jarek89 píše:Co říkáte té recenzi na fotoaparat.cz, podle té recenze celkem Pentax propadl.
a co sa ti konkretne nezda na tej recenzii? precital som si ju a je celkom objektivna. su tam spomenute vyhody aj nevyhody Pentax systemu (vyborna kvalita obrazu, mensi vyber objektivov atd.)... skoda, ze tam nedal viac reálnych fotiek. esteze je tu forum

...vsetky moje fotky treba 2x rozkliknut na vacsie rozlisenie.
1. spomenul tam kompaktibilitu starsich kinofilmových objektivov, ktorym funguje automaticke meranie expozície a daju sa pouzivat s redukciou bez optického clena,ktora nezhorsi obraz. pokial ma ten objektiv Pentax bajonet, netreba samozrejme ziadnu redukciu.
Pentax K20D (fotak z roku 2008),dal som zan vtedy 30.000 SK + manualny kinofilmovy objektiv Ricoh Rikenon 50mm/f1,7 XR (50euro bazar)
2. spomenul tam vybornu kvalitu SONY 24MPx snimaca v K-70 (kedy Canon so svojimi snimacmi to v takejto kvalite bohuzial nedokaze)
Pentax K3 (24MPx snimac je rovnaky aj v K-70, takze fotky by boli rovnake), fotky pred upravou a po uprave

Pentax K5 - 16MPx SONY snimac sa tiez neda zahanbit !
3. spomenul tam, ze K-70 nevie vzdy az tak dobre interpretovat farby. no ja mam prave opacnu skusenost, ze s Nikonom som sa chcel vzdy priblizit farbam z Pentaxu, co sa mi nie vzdy darilo
Nikon D750 vs Pentax K-1, rovnake miesto, slnko v rovnakom opare, upravy mam zauzivane vzdy rovnake
4. spomenul tam zlozitejsie ovládanie K-70, kedy niektore nastavenia su tazko dohladatelne. no ja mam prave opacnu skusenost, prave Pentaxy si roky zachovavaju podobny, ak nie rovnaky princip ovladania a vzdy som bol hned v obraze s kazdym Pentaxom.
boli sme na workshope v Toskansku a dievcata mali Nikony D3100 a D5200 s 18-105mm a za toho boha sme ja (rok som uz fotil s Nikonom D750) a lektor (dlhorocny Pentaxak a Canonista) nevedeli babam najst dake nastavenie v tych Nikonoch, ked sme chceli nieco vypnut pri foteni vychodu slnka zo stativu (nepamatam si co to konkretne uz bolo)
fotene s Nikonom D750 + Nikonom 70-200/4G AF-S VRII, kde vidno, ze na Nikone mi stale tie farby akosi tahali do ruzovkasta (pletovka), JPG z fotaku
5. spomenul tam funkciu Pixelshift (ma ju Pentax K-70, K-3II a K-1). no takze tu mas realnu fotku bez a s Pixelshift, rozdiel je myslim dostatocne viditelny (funkcia funguje rovnako na vsetkych tych Pentax zrkadlovkách a ziadny iny fotak za cenu K-70 toto NEDA

)
K-1 bez Pixelshift

K-1 s Pixelshift

obe fotky som bohuzial musel zmensit, aby sa dali nahrat na web.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN