Jelikož K-S2 nemá vstup pro kabelovou spoušť, tak vymýšlím jak ji nahradit. Máte někdo zkušenosti s použitím IR spouště u aparátů bez zadního přijímače při focení krajiny?
Díky za názory

Moderátor: Moderátoři
lennyl píše:samsak: a co chces prosim ta vymyslat? mozes vyuzit iba to, co ti fotak ponuka
1.) IR ovladac - funguje aj mierne s predu a z boku ked das ruku, ma to ten dosah, nemusis byt vôbec nasmerovany uplne kolmo s predu. nevyhoda je, ze musis odpalovat fotky rovno pri fotaku. rukou si vôbec nejdes do zaberu, to je v pohode.
mal som original Pentax IR ovladac, po dvoch rokoch som menil bateriu len z blbeho pocitu, ze je tam akosi dlho, inak isla stale. Klingo mi tusim hovoril, ze mal neorigo ovladac z eBay a bateria tam vydrzala malo. kolko je to to malo netusim.
2.) Wifi cez Android mobil - mna osobne odradzuje manipulovat s dalsim zlozitejsim zariadenim (vytiahnut mobil, spustit aplikaciu, prstom presne tuknut, zatvorit aplikaciu, schovat mobil). wifi mam aj ja na fotaku a vyskusal som iba ze to funguje.
vyhoda je jasna - mozes fotit hocikde v dosahu toho wifi.
nevyhoda je tiez jasna - musis mat zapnute wifi vo fotaku (ako to berie bateriu netusim) a v ruke mobil a ovladat ho.
inak by ma ani nenapadlo, ze daka zrkadlovka nema klasicky konektor na dialkovu spust, hla, K-S2 ho nema. skoda. ani USB ani HDMI port na to samozrejme nesluzi. odpada teda moznost kupit rozne ine zariadenia, napr.
http://www.mini-max.sk/dialkove-a-kablo ... n-a-pentax