K-50 nový firmware
Moderátor: Moderátoři
K-50 nový firmware
Včera vyšel nový firmware pro Pentax K-50. Více informací zde: http://www.ricoh-imaging.co.jp/english/ ... -50_s.html
K-3 II, SMC Pentax-DA 50mm F1.8, SMC Pentax-DA 21mm F3.2 Limited, Pentax smc DA 18-55 mm F 3,5-5,6 AL WR
Re: K-50 nový firmware
Ahoj,
také jsem vi všiml, že dle oficiálních stránek výrobce je pro K-50 nový firmware ver. 1.10. NA CZ webovkách je však zatím jakožto nejnovější verze uvedena stále ver. 1.02. Netušíte, jaké jsou průměrné reakční doby lidí zodpovědných za aktualizaci obsahu CZ webovek?
Ještě se chci zeptat: má aktualizace firmwaru "by myself" vliv na záruku? Foťák mám úplně nový a o záruku bych nerad přišel... Díky za odpověď.
také jsem vi všiml, že dle oficiálních stránek výrobce je pro K-50 nový firmware ver. 1.10. NA CZ webovkách je však zatím jakožto nejnovější verze uvedena stále ver. 1.02. Netušíte, jaké jsou průměrné reakční doby lidí zodpovědných za aktualizaci obsahu CZ webovek?
Ještě se chci zeptat: má aktualizace firmwaru "by myself" vliv na záruku? Foťák mám úplně nový a o záruku bych nerad přišel... Díky za odpověď.
ja vidim na oficiálnej stranke uvernejneny update fw1.10 pre K-50 uz 24.11.2016.
http://www.ricoh-imaging.co.jp/english/index.html
nie,update firmware nema vplyv na zaruku.
http://www.ricoh-imaging.co.jp/english/index.html
nie,update firmware nema vplyv na zaruku.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- Významný člen
Ja som aktualizoval firmware v K-50 zatial iba raz. Túto najnovšiu nemám zatiaľ dôvod nahrávať,kedže nemáme doma sklo KAF4, ale ak máš ešte pôvodný 1.00 tak ti odporúčam aspoň upgrade na 1.01 - celkovo ten foťák funguje lepšie. Ak máš nastavenú úpravu AF pre objektívy ( microastjustment ) tak sa ti po upgrade môže stať ( mne to urobilo ) že niektoré sklo budeš musieť preštelovať.
Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc da 15/4.0 ltd, smc da 21/3,2 ltd, smc da 40/2,8 ltd, smc da 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8
Čo je nové v tom software?
Na K50 mam tovarensku verziu firmware a ostrenie dostelovane na Sigmu 18-35. Mozem aktualizovat firmware bez straty korekcii ostrenia?
chalani, kazdy novy firmware pridava okrem presneho popisu co opravuje/vylepsuje aj zazracnu formulku "Improved stability for general performance".
v tom mozu byt schvovane bugy, ktore sa mozu prejavit iba mizivému poctu uzivatelov pri urcitom nastaveni fotaku,alebo s urcitymi sklami/prislusenstvom.
takze komu funguje fotak dobre, nema dovod robit upgrade. ale clovek je tvor zvedavy a aj tak ten update nahra do fotaku , je to robota na 2minuty, spat moze dat ten povodny hocikedy.
po nahrani update sa nemenia vlastne korekcie microadujstment pre skla vo fotaku. ale moze sa stat, ze s novym firmware bude treba tie korekcie nastavit nanovo,lebo novy firmaware moze mat zmeneny algoritmus autofocusu.
ja som tak po nahrani fw1.40 na K-1 musel stelovat znovu skla, na fw1.30 sa mi zdalo,ze potrebuju inu korekciu.
niekto zasa povie,ze ani po nahrani nového fw. zmenu korekcie AF nepotrebuje.
ak mas skorigovanu Sigmu 18-35/1,8 v servise na tvoj fotak, tak ti korekciu robili priamo do objektivu, tj. menili priamo korekcie microadjustment pre jednotlive ohniska a vzialenosti a to zapisali priamo do objektivu. vo fotaku by si mal mat korekciu microadjustment na NULE. (tak to ma byt oficialne, vzdy ma pred korekciou v servise na to upozornili, aby som si to nastavil pred odovzdanim na nulu).
ak si nahras novsi firmware a zda sa ti, ze Sigma 18-35/1,8 ostri inak, treba uz len nastavit jednu hodnotu v microadjustment vo fotaku, ako keby si korigoval pevny objektiv - tj.iba nastavis posun - odchylku po nahrati firmware - to co ti zmerali v servise na Sigme je v nej zapisane a to sa NEMENI - to je vec nastelovania objektivu voci sebe samému, ako bol zlozeny vo vyrobe v ramci tolerancii, ty uz len nastavujes ten nulovy bod vo fotaku, aby si sadol s "nulovym" bodom objektivu.
