Ja som už skôr písal, že z K01 za optimálnych svetelných podmienok polezú tie najostrejšie snímky v dejinách PentaxuByWondra píše:btw, zajímal by mě váš názor na to, že minimálně do příchodu nástupce K5 (což odhaduji osobně nejdřív na podzim), budou mít "amatéři" s ML stejný nebo pravděpodobně ještě lepší obrazový výstup než "nároční" uživatelé s vlajkovou lodí K5. Skla nebrat v úvahu.
Pentax K-01
Moderátor: Moderátoři
Re: Pentax K-01
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
bigfoot: o tom jsem přeci nemluvil, a iso 80 je přeci jen funkce, čip je stejný, obrazový procesor novější, takže je možné, že z toho čipu "vyždíme" ještě víc
Elho: pravděpodobně 14bit nebude, ale to se projeví přece hlavně při drastických úpravách, což asi nebude případ většiny uživatelů K-01, spíš jsem měl na mysli běžné snímky nevyžadující moc zásahů
- a ta Pentax stabilizace umí i náklon? já měl za to, že má jen tři cesty (L-P, H-D, rotace)..
Elho: pravděpodobně 14bit nebude, ale to se projeví přece hlavně při drastických úpravách, což asi nebude případ většiny uživatelů K-01, spíš jsem měl na mysli běžné snímky nevyžadující moc zásahů
- a ta Pentax stabilizace umí i náklon? já měl za to, že má jen tři cesty (L-P, H-D, rotace)..
Takže Ricoh ide postaviť podobné telo s K bajonetom a s hľadáčikom?
http://www.pentaxforums.com/news/pentax ... boost.html
http://www.pentaxforums.com/news/pentax ... boost.html
elho_cid: Nejsem si jistý, jestli K-7 měla i natáčení čipu vůči kolmé rovině na osu objektivu (tilt).
Měla ho zcela určitě. I když pojem tilt je trochu zavádějící. Raději bych to nazval prostě rotací...
Týýý, mě se zdá, že se u K7 mluvilo jen o natočení čipu(to natočení, které pomůže srovnat horizont např.), že nebylo možné s ním v prostoru hýbat(mohl se hýbat jen v ploše)
mám prosbu na ty, co umí hledat na internetu :
je už někde ke shlédnutí video z k-01? zajímá mě hlavně jak rychle umí přeostřovat
předem dík za odpověď (jakoukoli )
je už někde ke shlédnutí video z k-01? zajímá mě hlavně jak rychle umí přeostřovat
předem dík za odpověď (jakoukoli )
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Video ze stroje jsem ještě neviděl, všichni co ukazovali stroj měly předprodukční kousky, takže i embargo na výstup, asi se ještě ladí.
S tou rotací jsem právě nikdy nenašel prezentaci ani článek, který by u pentaxu nabízel víc než 3 osy stabilizace. Olympus se v předváděcím videu kasal s 5 osami.
dokonce i neoblíbený RiceHigh si o tom dovolil napsat
S tou rotací jsem právě nikdy nenašel prezentaci ani článek, který by u pentaxu nabízel víc než 3 osy stabilizace. Olympus se v předváděcím videu kasal s 5 osami.
dokonce i neoblíbený RiceHigh si o tom dovolil napsat
Video z ukázky stabilizace na Olympusu je tady:
http://www.engadget.com/2012/02/08/olym ... ation-han/
5 os podle Olympusu:
1) nahoru
2) dolů
3) doleva
4) doprava
5) rotace
http://www.engadget.com/2012/02/08/olym ... ation-han/
5 os podle Olympusu:
1) nahoru
2) dolů
3) doleva
4) doprava
5) rotace
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak v tom případě to zkonili na DPreview.com
Stali se obětí Olympusí lživé propagandy. Není to ostatně poprvé. O věrohodnosti prohlášení Olympusu jsme se mohli přesvědčit na podzim...
-
- Pokročilý uživatel
Jo, Olympus má tu reklamu fakt pěkně zmáknutou
Jinak já mám z K-01 velkou radost...
Podle mě to Pentax vyřešil velice rozumně - může teď udělat pár objektivů s optickou stavbou zapuštěnou hlouběji do bajonetu (kvůli absenci zrcátka), ale přitom zachoval plnou kompatibilu K-bajonetu...
Udělal jsem dobře když jsem koupil Pentax, budoucnost tu je
Jinak já mám z K-01 velkou radost...
Podle mě to Pentax vyřešil velice rozumně - může teď udělat pár objektivů s optickou stavbou zapuštěnou hlouběji do bajonetu (kvůli absenci zrcátka), ale přitom zachoval plnou kompatibilu K-bajonetu...
Udělal jsem dobře když jsem koupil Pentax, budoucnost tu je
Pentax K-3, DA 16-85, DA 21 Ltd.,DA HD 55-300 = Pentax ME + M28/2.8,M50/1.7,M135/3,5 = Voigtlander Brilliant = Kodak Retina Ia = Olympus Mju II
Velbon Sherpa 600
Velbon Sherpa 600
Tak ti nevím, ale asi to nebude jen propaganda. Pořád nechápu, z čeho vycházíš, když všechny zdroje uvádějí to samé. Tohle je ze stránek : Nový 5-ti osý stabilizátor kompenzuje 5 typů různých pohybů:
1) naklápění, 2) stranové stáčení, 3) horizontální pohyb, 4) vertikální pohyb a 5) rotační pohyb kolem optické osy. Výsledkem je stabilizace pohybů, které by běžné dvouosé stabilizátory nezvládly. Patří mezi ně např.: horizontální a vertikální otřesy při makro fotografii, rotační pohyb při dlouhých expozicích a nízkofrekvenční otřesy způsobené chůzí nebo dýcháním při natáčení videa."
No uvidíme, konkurence je jen prospěšná.
1) naklápění, 2) stranové stáčení, 3) horizontální pohyb, 4) vertikální pohyb a 5) rotační pohyb kolem optické osy. Výsledkem je stabilizace pohybů, které by běžné dvouosé stabilizátory nezvládly. Patří mezi ně např.: horizontální a vertikální otřesy při makro fotografii, rotační pohyb při dlouhých expozicích a nízkofrekvenční otřesy způsobené chůzí nebo dýcháním při natáčení videa."
No uvidíme, konkurence je jen prospěšná.
Podle me ma ten Olympus opravdu stabilizaci v 5-ti osach. Viz obrazek na dpreview.
Pentax KP, K-7
CZJ 75/1.5, CZJ 58/2, SMC PENTAX-DFA MACRO 1:2.8 100mm WR, HD PENTAX-DA 1:4 15mm ED AL Limited, SMC PENTAX-DA 1:2.8 35mm Macro Limited, SMC PENTAX 1:1.2 50mm
Berlebach Report 8023