K20 neda sa nastaviť fokalni delka pri manualnom objektive
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Sekce pro otázky začátečníků a nových uživatelů. Prosím ty zkušenější, aby se pokoušeli na ně odpovídat.
Sekce pro otázky začátečníků a nových uživatelů. Prosím ty zkušenější, aby se pokoušeli na ně odpovídat.
K20 neda sa nastaviť fokalni delka pri manualnom objektive
Ahojte. Mam Pentax K20 a ked nan nasadim manualny objektiv vobec si nevyziada nastavenie fokalnej dlzky a ani v menu sa mi tato moznost neda nastavit. Fotak vobec s tymito objektivmi nereaguje, neda sa exponovat, nefunguje zivy nahlad, proste nic. Iba na hornom displeji blika F. Mal uz niekto takyto problem??? Skusal som rozne manualne objektivy s bajonetmi pentax aj redukciu na M 42 ale nic sa nedeje...Ked nemam zalozeny vobec ziadny objektiv tak pri zapnuti si nevyziada fokalnu dlzku, ani v menu sa to neda nastavit ale funguje zivy nahlad a da sa exponovat. Prosim poradte
-
- Uživatel
Re: K20 neda sa nastaviť fokalni delka pri manualnom objekti
možno blbost,ale mas na tele prepnutý ovládač ostrenia na MF ?
Pentax K20D,K3,Tamron 90mm F/2.8 ,Tamron AF 17-50mm f/2,8 ,Tamron 10-24 f 3,5-4,5. Tamron 70-200mm F2.8 ,Samyang 8mm f/3.5 Fish-Eye. Pentax 15/4. Pentax 35/2,4. Pentax 50/1,8
-
- Pokročilý uživatel
Na tu fokální délku se foťák ptá jen když je zapnutý SR, jinak ho to nezajímá.
Taky je důležitý povolit v Custom menu používání clonovýho kroužku (Aperture ring).
U Heliosu na M42 redukci se mi na K10D občas stalo, když nebyl dobře dotaženej, že taky ten horní displej zhasnul a blikalo jen F--, stačilo ho dotáhnout a bylo vše OK.
Taky je důležitý povolit v Custom menu používání clonovýho kroužku (Aperture ring).
U Heliosu na M42 redukci se mi na K10D občas stalo, když nebyl dobře dotaženej, že taky ten horní displej zhasnul a blikalo jen F--, stačilo ho dotáhnout a bylo vše OK.
Nikon D610, 50mm/1,8, 85mm/1,8 ... Pentax K-30, 35mm/2,4
Pentax Program A, Alfo 28/2,8, Helios 44K-4
Ricoh GR
http://malinaphoto.cz/
Pentax Program A, Alfo 28/2,8, Helios 44K-4
Ricoh GR
http://malinaphoto.cz/
Ahojte! Tak problem vyrieseny...v menu bolo vypnute pouzivanie clonoveho kruzku. Dakujem!