Je to řazeno jak mne to napadlo, neni v tom moc systém

Rozdělim to na část HW ať v tom neni takovej guláš:
1) +- Rozměry prakticky stejný
2) - Pocitově vyšší váha - asi pár gramů Pentaprismu vs Pentamirroru je znát

3) - Malý grip - mám malou ruku, ale u K-S2 složim na grip plně jen dva prsty a ukazovák na spoušť, u Oly (nebo i K-50) mam z gripu lepší feeling
4) + Velký hledáček 100% - vs 95%, jinak ve světelnosti hranolu vs zrcátek nevidim zásadní rozdíl, ale Oly má hledáček fakt pidi
5) + Otočný displej - je to spíš takový gadget, než že bych ho plně využíval, kolikrát ze zvyku chci zkontrolovat fotku, sundám po expozici oko z hledáčku .. a ejhle displej mam otočený

6) + Utěsněné tělo (WR) - jednoznačný benefit pro Px
7) - Slabší baterie - 1050mAh vs 1500mAh, u Oly je ale větší spotřeba displeje
8] - Kolísání napětí baterie - během 2h vycházky bez pouzdra ve 2°C (ale to je předpokládám běžnej jev) , u Oly nezkoušeno

9) + Dva rollery - zadní je ale blízko hledáčku, takže při focení na hledáček a měnění Av se šťouchám palcem do nosu

10) + Více-osá Stabilizace (SR) - SR mechanismus s čipem asi neni aretován a uvnitř se to při překlápění "přesejpá" a při namáčknutí spouště (i při vypnutém SR) se čip vystaví pravděpodobně do nějaké výchozí pozice, aby byl připraven na expozici, což vydává zvuk takové "ševelení" (řešeno PxForums), při LV a videu stále, u videa díky SR při zap. SR ještě tzv. jello efekt. Oly má 2-osou stabilizaci myslim motorky a nic nechrastí.
11) - Protiprachový filtr - pomocí SR jsem to u Px zatim nezkoušel, Oly má ultrazvukový "sklepnutí" prachu z čipu.
12) + 11 AF bodů vs 3 - autofokus je rychlý a rozhodně neloví jako Oly, ale je hlučný (přes šroub), Oly má krokovací motorky ve sklech.
13) + 20MP Snímač Sony bez AA filtru - je lépe poznat jak který sklo kreslí, ale i jeho nedokonalosti (moiré, aberace ap.)
14) + Bajonet P/K - kompatibilita se starými skly bez redukce
A část SW:
15) + Vysoká citlivost ISO - myslim že k mým účelům bude snesitelné i 12800, u Olyho tak do 800 (max.1600= nepoužitelný) takže v interiéru bez blesku nic.
16) + Hodně široké možnosti nastavení funkcí a obrazu
17) - Předsklopení zrcátka - u Px jen při 2s samospoušti
18) -? Video - u K-S2 chybí možnost 720p/24/25fps? jen 50/60fps, 1080p je 24/25/30fps ... ale u Olyho NO/Keine Video

19) -!! Indikátor baterie jen na "Přehledové obrazovce" - není na ostatních, třeba prohlížím fotky, nebo menu a najednou Battery depleted

Určitě by se ještě něco našlo, ale to už pro mojí potřebu neni tak podstatný, nebo se to vyvalí později, zatim se učim

Možná jsou vám některý ty uvedený věci už dávno známý. Tak doufám, že jsem nikoho neunudil k smrti a možná to někomu i pomůže