skoda, ze Pentax nepise, co je v tom "Improved stability for general performance", pretoze tam mozu byt aj zasadne vylepsenia vykonu a presnosti atd., iba to nechcu oficialne priznat, resp. nemozu (lebo by uznali ze nieco mali dodrbane).
ine znacky vypisuju o sto sest kazdu chujovinu vo firmware co opravili (Canon,Nikon,Olympus,Fuji - ta snad jedina pridava aj nove funkcie)
v tom mozu byt schvovane bugy, ktore sa mozu prejavit iba mizivému poctu uzivatelov pri urcitom nastaveni fotaku,alebo s urcitymi sklami/prislusenstvom.
takze komu funguje fotak dobre, nema dovod robit upgrade. ale clovek je tvor zvedavy a aj tak ten update nahra do fotaku , je to robota na 2minuty, spat moze dat ten povodny hocikedy.
po nahrani update sa nemenia vlastne korekcie microadujstment pre skla vo fotaku. ale moze sa stat, ze s novym firmware bude treba tie korekcie nastavit nanovo,lebo novy firmaware moze mat zmeneny algoritmus autofocusu.
ja som tak po nahrani fw1.40 na K-1 musel stelovat znovu skla, na fw1.30 sa mi zdalo,ze potrebuju inu korekciu.
niekto zasa povie,ze ani po nahrani nového fw. zmenu korekcie AF nepotrebuje.
ak mas skorigovanu Sigmu 18-35/1,8 v servise na tvoj fotak, tak ti korekciu robili priamo do objektivu, tj. menili priamo korekcie microadjustment pre jednotlive ohniska a vzialenosti a to zapisali priamo do objektivu. vo fotaku by si mal mat korekciu microadjustment na NULE. (tak to ma byt oficialne, vzdy ma pred korekciou v servise na to upozornili, aby som si to nastavil pred odovzdanim na nulu).
ak si nahras novsi firmware a zda sa ti, ze Sigma 18-35/1,8 ostri inak, treba uz len nastavit jednu hodnotu v microadjustment vo fotaku, ako keby si korigoval pevny objektiv - tj.iba nastavis posun - odchylku po nahrati firmware - to co ti zmerali v servise na Sigme je v nej zapisane a to sa NEMENI - to je vec nastelovania objektivu voci sebe samému, ako bol zlozeny vo vyrobe v ramci tolerancii, ty uz len nastavujes ten nulovy bod vo fotaku, aby si sadol s "nulovym" bodom objektivu.
skoda, ze Pentax nepise, co je v tom "Improved stability for general performance", pretoze tam mozu byt aj zasadne vylepsenia vykonu a presnosti atd., iba to nechcu oficialne priznat, resp. nemozu (lebo by uznali ze nieco mali dodrbane).
ine znacky vypisuju o sto sest kazdu chujovinu vo firmware co opravili (Canon,Nikon,Olympus,Fuji - ta snad jedina pridava aj nove funkcie)
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
@ lennyl: Tak se mi konečně ozvali z Pentecu s tím, že už konečně (nejspíš právě na základě mého upozornění jich - psal jsem jim e-mail s dotazem) na jejich webovkách tu nejnovější verzi FW pro K-50 aktualizovali na 1.10. Ten datum 24.11.16 znamená uvolnění ve světě (nikoli v ČR), proto jsem právě zde v tomto foru dával dotaz, jak dlouho jim to obvykle trvá. Myslím, že kdybych jim ten e-mail nenapsal, ještě teď by tam měli jako nejnovější uveden odkaz na v. 1.02. Jinak hodlém z 1.02 přejít právě kvůli těm obedným vylepšením, ikdyž taky přesně netuším, čeho všeho se to týká.
Zdravím, nemůže mi někdo poradit, jak mám zjistit počet cvaků na Pentax K-50 ?
Díky.
Díky.
Zadaj do Googla "Shutter count" - sú stránky kde nahráš RAW a dozvieš sa kolko máš cvakov.
Existuje aj soft, ale ten je platený
Ja som na tom takto
Existuje aj soft, ale ten je platený
Ja som na tom takto
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
A nebo tohle:
https://www.pentaxforums.com/pages/chec ... -exif.html
https://www.pentaxforums.com/pages/chec ... -exif.html
Pentax: DA 18-55ALII, DA 35/2,4 , DA 50/1,8 , FA 28-105, FAJ 75-300, DA 55-300, M50/1,7, Tamron (A14) 18-200, Tamron (A16) 17-50, blesky Metz 36+58, Pentax K-s2
Děkuji mládenci, mám 3106 za dva a půl roků