Příspěvek
od BenaCZ » 30 črc 2020, 20:39
No tak jsem si ho taky pořídil. První pocity jsou super. Krásně se to drží, opravdu na to jak je to malé, tak je ergonomicky skvělý.
Ten objektiv je opravdu, ale opravdu vymazleny. Krásný bokeh, žádné fialové kroužky v bokehu. Ostrý i na 2.8 jako ďas. Zatím tedy posuzují podle fotek ve foťáku. Na počítač se dostanu až za týden... Ale nebál bych se zklamání po nahrání do počítače.
Ostření mi připadá velmi spolehlivý. Zatím se mi nestalo, že by bylo proostreno, pokud to nepokazim nějakým nastavením af. Protože to pořád zkouším co to všechno umí... Zatím se mi asi nejvíc líbí režim vybraná oblast ostření a tu oblast si měním ťuknutím na dotykový displej.
Dynamický rozsah jako každý Pentax parádní.
I ten panning se mi s tím už povedl, ale to je těžší než se zrcadlovkou, protože po první fotce na chvíli zmizí obraz, než se vytvoří fotka. Je to chvilka, ale prodleva tam prostě nějaká je. Možná že ten průhledový hledáček by byl na to dostačující... No zatím budu trénovat...
Nabíjení přes USB ve foťáku se zdá super, ale pokud má člověk víc baterek, tak je pitomý dávat do foťáku vybitou baterku a tu pak v tom nabíjet. V tu chvíli nemuzu foťák používat. Takže externí nabíječka bude asi dobrá...
Výdrž baterky je asi jediné negativum. Ta je fakt malá... Ještě k tomu, když se v tom furt z počátku hrabu...
Displej je výborný. I na přímém slunci velmi dobře čitelný a dotyková funkce je taky návyková...
Takže to jsou zatím takové první dojmy...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8