Příspěvek
od Gaprielko » 27 pro 2013, 23:48
ahoj.. tak ja som bol presne v tvojej situacii, mal som (a stale mam) K-r a chcel som prejst na nieco lepsie.. v pripade K5II som vzdy uvazoval nad variantou s 's', teda K5IIs, lebo ako som sa docital, rozdiel v obrazovom vystupe K5II a K5 nebol nejako zretelny (to vsak neplati o AF) az v pripade K5IIs, ale prakticke skusenosti som vsak nemal.. ked vysla K3, tak som necakal ani chvilku a bral som ju aj z dovodu, ze cenovy rozdiel medzi K5IIs a K3 nie je nejako priepastny, mne vychadzal v Exapre menej ako 100e, no kedze som K5II/K5IIs nemal, nemozem ich zrovnavat s K3.. fotil som len s K5 a odtial je to znatelny skok (obrazovo, ale hlavne v AF, ktory ma na K-r najviac suzoval).. teraz mam odpad pre zle zaostrenie len z dovodu mojej chyby (hoc neviem preco, ale na DA* 16-50 to nie je uplne idealne, no zatial neriesim, skusim novy fw) .. tazko povedat co je lepsie, ale treba si uvedomit, ze K5II konci, a aj ked K3 ma nejake chybycky, je dost mozne, ze budu casom odstranene v novych fw.. dalej K3 ma lepsie meranie expozicie a lepsi AF modul., ktorych hustejsie rozlozenie ostriacich bodov hodnotim velmi pozitivne
K-3 + grip, K-r, DA* 55/1.4, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, AF-540 FGZ