrazny a vyplati se si priplatit.
Jedine co me celkem hodne vadi je ze neni battery grip na k-50 na K-70 nevim...
To beru jako dost minus ale asi jedine co sem nasel...
Jeste jsem nasel zajimavou alternativu KS-2 vychazi take zajimave...
K-70 už má PixelShift technológiu - otázka je, či by Ti to stálo za tie peniaze navyše. A mám pocit, že aj pixlov má viac, ale to je tiež na osobné zváženie, či ide o prínos (viac detailov) alebo otravu (pomalšie spracovanie).
Mam K20, K5 prva verzia, a do prace som odporicil K-50.bedo. píše:K-70 už má PixelShift technológiu - otázka je, či by Ti to stálo za tie peniaze navyše. A mám pocit, že aj pixlov má viac, ale to je tiež na osobné zváženie, či ide o prínos (viac detailov) alebo otravu (pomalšie spracovanie).
Pozical som si ju len na par fotiek domov, ostrenie je o level lepsie ako na K5 prvy dojem super.
Fotim 95% fotiek v rezime A ci M, ostatne prkotiny, ani video skoro vobec nevyzivam. Usetrene investuj radsej do Adobe LR ci PH a studia foto.
Takze moj prvy dojem z K-50 je, ze je to super fotak a dobra volba na vstup do sveta DSLR.
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
Co se tyce MPx to opravdu neresim protoze velkoplosne tisky delat nebudu... 16mpx je urcite dostacujici pro me..
Proto nezvazuji ani nikony Protoze maji 24mpx senzory a navic pro me debilni ovladani celkem...
Jedine ceho se bojim je ta vada u K-50 tak snad se mi vyhne
Hlavne se mi libi Pentax z duvodu toho ze to nema na krku kazdy druhy jako canikony
Proto nezvazuji ani nikony Protoze maji 24mpx senzory a navic pro me debilni ovladani celkem...
Jedine ceho se bojim je ta vada u K-50 tak snad se mi vyhne
Hlavne se mi libi Pentax z duvodu toho ze to nema na krku kazdy druhy jako canikony
Aperion: Pro klid duše zkus kontaktovat Duvese a požádat ho, kolik oprav clon na K-50 již provedl. To ti
napoví, jak často se tato závada vyskytuje. Ale já bych to tak tragicky nebral. Ono se může v praxi pokazit
na fotoaparátu a objektivu cokoli a kdykoli a je jedno, jaké značky a modelu se to týká. Takže kup si přístroj
co se ti líbí a fotografuj...
napoví, jak často se tato závada vyskytuje. Ale já bych to tak tragicky nebral. Ono se může v praxi pokazit
na fotoaparátu a objektivu cokoli a kdykoli a je jedno, jaké značky a modelu se to týká. Takže kup si přístroj
co se ti líbí a fotografuj...
Paladix sleduji obcas se tam neco malo objevi Pentaxu tam zas tolik nebyva
Skusim mu napsat snad to nebude tak tragicky cislo ty opravy
Skusim mu napsat snad to nebude tak tragicky cislo ty opravy