Příspěvek
od lennyl » 03 srp 2020, 11:15
asi to myslel tak, ze v EVF bude vzdy vidno ten digitalny obraz (je to proste zubkovate). ani moj 3.6mil.bodovy hladacik na 120fps (NTSC) nie je hladky ako opticky hladacik. o tom sa tu bavime vzdy. mozno 9mil.bodovy hladacik v Sony A7SIII bude este jemnejsi, ale stale je to digital. a cim premakanejsi EVF, tym viac zerie baterku (nove Canon R5 dokazali youtuberi vycvacat za chvilu).
...kazdopadne meranie expozicie v EVF beriem uplne normalne, proste mi to realne ukazuje hotovu fotku. na K-1 som nevedel co odfotim pri pohlade do hladacika.
ad zadne LCD. no neviem o tom, ze by sa do fotakov davali specialne typy displaya, vzdy vidim v popise TFT. to je tragedia, na slnku nic nie je vidno. nepomahaju tomu ani tie ochranne skla a folie co na to lepime.
ved v mobiloch su OLED, AMOLED a neviem ake technologie. a aj tak na vela mobiloch tiez na slnku nic nevidno.
...takze ak BenaCZ videl lepsie zobrazovanie zadneho LCD oprotim inym, tak mu verim (ze tam nemusi byt uplny šuvix)
BenaCZ: kedze si kupil GRIII, ohnisko ti asi vyhovuje ze? ja by som sa asi nevedel moc rozhodnut.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN